1ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού, στο Άστρος Κυνουρίας

1

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας διοργανώνει το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού με θέμα «Η Β΄ Εθνοσυνέλευση, τα γεγονότα, οι πρωταγωνιστές, οι αποφάσεις, ο αντίκτυπος της», με τη συμμετοχή Πανεπιστημιακών Καθηγητών και Ερευνητών, Νομικών και Ιστορικών.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Απριλίου στην αίθουσα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη» και θα είναι ανοιχτό για όποιον επιθυμεί να το παρακολουθήσει. Παράλληλα θα μεταδίδεται ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, η παρουσίαση και ερμηνευτική προσέγγιση ευρύτερων πτυχών της ιστορίας του Άστρους και ειδικότερα η παρουσίαση των ξεχωριστών χαρακτηριστικών της Εθνοσυνέλευσης και του Συντάγματος του Άστρους, του «Νόμου της Επιδαύρου».

Πιστεύοντας πως η γνώση του παρελθόντος έχει άμεση αντανάκλαση στο παρόν, το Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης των κατοίκων του τόπου με την τοπική ιστορία, και να συμβάλει στη συνειδητοποίηση της ιστορικής συνέχειας της περιοχής μας με ένα δυνατό παρελθόν που έχει αφήσει τα ίχνη του στον χώρο, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στη συλλογική μνήμη των ανθρώπων.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας διοργανώνει ένα σημαντικό επιστημονικό συνέδριο και στόχος όλων είναι να εδραιωθεί και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο αναδεικνύοντας και μελετώντας διαφορετικά κεφάλαια της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή και την ενεργό παρουσία τους στην επέτειο για τα διακόσια χρόνια της Β’ Εθνικής Συνέλευσις των Ελλήνων . Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας, την Σμαράγδη Ι.Αρβανίτη και τον Δημήτηρη Βερβεσό, για την δική τους διαχρονικά ακατάπαυστη , εξαιρετική και ουσιαστική προσπάθεια για την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ευχαριστούμε την Βουλή των Ελλήνων και τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Ο «Ιερός Χώρος» της Β’ Εθνικής Συνέλευσις των Ελλήνων είναι εδώ, μπροστά μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ