Απαντήσεις Κοντοζαμάνη για τις επιτάξεις και το πλάνο για τα ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης

0

Ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, εξήγησε για ποιο λόγο προχώρησε το Υπουργείο στις επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών και γιατί δεν επιτάσσονται τα ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης.

Η τεράστια πίεση στο Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη οδήγησε το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών για τη νοσηλεία τουλάχιστον 200 ασθενών με COVID-19 στη Θεσσαλονίκη.

«Υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα με την υλοποίηση συμφωνιών σε ότι αφορά τη διάθεση κλινών για μη COVID περιστατικά και αυτό συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Οι συζητήσεις με τις ιδιωτικές κλινικές γίνονται εδώ και καιρό, υπήρχε μία διάσταση απόψεων και προσφύγαμε στην επίταξη» έκανε το σχετικό σχόλιο ο κ. Κοντοζαμάνης.

Αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στην επίταξη ο Υφυπουργός Υγείας έδωσε την εξής εξήγηση: «Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε επιπλέον κλίνες για να διαχειριστούμε τη δύσκολη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και επειδή το Σύστημα Υγείας θα πρέπει να εξυπηρετούν ταυτόχρονα και τους άλλους πολίτες που χρειάζονται τις υπόλοιπες υπηρεσίες Υγείας. Γι αυτό είχαμε ανάγκη επιπλεόν κλινες για τη νοσηλεία συμπολιτών μας που έχουν κορονοϊό»

Όσον αφορά τη μη επίταξη κέντρων Αποκατάστασης, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι στόχος ήταν στα κέντρα αυτά να νοσηλεύσουν ήπια περιστατικά

«Τα κέντρα αυτά δεν έχουν ούτε τις νοσηλευτικές αυτές μονάδες που έχει μία ιδιωτική κλινική, όπως παθολογικό τμήμα ή ΜΕΘ και το προσωπικό των Κέντρων Αποκατάστασης είναι εκπαιδευμένο σε άλλου είδους διαχείριση» συμπλήρωσε.

.news4health.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ