Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Στα 1.098 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου – 200 οι νοσηλείες

Posted: 15 Feb 2022 11:26 AM PST

Σε 1.098 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων οι 8 είναι στις ΜΕΘ.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 21.412.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 15 Φεβουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 15 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 21.412, εκ των οποίων 32 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.216.411 (ημερήσια μεταβολή +1,0%), εκ των οποίων 49,7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 395 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.338 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 489 (62,0% άνδρες) με διάμεση ηλικία 66 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 369 (75,46%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 120 (24,54%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.155 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 343 (ημερήσια μεταβολή -2,56%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 393 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 77 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.917 θάνατοι. Το 95,0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 1.098 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 95.269.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 166, στην Π.Ε. Αρκαδίας 150, στην Π.Ε. Κορινθίας 304, στην Π.Ε. Λακωνίας 91 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 387.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου- συνολικά 200 άτομα (τα 8 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 12 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 15, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 37, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 62 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 22 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 52 (τα 3 στη ΜΕΘ).

Σύσκεψη δημάρχων υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με αφορμή την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας της μονάδας στην Παλαιόχουνη

Posted: 15 Feb 2022 11:25 AM PST

Σύσκεψη με τους δημάρχους Αργολίδας, Κορινθίας και μέρους της Αρκαδίας που θα εξυπηρετηθούν από τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην έδρα της Περιφέρειας το πρωί σήμερα, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εκφράστηκε από το σύνολο των μετασχόντων δημάρχων ικανοποίηση για την εξέλιξη που έχει προκύψει η οποία σηματοδοτεί την οριστική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός της σταδιακής παράδοσης απορριμμάτων -μέχρι την πλήρη παράδοση-, η οποία σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής φάσης θα είναι δωρεάν.

Ακόμα, συζητήθηκε το κλείσιμο όλων των -καταγεγραμμένων και μη- χωματερών και η σταδιακή αποκατάστασή τους, όπως επίσης και η άσκηση των σχετικών ελέγχων από την Διεύθυνση και τα κατά τόπους Τμήματα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ας σημειωθεί, ότι οι δήμαρχοι εξέφρασαν προβληματισμό για το γεγονός της άρνησης ιδιωτικών παρόχων ηλεκτροδότησης να αποδώσουν προς τους δήμους τα δημοτικά τέλη και λοιπούς φόρους -εξέλιξη που εν πολλοίς δείχνει να οφείλεται και στην μη πληρωμή λογαριασμών από πολίτες λόγω των αυξήσεων των τιμών εξ αιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Συνέντευξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στον Alpha 98,9

Posted: 15 Feb 2022 11:24 AM PST

Η έναρξη της μεταβατικής φάσης της κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε ένα από τα αντικείμενα της συνέντευξης την οποία ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έδωσε το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, στο πανελλαδικής εμβέλειας ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, αναφέρθηκε και στην επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα της εμβληματικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο, της “γραμμής των αρχαιολογικών χώρων”, όπως αποκαλείται.

Ειδικότερα, ο Π. Νίκας μιλώντας στον δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη σημείωσε ότι η έναρξη της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα οδηγήσει στην απαλλαγή της περιοχής από τον βραχνά των σκουπιδιών, ο οποίος την ταλαιπωρούσε για δεκαετίες.

Εξ άλλου, αναφερόμενος στο θέμα του σιδηροδρόμου, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι αναμένει μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο, στην Τρίπολη, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα, με τον οποίο θα συζητηθεί -πέρα από το χρονοδιάγραμμα της επαναλειτουργίας της “γραμμής των αρχαιολογικών χώρων”- και η προοπτική για σταδιακή επαναλειτουργία του μετρικού δικτύου της Περιφέρειας, τόσο στο πλαίσιο της εμπορικής, όσο και της τουριστικής αξιοποίησης.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 15 Feb 2022 11:22 AM PST

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ενέκρινε την διάθεση πίστωσης περί τις 140.000 ευρώ για προνοιακά ιδρύματα της Περιφέρειας.

Ενέκρινε επίσης την υποβολή πρότασης για ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 του έργου μεταφοράς νερού από την διώρυγα Ανάβαλου στην περιοχή της Ασίνης και συγκεκριμένα στο τμήμα από Αρια μέχρι την δεξαμενή Ταλιώτη νο1.

Ακόμα, εγκρίθηκε το πρακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών και αιτήσεων συμμετοχής στην μέσω του ΕΣΗΔΗΣ ανοικτή διαδικασία για το προϋπολογισμού 740.000 ευρώ έργου συντήρησης και βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Κόρινθος – Σοφικό – Αγγελόκαστρο, στο τμήμα Εξαμίλια – Ξυλοκέριζα – Γαλατάκι καθώς και της διακλάδωσης του επαρχιακού δρόμου 19 προς Κόρφο.

Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης την διενέργεια α) δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργου συντήρησης κατά τμήματα του επαρχιακού δρόμου Καλαμάτα – Καρδαμύλη – Οίτυλο, β) ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργο συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Αρκαδίας και γ) ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 3.822.580,65 ευρώ έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Τρίπολης, στην περιοχή Ζευγολατιού – Νεοχωρίου.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης και υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 του έργου αναβάθμισης του Γηροκομείου Σπάρτης “Οι Αγιοι Ανάργυροι”, όπως και προγραμματικής σύμβασης μεταξύ

της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ανατολικής Μάνης για το προϋπολογισμού 1.019.000 ευρώ έργο που αφορά σε ασφαλείς οδικές διαδρομές Ανατολικής Μάνης για τη σύνδεση σημείων με πολιτιστική, τουριστική, ιστορική, γεωγραφική και περιβαλλοντική σημασία (από Ε.Ο. Ν. Μαραθέα – Μαραθέα – Καρβελά – Κονάκια – Λυγερέα – Κρήνη – Πλάτανος – Σμύνος – Αιγιές- Ε.Ο.).

Συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Posted: 15 Feb 2022 11:20 AM PST

Με συνολικά 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την ερχόμενη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.

Η συνεδρίαση του σώματος έχει προγραμματιστεί για τις 4 μ.μ, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Εδώ μπορείτε να δείτε την ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου η 15η Φεβρουαρίου κάθε έτους

Posted: 15 Feb 2022 11:13 AM PST

Με την αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου , σήμερα 15 Φεβρουαρίου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:

“Τα παιδιά είναι η μόνη μορφή αθανασίας για την οποία μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Πήτερ Ουστίνωφ (1921 – 2004, Βρετανός ηθοποιός)

Το 2022 είναι το έτος για ένα νέο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Νεαρών Επιβιωσάντων από τον Καρκίνο. Στόχος του δικτύου είναι η ενδυνάμωση της μακροχρόνιας παρακολούθησης και υποστήριξης στην ενήλικη ζωή των μικρών ασθενών τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο και η συμμετοχή τους ως

εκπροσώπων των μικρών ασθενών σε κάθε χώρα. Ταυτόχρονα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσβλέπει στην ενίσχυση και υποστήριξη των μικρών ασθενών μέσα από την πρωτοβουλία «Καρκίνος στην παιδική εφηβική και νεαρή ηλικία: Περισσότερη και καλύτερη θεραπεία» που θα υποστηριχθεί από το πρόγραμμα Horizon Europe «Αποστολή Καρκίνος».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει στο νέο Ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για τον καρκίνο τη θέσπιση της νέας «Εξυπνης κάρτας επιβίωσης από τον καρκίνο», με την οποία θα επιχειρηθεί να

– Εξεταστούν οι ιδιαιτερότητες των παιδιών που έχουν νοσήσει από καρκίνο στην πορεία της ενήλικης ζωής τους

– Εξασφαλιστεί η μακρόχρονη παρακολούθησή τους

– Υπάρξει εστίαση στην πιθανή τοξικότητα των θεραπειών

– Υποστηριχθεί η αποκατάσταση και η ψυχολογική υποστήριξη

Στατιστικά

Κάθε χρόνο, περισσότερα από 150.000 παιδιά παγκοσμίως διαγιγνώσκονται με καρκίνο, ενώ όσον αφορά την Ελλάδα υπολογίζονται στα 280 – 300. Τη στιγμή που το 80% των παιδιών με δυνατότητα πρόσβασης σε ποιοτική φροντίδα καταφέρνουν να νικήσουν την ασθένεια, το 90% των θανάτων που καταγράφονται αφορά παιδιά που κατάγονται από αναπτυσσόμενες και υπανάπτυκτες χώρες. Αυτό καθιστά τον καρκίνο την πρώτη αιτία θανάτου παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες, και τη δεύτερη στις αναπτυγμένες.

Λίγα λόγια για την αρχή

Ο παιδικός καρκίνος δρα και θεραπεύεται διαφορετικά απ’ ότι ο καρκίνος των ενηλίκων. Ενδέχεται μάλιστα να ξεκινήσει ξαφνικά, χωρίς πρώιμα συμπτώματα, έχοντας, ωστόσο, υψηλό βαθμό ίασης. Αν και ενοχοποιούνται κληρονομικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες, τα αίτια εμφάνισής του είναι ακόμη αδιευκρίνιστα Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να προληφθεί. Ομως, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί. Σε αυτό, σημαντικός κρίνεται ο προβληματισμός των γονέων και η άμεση κινητοποίηση του/της παιδιάτρου εξαιτίας εκδηλώσεων χωρίς εξακριβωμένη αιτία, που θα μπορούσαν να σχετίζονται με ευαίσθητα σημεία της νόσου. Καθίσταται, συνεπώς, αναγκαία τόσο η κατάλληλη εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας, όσο και η σωστή ενημέρωση των γονέων.

Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας

  • Ο παιδικός καρκίνος είναι η 2η συχνότερη αιτία θανάτου μετά από τα ατυχήματα.
  • Περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο.
  • Από αυτά μόνο το 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.
  • Το 80% από αυτά προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.
  • Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.
  • Το 70% – 80% των παιδιών που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά με την πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού.
  • Κάθε μέρα εκτιμάται ότι περίπου 20 παιδιά πεθαίνουν από καρκίνο στην Ευρώπη.
  • Στην Ελλάδα περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται κάθε χρόνο από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία.
  • Ωστόσο, 8 στα 10 παιδιά που θα νοσήσουν από λευχαιμία θεραπεύονται και αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει να συγκρατήσουμε όλοι μας.

Ο κύριος στόχος της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για τον Καρκίνο Παιδικής Ηλικίας είναι να εξαλείψει κάθε πόνο και ταλαιπωρία των παιδιών που μάχονται με τον καρκίνο και να επιτύχει τουλάχιστον 60% επιβίωση για όλα τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο σε όλο τον κόσμο, μέχρι το 2030. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου διπλασιασμό του τρέχοντος ποσοστού θεραπείας, σώζοντας επιπλέον ένα εκατομμύριο ζωές παιδιών κατά την επόμενη δεκαετία.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι κυβερνήσεις, οι φορείς παροχής υγειονομικής περίθαλψης, η βιομηχανία Υγείας, οι ομάδες υποστήριξης γονέων και η κοινωνία γενικά, πρέπει να υποστηρίξουν έμπρακτα το δικαίωμα στην έγκαιρη και ορθή διάγνωση, το δικαίωμα πρόσβασης σε βασικά φάρμακα που σώζουν ζωές, το δικαίωμα σε κατάλληλες και ποιοτικές ιατρικές θεραπείες, το δικαίωμα θεραπείας χωρίς πόνο και ταλαιπωρία, το δικαίωμα στην φροντίδα για όλα τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο”.

Η Συντακτική ομάδα:

Βασίλειος Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας Διευθυντής ΕΣΥ

Γενικός Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σωτήριος Καμαρινόπουλος, Επόπτης Δημόσιας Υγείας/Υγειονολόγος

Αν. Προϊστάμενος  Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

Νικόλαος Σωτηρόπουλος, Ψυχολόγος

Αν. Προϊστάμενος Τμήματος πρόληψης και προαγωγής της υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

Λίνα Μπορδώκα, Επισκέπτρια Υγείας

Υπάλληλος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

Τηλ. 271 3 610216 – 240

Ξεκινά η τρίτη και τελευταία φάση της απογραφής πληθυσμού και κατοικιών 2021

Posted: 15 Feb 2022 11:10 AM PST

Με έγγραφό της, η Ελληνική Στατιστική Αρχή, γνωστοποιεί ότι ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου η τρίτη και τελευταία φάση της απογραφής.

Η εν λόγω φάση, η οποία αφορά όλους όσοι δεν μπόρεσαν να απογραφούν μέχρι σήμερα ηλεκτρονικά ή από τον απογραφέα της περιοχής τους, θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα 21 του μήνα και στην διάρκειά της οι πολίτες θα μπορούν να απογραφούν είτε ηλεκτρονικά είτε δια ζώσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει τα εξής:

ΕΛΣΤΑΤ – 3η Φάση Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών

Να επιλυθούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο κορονοϊός στον τουριστικό κλάδο ζητεί η Ενωση Επιχειρηματιών Τουρισμού, Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος

Posted: 15 Feb 2022 11:09 AM PST

Ενέργειες και δράσεις από την κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις που έχει υποστεί ο κλάδος από την πανδημία της covid-19 και τα μέτρα για την αποτροπή περαιτέρω διάδοσης της νόσου ζητεί η Ενωση Επιχειρηματιών Τουρισμού, Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος, με ψήφισμά της.

Το εν λόγω ψήφισμα, που απευθύνεται στον πρωθυπουργό και σειρά υπουργών της κυβέρνησης, όπως και προς βουλευτές, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους, μπορείτε να δείτε εδώ.

Συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη με την Ε.Ε. του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου

Posted: 15 Feb 2022 11:06 AM PST

Συνάντηση εργασίας είχε την προηγούμενη Τρίτη η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα με την Εκτελεστική Επιτροπή του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου (LTO).

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Κορινθίας, όπως και η συνέχιση της εξαιρετικής συνεργασίας που έχει εδραιωθεί μεταξύ του Οργανισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μεταξύ των προτάσεων για υλοποίηση δράσεων προβολής που συζητήθηκαν περιλαμβάνονταν η υποστήριξη και λειτουργία του Κέντρου Πληροφοριών Τουριστών στον Ισθμό το οποίο  έχει τεθεί σε λειτουργία από την 8η Αυγούστου 2018 από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου, η υποστήριξη του 1ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ στο Λουτράκι, η υποστήριξη ταξιδιών εξοικείωσης δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων κ.α.

Από την πλευρά του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος Σπύρος Καραβούλης, ο γραμματέας Γιάννης Κόντης, ο ταμίας Δημήτρης Βλάσσης και το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Αλεξανδρής.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ