Το πιο SM-art meeting έρχεται στο INNOVATHENS!

0

Το Meraki People προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να πάμε ΟΛΟΙ μαζί

SMATH
Το πιο SMart meeting έρχεται στο INNOVATHENS!

Όποια κι αν είναι η σχέση σου με την τέχνη αυτό το πρόγραμμα σε αφορά!

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

@INNOVATHENS powered by Samsung

Είσαι καλλιτέχνης; Εκπροσωπείς έναν πολιτιστικό φορέα ή οργανισμό που θέλει να αναπτύξει νέα projects και υπηρεσίες; Έχεις ξεκινήσει μία startup ή εργάζεσαι στους τομείς των Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών; Έχεις καινοτόμες ιδέες; Θέλεις να τις εξελίξεις; Αναζητάς νέες συνεργασίες; Το SMATH σε αφορά!

Την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 17.30, το INNOVATHENS powered by Samsung ανοίγει τις πόρτες του και σε προσκαλεί στο SMart meeting για να γνωρίσεις το SMATH! Τι είναι; Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg MED 2014-2020, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, και στο οποίο συμμετέχει η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων μαζί με 10 ακόμη εταίρους από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία, την Κροατία και την Ισπανία. Κύριος στόχος του είναι να καλλιεργηθούν συνεργασίες μεταξύ δημόσιου τομέα, φορέων παραγωγής πολιτισμού, δημιουργικών επιχειρήσεων και καλλιτεχνών μέσω καινοτόμων μορφών clustering, στην περιοχή της Μεσογείου.

Κατά τη διάρκεια του SMATH, θα αναπτυχθούν creative nests, δημιουργικές «φωλιές», ανοιχτοί συνεργατικοί χώροι όπου καλλιτέχνες, start-ups και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (CCIs), αλλά και επαγγελματίες διαφορετικών κλάδων θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδρούν, να ανταλλάσσουν ιδέες και καλές πρακτικές, να σχεδιάζουν μαζί νέα projects, προϊόντα και υπηρεσίες, με άξονα τρεις θεματικές: την κοινωνική συνοχή, την αστική ανάπλαση και τον υπεύθυνο τουρισμό. Τα projects αυτά θα «εκκολάπτονται», θα υποστηρίζονται επιχειρηματικά, ενώ θα ενθαρρύνεται παράλληλα η ανάπτυξη καινοτόμων δικτύων, η συνεργασία με δημόσιους φορείς και επενδυτές, θα διευκολύνεται η πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Το INNOVATHENS powered by Samsung, έχοντας ήδη διοργανώσει 7 κύκλους Επιχειρηματικού Επιταχυντή, από τους οποίους οι τρεις ήταν αφιερωμένοι στα CCIs –διαθέτοντας δηλαδή το απαραίτητο know how, κι έχοντας χτίσει ταυτόχρονα από το 2014 ένα σημαντικό δίκτυο συνεργατών, θα λειτουργήσει ως creative nest για την περιοχή, προσφέροντας στους ωφελούμενους μια σειρά από υπηρεσίες κι εργαλεία, όπως: εκπαιδευτικά workshops και σεμινάρια, συμβουλευτική, συμμετοχή σε εκθέσεις και φεστιβάλ στο εξωτερικό, υποστήριξη στην εύρεση πόρων, networking κ.ά.

Σε καλούμε, λοιπόν, την Τρίτη 25 Ιουνίου από τις 17.30 στο INNOVATHENS, για να γνωρίσεις το SMATH και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Φυσικά, από το SΜ-art meeting δεν θα μπορούσαν να λείπουν και μερικά… inspiring talks! Για αρχή, η Αγγελική Δεμερτζή, υποψήφια διδάκτορας στο Εργαστήριο Χωροταξίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, θα μας μιλήσει από τη δική της ερευνητική ματιά για τα CCIs και τη σχέση τους με τον αστικό χώρο. Στη συνέχεια, θα ακούσουμε εκπροσώπους επιτυχημένων projects που συνδυάζουν μοναδικά τη δημιουργία με το κοινωνικό αντίκτυπο. Μαζί μας, λοιπόν, θα είναι η Δώρα Μασλίντση, υπεύθυνη Συνδρομών & Διαφήμισης του περιοδικού δρόμου «σχεδία», που θα μας μιλήσει για το Σχεδία Home, η ομάδα Όχι παίζουμε θα μας συστήσει το UrbanDig project που, αυτή την περίοδο, δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ρωμαϊκού Αδριάνειου Υδραγωγείου, ενώ η Βη Μπουγάνη, CEO του Sustainable Food Movement έρχεται να μας προτείνει τον ιδανικό συνδυασμό: δημιουργικότητα & βιωσιμότητα! Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα ξεχωριστό workshop, με εισηγήτρια τη Ματίνα Μάγκου, σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης και έργων με κοινωνικό αντίκτυπο, μέσα από το οποίο θα προκύψουν σίγουρα… μη αναμενόμενες συνέργειες κοινωνικής καινοτομίας, θα αποτελέσει την αρχή για έναν δημιουργικό διάλογο μεταξύ εκπροσώπων παραγωγής πολιτισμού, CCIs και επιχειρήσεων.

Σε περιμένουμε για να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες, μα πάνω απ’ όλα για να ανοίξουμε νέες δημιουργικές πόρτες!

May the arts be with us!

#SMATH
#SMATHEUproject

#20yrsTECHNOPOLIS

Και μην ξεχάσεις: για να συμμετάσχεις στο SMart meeting, πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε εγγραφή και να συμπληρώσεις τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις εδώ!

Μάθε περισσότερα για το SMATH εδώ!
Ακολούθησέ μας στο Facebook εδώ!

Πρόγραμμα:

17.30 | Εγγραφές  & Networking

18.00 | Γνωριμία με το έργο SMATH και τις δράσεις του creative nest

18.15 | Ομιλίες

 • Οι τάσεις των Πολιτιστικών και Δημιουργικών επιχειρήσεων. Δύο πρόσφατα παραδείγματα δικτύωσης και clustering των CCIs
  Αγγελική Δεμερτζή – οικονομολόγος MSc, υποψήφια διδάκτωρ Χωροταξίας – Αρχιτεκτονική Σχολή, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Πόσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στα CCIs; Πόσους εργαζόμενους απασχολούν; Πώς οργανώνονται και πώς συνεργάζονται; Γιατί τα κέντρα των πόλεων είναι ο πιο αποδοτικός χώρος υποδοχής τους; Πώς αλληλεπιδρούν με τον αστικό χώρο;

 • Σχεδία home. Ξαναφτιάχνοντας τη ζωή
  Δώρα Μασλίντση – υπεύθυνη Συνδρομών & Διαφήμισης – Περιοδικό δρόμου «σχεδία»

Ένα πρόγραμμα όπου συναντιούνται η αγάπη, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η κοινωνική ένταξη, η δημιουργία, η καινοτομία και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Παλιά απούλητα τεύχη του περιοδικού δρόμου «σχεδία» επαναχρησιμοποιούνται, επανασχεδιάζονται και μεταμορφώνονται σε υψηλής αισθητικής και ποιότητας προϊόντα για καθημερινή χρήση.

 • UrbanDig project: Φαντάσου ένα Αδριάνειο Δίκτυο Γειτονιών!
  Γιώργος Σαχίνης & Ειρήνη Ηλιοπούλου – ομάδα Όχι Παίζουμε.

Η ομάδα Οχι Παίζουμε παρουσιάζει το νέο UrbanDig project που σχεδιάζει και υλοποιεί σε οκτώ γειτονιές από τις οποίες διέρχεται το Ρωμαϊκό Αδριάνειο υδραγωγείο.

 • Creativity and Sustainability: a winning combination!
  Βη Μπουγάνη – CEO, Sustainable Food Movement

To Sustainable Food Movement in Greece, σε συνεργασία με το TAF: The Art Foundation και το art shop It’s all oh so souvenir to me, διοργάνωσε το 2018 το “It Grows On You”, ένα project διάρκειας 10 ημερών αφιερωμένο στην αειφορία και τον όρο “sustainability”. Μέσα από έκθεση, ομιλίες και εργαστήρια, το It Grows On You ανέδειξε το έργο νέων δημιουργών, επιχειρηματιών, επαγγελματιών και φορέων πρεσβεύοντας τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Το project εντάχθηκε στη θεματική “sustainable_future” και στόχος του ήταν η σύνδεση της καλλιτεχνικής παραγωγής και σκέψης με το περιβάλλον και η αφύπνιση του θεατή στη μύηση του ως μελλοντικός ηθικός καταναλωτής.

19:00 | Workshop

Partner-up for social innovation!
Δρ. Ματίνα Μάγκου – σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης και έργων με κοινωνικό αντίκτυπο

Ένα εργαστήριο μη αναμενόμενων δημιουργικών συνεργειών κοινωνικής καινοτομίας, ουσιαστικά η πρώτη ευκαιρία για non-stop interaction μεταξύ εκπροσώπων παραγωγής πολιτισμού, CCIs και επιχειρήσεων. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να καλλιεργήσει το έδαφος για να γεννηθούν νέες –ίσως και απρόσμενες, απροσδόκητες- συνεργασίες, αυτές που θα εξελιχθούν στα επόμενα στάδια του SMATH.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300
press@athens-technopolis.gr

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ