Υποδομές για τα ΑμεΑ με αξιοποίηση πόρων από το ΠΕΠ & Άλλα νέα της Περιφέρειας

0

Υποδομές για τα ΑμεΑ με αξιοποίηση πόρων από το ΠΕΠ ήταν αντικείμενο σύσκεψης που έγινε στην Περιφέρεια

Η αξιοποίηση πόρων από το ΠΕΠ Πελοποννήσου προκειμένου να δημιουργηθούν δομές και υποδομές για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στην Περιφέρεια -αλλά και να βελτιωθούν οι ήδη υφιστάμενες-, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Για το συγκεκριμένο θέμα, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, είχε προηγηθεί συζήτηση με την Διαχειριστική Αρχή, έτσι ώστε οι υφιστάμενοι στο ΕΣΠΑ πόροι να αξιοποιηθούν για τη βελτίωση των υποδομών εξυπηρέτησης των ΑμεΑ και ιδιαίτερα των παιδιών μεΑ.

Στη σημερινή σύσκεψη, μετείχαν η περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΑμεΑ) Πελοποννήσου Νίκος Καραλής, η Μαίρη Σιδέρη από το Γραφείο Πελοποννήσου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), καθώς και η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου Μολάων Νίκη Γαλάνη.

Ο περιφερειάρχης, στο πλαίσιο της σύσκεψης, κάλεσε τον πρόεδρο της ΠΟΑμεΑ Πελοποννήσου να προβεί σε καταγραφή των απόψεων και των αιτημάτων των κατά τόπους συλλόγων ΑμεΑ ώστε στη νέα συνάντηση -που προγραμματίζεται την ερχόμενη εβδομάδα- να διαπιστωθεί τι από αυτά μπορεί να ενταχθεί.

 

Παραβρέθηκα στην παρουσίαση του βιβλίου “Αρχαία Μεσσήνη” του αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη, στην Αθήνα.
▪️Μέσα από το βιβλίο ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την ιστορία της αρχαίας πόλης και να περιηγηθεί στα μνημεία της, ενώ μέσα από την ιστορία των ερευνών και της ανάδειξης του μνημειακού συνόλου, προβάλλεται από τον Πέτρο Θέμελη η σημασία της αμφίδρομης σχέσης κοινού και μνημείων.
#protovoulia

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

 Διασφαλίζουμε τη διαφάνεια!
▪️Ξεκίνησε η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης για την εγκατάσταση και λειτουργία διπλογραφικού συστήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. H όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2020! #protovoulia

Η εικόνα ίσως περιέχει: σπίτι, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

 

Συνέντευξη στo αμερικανικό πολιτικό περιοδικό “Foreign Policy” και στην αντιπρόσωπό του στην Ευρώπη, δημοσιογράφο Μαρί Λεκλέρκ, έδωσα χθες το μεσημέρι, στην Τρίπολη, όπου μίλησα για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου
▪️ Η συνέντευξη αποτελεί μέρος από το ειδικό αφιέρωμα που το “Foreign Policy” κάνει για την Ελλάδα και την έξοδό της από την οικονομική κρίση.
#protovoulia
https://www.ppel.gov.gr/sinentefxi-tou-periferiarchi-pelop…/

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ