Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Κοινή επιστολή Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Ενωσης προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγροτική παραγωγή του νομού

Posted: 15 Feb 2021 11:22 AM PST

“Για να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες για την τοπική οικονομία, για την επιβίωση των παραγωγών πατάτας και μοσχοφίλερου της περιοχής μας και για την αντιμετώπιση φαινομένων εγκατάλειψης και ερημοποίησης της υπαίθρου, ζητάμε την αρωγή σας και σας παρακαλούμε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να τύχουν στήριξης τα δύο αυτά βασικά προϊόντα της περιοχής μας”.

Την πιο πάνω έκκληση απευθύνουν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας “Η Ενωση”, με κοινή επιστολή τους.

Αντικείμενο της εν λόγω επιστολής, η οποία κοινοποιείται επίσης προς τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση, τους βουλευτές Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Γιώργο Παπαηλιού καθώς και προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, αποτελούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην αγροτική παραγωγή της Αρκαδίας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής μπορείτε να δείτε εδώ.

Εναρξη έργου οδοποιίας στην 82η εθνική οδό

Posted: 15 Feb 2021 11:20 AM PST

Ξεκίνησε προχθές Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού δικτύου στην Π.Ε. Μεσσηνίας, στο τμήμα Καλαμάτα – Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Πύλος.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν στο τμήμα της εθνικής οδού, λίγο πριν τη διασταύρωση προς Δάρα – Δροσιά και μέχρι την έξοδο του  Ριζόμυλου προς Πύλο. Στο σημείο αυτό θα ολοκληρωθούν ασφαλτικές εργασίες σε μήκος 200 μέτρων προς Δάρα, 300 μέτρων προς Πεταλίδι και 1.000 μέτρων επί της εθνικής οδού.

Οπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, που επισκέφθηκε το έργο προχθές Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, και παρακολούθησε τις εργασίες, “αρχίζει ένα πολύ σημαντικό έργο παρεμβάσεων σε ένα κομβικό σημείο του οδικού μας δικτύου, με πολλά προβλήματα από το παρελθόν. Προηγήθηκαν, από άλλη εργολαβία, εργασίες διευθέτησης των ομβρίων και με την παρούσα εργολαβία ολοκληρώνεται η βελτίωση της οδικής ασφάλειας”.

Την χρονική αυτή περίοδο έγινε η αποξήλωση του παλαιού ασφαλτοτάπητα, ενώ όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα γίνουν και οι ασφαλτικές εργασίες. Τέλος, στο πλαίσιο του εν λόγω έργου θα συνεχιστούν παρεμβάσεις και στις υπόλοιπες θέσεις που προβλέπονται από τη μελέτη.

Καθαρισμοί στην κάτω ζώνη ΓΟΕΒ, στην περιοχή της Μπούκας

Posted: 15 Feb 2021 11:18 AM PST

Ενεργοποιήθηκε από την Π.Ε. Μεσσηνίας την προηγούμενη εβδομάδα εργολαβία 50.000 ευρώ -με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- για τον καθαρισμό του αποστραγγιστικού δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου, στο ανοικτό δίκτυο της Α΄ Ζώνης.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εργολαβίας, διενεργούνται επεμβάσεις σε επιλεγμένες από τον ΓΟΕΒ θέσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πρώιμες καλλιέργειες. Ειδικότερα, γίνεται παρέμβαση στις αποστραγγιστικές τάφρους της κάτω ζώνης του ΓΟΕΒ, με εργασίες καθαρισμού στην τάφρο 10Τ (περιοχή Μπούκας) και στην 2Τ (τάφρος Μάλτα), οι οποίες ξεκίνησαν από τη θάλασσα και θα ολοκληρωθούν στις περιοχές Μαυροματίου και Πιπερίτσας.

Οι επόμενες εργασίες θα υλοποιηθούν στις περιοχές Μακαρίας, Αριος και Μικρομάνης.

“Οι παρεμβάσεις αυτές παίζουν καθοριστικό ρόλο, όχι μόνο στην αποστράγγιση, αλλά και στην αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής” σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος προχθές Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, επισκέφθηκε το έργο και παρακολούθησε τις εργασίες καθαρισμών στα πατατοχώραφα της Μπούκας.

Καταγράφηκαν 31 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Posted: 15 Feb 2021 11:17 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 698.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 15 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 698, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 172.824 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 51,9% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 26, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.152 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 299 (67,2% άνδρες)”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 31 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 3.551.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 7, στην Π.Ε. Αρκαδίας 6, στην Π.Ε. Κορινθίας 13, στην Π.Ε. Λακωνίας 0 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 5.

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια καθώς συνεχίζεται η κακοκαιρία “Μήδεια”

Posted: 15 Feb 2021 11:16 AM PST

Σε συνεχή επιφυλακή παραμένει ο μηχανισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα ενδεχομένως προκαλέσει στις 5 Περιφερειακές της Ενότητες ο χιονιάς και το δριμύ ψύχος της κακοκαιρίας “Μήδεια” η οποία ήδη ενέσκηψε στην περιοχή μας.

Από τα δεδομένα που είχαν γίνει γνωστά μέχρι νωρίς το βράδυ σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, σημαντικός όγκος χιονιού έχει πέσει στην ορεινή Κορινθία, όπου συνεχίζονταν οι εκχιονισμοί από την Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να παραμένει ανοιχτό, με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ανάλογη προσπάθεια γίνεται και στον παλιό εθνικό δρόμο Τρίπολης – Αργους από την Π.Ε. Αργολίδας και στον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης από τις Π.Ε. Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας παραμένει ανοιχτός, για τον οποίο νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, ήρθη η χθεσινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόννου.

Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της Περιφέρειας, το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, παρέμενε ανοιχτό και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής Κορινθίας -όπου βρίσκονται σε εξέλιξη συνεχείς προσπάθειες εκχιονισμού, καθώς και στον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης στον οποίον αποχιονισμός γίνεται τόσο από την πλευρά της Λακωνίας, όσο και από την πλευρά της Λακωνίας.

ΜΕ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους εξής δρόμους:

Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

– Παλαιά εθνική οδός Αργους – Τρίπολης από το 25ο έως το 38ο χιλιόμετρο

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

– Επαρχιακή Οδός Κιάτου – Γκούρας από το 10ο χιλιόμετρο έως Γκούρα.

– Επαρχιακή Οδός Γκούρας – Λυκούρια από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο

– Επαρχιακή Οδός Γκούρας – Δερβενίου από 1ο έως το 19ο χιλιόμετρο

– Επαρχιακή Οδός Γκούρας – Λεβιδίου από 1ο έως το 20ό χιλιόμετρο

– Επαρχιακή Οδός Ξυλοκάστρου – Τρικάλων – Ζήρειας από το 17,9ο  έως το 35ο  χιλιόμετρο

– Επαρχιακή Οδός Τρικάλων – Καρυάς από το 1ο χιλιόμετρο και πάνω, καθώς και στους παρακείμενους δρόμους που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.

– Επαρχιακή Οδός Δερβενίου – Γκούρας από το 5ο χιλιόμετρο και πάνω καθώς και στους παρακείμενους δρόμους που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.

– Επαρχιακή Οδός Λυγιάς – Πύργου από το 8ο χιλιόμετρο και πάνω καθώς και στους παρακείμενους δρόμους που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.

Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:

– Παλαιά Εθνική Οδός Καλαμάτας – Σπάρτης από το 22ο έως το 40ό χιλιόμετρο.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ hellenicpolice.gr, υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Αρνητικά όλα τα τεστ για κορονοϊό που έγιναν σήμερα Δευτέρα στην έδρα της Περιφέρειας

Posted: 15 Feb 2021 11:10 AM PST

Αρνητικά ήταν στο σύνολό τους τα τεστ για τον νέο κορονοϊό στα οποία υποβλήθηκαν σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, οι αιρετοί -μεταξύ των οποίων και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας-, καθώς και οι υπάλληλοι. Ανάλογα τεστ θα διενεργηθούν αύριο Τρίτη, 16 του μήνα, στους υπαλλήλους των υπηρεσιών που πρόσφατα μετακινήθηκαν στο νέο κτήριο, επί της οδού Ναυπλίου 57.

Σχετικοί έλεγχοι, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, θα διενεργούνται ανά τακτικά διαστήματα.

Συμβάσεις έργων περί τα 5,5 εκ. ευρώ στη Λακωνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σήμερα στη Σπάρτη

Posted: 15 Feb 2021 11:08 AM PST

Εξι συμβάσεις έργων στη Λακωνία, συνολικού προϋπολογισμού 5.450.000,00 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, νωρίς το απόγευμα σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στη Σπάρτη.

Η υπογραφή των εν λόγω 6 συμβάσεων έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του περιφερειάρχη στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, όπου είχε συνεργασία με στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο περιφερειάρχης, σε δηλώσεις του εξέφρασε ικανοποίηση και συνεχάρη τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για το άλμα -όπως χαρακτηριστικά τόνισε- σε επίπεδο απορρόφησης πόρων, προσθέτοντας ότι το ίδιο ικανοποιημένος είναι για τις ομοειδείς επιδόσεις στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων και στην Π.Ε. Αργολίδας.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις συμβάσεις που υπέγραψε σήμερα στη Σπάρτη ο περιφερειάρχης, αυτές αφορούν τα εξής έργα:

– Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στην εθνική οδό 39, όρια νομού Αρκαδίας – Σπάρτη – Γύθειο (προϋπολογισμός 600.000 ευρώ)

– Τεχνικά έργα στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λακωνίας (προϋπολογισμός 600.000 ευρώ)

– Συντήρηση τεχνικών έργων όπως συρματοκιβώτια, στηθαία, γεφύρια, καθώς και καθαρισμός της κοίτης του Ευρώτα (προϋπολογισμός 850.000 ευρώ)

– Συντήρηση της επαρχιακής οδού 32 Μολάοι – Ελαία και της επαρχιακής οδού 36 Ελαία – Ασωπός – Δαιμονιά (προϋπολογισμός 600.000 ευρώ)

– Βελτίωση της βατότητας και συντήρηση του επαρχιακού δρόμου Νεάπολη – Καστανιές (προϋπολογισμός 1.500.000 ευρώ)

– Συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Λακωνίας (προϋπολογισμός 1.300.000 ευρώ).

Σειρά σημαντικών θεμάτων στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 15 Feb 2021 11:05 AM PST

Εξαιρετικά σημαντικά θέματα θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Την πρόσκληση και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μπορείτε να δείτε εδώ.

*Φωτογραφία αρχείου

Τοποθετήθηκαν στην δομή φιλοξενίας Κορίνθου οι δύο οικίσκοι που διέθεσε η Περιφέρεια για να στεγαστεί νηπιαγωγείο

Posted: 15 Feb 2021 11:02 AM PST

Τοποθετήθηκαν ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στον χώρο της Δομής Κορίνθου, οι δύο οικίσκοι – αίθουσες διδασκαλίας τους οποίους διέθεσε για τις ανάγκες της εν λόγω δομής φιλοξενίας προσφύγων η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Οι δύο οικίσκοι βαρέος τύπου επιλύουν ουσιαστικά το πρόβλημα στέγασης του νηπιαγωγείου για τα παιδιά που φιλοξενούνται στην δομή.

Με σχετικό του μήνυμα, ο διοικητής της Δομής Κορίνθου Αγγελος Καραφωτιάς εκφράζει ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα για την απόφασή του, καθώς και προς όλους όσοι συνέβαλαν για την έγκαιρη υλοποίησή της:

“Σας γνωρίζω ότι χθες, 12.02.2021, τοποθετήθηκαν στον χώρο της Δομής Κορίνθου δύο οικίσκοι – αίθουσες διδασκαλίας, τους οποίους κατόπιν αποφάσεώς σας η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραχώρησε κατά χρήση στη Δομή.

Δράττομαι της ευκαιρίας να εκφράσω τις ευχαριστίες των μαθητών και των γονέων τους που διαμένουν στη Δομή, καθώς και τις δικές μου, για την απόφασή σας και την άμεση πραγματοποίησή της, η οποία επιλύει το πρόβλημα στεγάσεως του Νηπιαγωγείου εντός της Δομής.

Επίσης, επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τη συνδρομή τους στην υλοποίηση της αποφάσεώς σας.

Επιφυλάσσομαι να σας προσκαλέσω στη Δομή Κορίνθου για τα άτυπα εγκαίνια στεγάσεως του Νηπιαγωγείου στους ανωτέρω δύο οικίσκους, αφού πρώτα διαμορφωθούν εσωτερικώς ως αίθουσες διδασκαλίας και κατασκευασθεί ο εξωτερικός προαύλιος χώρος αυτών” καταλήγει στο μήνυμά του ο διοικητής της δομής φιλοξενίας προσφύγων στην Κόρινθο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ