Χαιρετισμός Παπαηλιού στο «Φεστιβάλ Μελιού»

0

Γιώργος Η. Παπαηλιού Δικηγόρος-Διδάκτωρ Νομικής Βουλευτής Αρκαδίας

Α. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την Κτηνοτροφία (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία)

Χαιρετισμός, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του Προέδρου του, στα εγκαίνια του «Φεστιβάλ Μελιού»

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2023

Το «Φεστιβάλ Μελιού» δεν είναι μόνον γιορτή. Είναι και βήμα προβληματισμού για ένα σημαντικό, αυθεντικό, ποιοτικό, υψηλής διατροφικής αξίας  και εξαγώγιμο προϊόν, το μέλι, αλλά και τα άλλα προϊόντα της μέλισσας.

Η μελισσοκομία συνιστά σημαντικό κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής, που μπορεί να αποτελέσει περαιτέρω,  πυλώνα για την  παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, και ιδίως της ελληνικής περιφέρειας.

Συνεισφέρει στην εθνική και στις επί μέρους τοπικές οικονομίες,  στη δημιουργία και μεγέθυνση του οικογενειακού εισοδήματος, στη συγκράτηση του πληθυσμού σε ορεινές, μειονεκτικές και φθίνουσες περιοχές, στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και εν τέλει στην περιβαλλοντική ισορροπία..

Τα τελευταία χρόνια, η μελισσοκομία  αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως την αλματώδη αύξηση του κόστους παραγωγής, τη μείωση της ζήτησης, την απουσία ουσιαστικών ελέγχων για την προστασία του προϊόντος από τη νοθεία και τις ελληνοποιήσεις, και βέβαια την κλιματική κρίση.

Προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισής τους, χρειάζονται και η συλλογική δράση των παραγωγών και η ενεργός στήριξη από την πολιτεία.

Εν κατακλείδι, μέσω του «Φεστιβάλ Μελιού», προβάλλονται η παραγωγή και η διάθεση του μελιού  και των άλλων προϊόντων της μέλισσας, αλλά και αναδεικνύονται όλα εκείνα τα στοιχεία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν συγκεκριμένες περιοχές, τις διαφοροποιούν και τις καθιστούν πόλο έλξης επισκεπτών.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του Προέδρου του, εύχομαι καλή επιτυχία στο «Φεστιβάλ Μελιού».

Link 1:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0FriLaakeQQmDbpFPLFMQeHmXx6GVHFBd9tB1jDWoD1Vg1QiPi4QhvuGvTaxczupel&id=100029050094664

Link2:

https://youtube.com/watch?v=bgD-3gWcfSY&si=B6h09Yc47WUqXs8b

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ