Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Ενα νέο κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας, ενέχεται ως αρνητικό το φερόμενο κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας

Posted: 09 Jun 2020 01:55 PM PDT

Ενα νέο κρούσμα του νέου κορονοϊού αναφέρθηκε σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο προέκυψε στην Π.Ε. Κορινθίας, με συνέπεια ο αριθμός των προσβληθέντων στην Περιφέρεια να ανέρχεται σε 197. Κι αυτό καθώς, το φερόμενο ως κρούσμα που γνωστοποιήθηκε χθες Δευτέρα στην Π.Ε. Αρκαδίας ενέχεται ως αρνητικό.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σήμερα Τρίτη, σημειώνονται τα εξής:

“Ανακοινώνεται ένα νέο κρούσμα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που καταγράφεται στην Π.Ε. Κορινθίας στενή επαφή άλλου επιβεβαιωμένου κρούσματος. Ο ασθενής επί του παρόντος δεν νοσηλεύεται.

Σχετικά με το χθεσινό καταγεγραμμένο κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας ενέχεται ως αρνητικό.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε εκατόν ενενήντα επτά (197) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στον Δήμο Ερμιονίδας: εκατόν εξήντα οκτώ (168) αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία + ένα (3) + (1)^^ – ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

ΠΕ Κορινθίας: δώδεκα (12)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατρία (13)** αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν έξι άνδρες (106) και ενενήντα μία γυναίκες (91).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων εννέα (9) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και δεκαέξι (15+1^^) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τρεις εκ των νοσηλευόμενων εξήλθαν από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 09/06/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση.

Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ:

Ανακοίνωση 09-06-2020

Δημιουργική η συνάντηση για το τοπικό μάστερ πλαν της Μεγαλόπολης

Posted: 09 Jun 2020 10:20 AM PDT

“Δημιουργική” χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την ευρεία σύσκεψη που -και με τηλεδιάσκεψη- συγκλήθηκε το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη 9 Ιουνίου, με αντικείμενο την διαμόρφωση των αξόνων του μάστερ πλαν που εκπονεί η Περιφέρεια ειδικά για την περιοχή της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο της μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή.

Στη σύσκεψη, υπό τον περιφερειάρχη, μετείχαν στελέχη της επιστημονικής επιτροπής που συντάσσει το τοπικό μάστερ πλαν, κι ακόμα ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς επίσης εκπρόσωποι παρατάξεων και φορέων, από τους οποίους κατατέθηκαν προτάσεις όσον αφορά τα έργα τα οποία πρέπει να προωθηθούν και να υλοποιηθούν, αλλά και την συνολική πολιτική που πρέπει να υπάρξει για τη Μεγαλόπολη.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε, από την πλευρά του, να υπάρχει αναγκαία ενότητα, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεγαλόπολης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “οποτεδήποτε θελήσουν παράγοντες του δήμου και στελέχη φορέων μπορούν να με συναντήσουν”, σημειώνοντας παράλληλα:

“Σκοπός είναι, με τις ενέργειές μας να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τη Μεγαλόπολη, διότι αν υπάρχουν συγκρούσεις αυτός που θα υποστεί ζημία θα είναι η ίδια η Μεγαλόπολη/ Κι αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί”.

Επίσης, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε την ένταξη σειράς έργων και δράσεων -στους τομείς των υποδομών, των πολιτιστικών θεμάτων και των κοινωνικών δράσεων- διευκρινίζοντας ποια από αυτά θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ, ποια από το ΤΑΠ ΤοΚ και ποια από την “Αρκαδία” Α.Ε.

“Εκτιμώ ότι είχαμε μια δημιουργική συζήτηση, μέσα από την οποία δόθηκε η αναγκαία κατεύθυνση στους μελετητές. Πλέον η μάχη μας θα δοθεί στη Συντονιστική Επιτροπή για την κατάρτιση του ΣΔΑΜ προς την μεταλιγνιτική εποχή” σχολίασε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης.

 

 

Στη Βυτίνα την Παρασκευή 12 Ιουνίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης

Posted: 09 Jun 2020 10:19 AM PDT

Την Βυτίνα επισκέπτεται την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιουνίου, περί το μεσημέρι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, ο οποίος αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης -ο οποίος θα συνοδεύσει τον υπουργό στην πιο πάνω περιοχή-, είναι μέσα από συνεργασία του υπουργείου, της Περιφέρειας και του Δήμου Γορτυνίας, να υπάρξει  αξιοποίηση του κτήματος Τριανταφυλλίδη, για τον σκοπό τον οποίον επιτάσσει η διαθήκη του δωρητή.

Εξευρέθη χώρος για το αθλητικό κέντρο στη Βυτίνα, παραχωρείται δωρεάν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 09 Jun 2020 10:18 AM PDT

Τις περιοχές της Βυτίνας και της Νυμφασίας καθώς και την ιστορική Μονή Παναγίας Κερνίτσας, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου.

Σκοπός της επίσκεψης, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, ήταν η εξεύρεση του χώρου στον οποίο θα δημιουργηθεί το αθλητικό κέντρο Βυτίνας.

“Ο χώρος εξευρέθη” τόνισε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι θα παραχωρηθεί δωρεάν στην Περιφέρεια:

“Γρήγορα θα υπογραφεί το χρησιδάνειο και θα ξεκινήσει η εκπόνηση μελετών για το αθλητικό κέντρο, για ένα έργο που θα δώσει πνοή στην περιοχή και θα την βοηθήσει οικονομικά, ενώ θα δώσει διεξόδους στην αθλούμενη νεολαία της ευρύτερης περιοχής” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι επιδίωξη είναι στο εν λόγω αθλητικό κέντρο να γυμνάζονται δωρεάν ομάδες των μικρών κατηγοριών από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλου με τον βουλευτή και τ. υπουργό Αλέξη Χαρίτση

Posted: 09 Jun 2020 08:53 AM PDT

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος είχε συνάντηση, το περασμένο Σάββατο 6 Ιουνίου, στην Καλαμάτα -στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας- με τον βουλευτή Μεσσηνίας και τ. υπουργό Αλέξη Χαρίτση.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν τα προβλήματα που βιώνει ο αγροτικός τομέας, ιδιαιτέρα αυτά που σχετίζονται με τις τιμές της παραγωγής πατάτας και τις πρόσφατες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή από τον καύσωνα. Διατυπώθηκαν κοινές απόψεις ως προς την κατεύθυνση της στήριξης και της ενίσχυσης των αγροτικών εισοδημάτων, μέσω ανάλογων αποζημιώσεων.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης των υποδομών του πρωτογενή τομέα, όπως για παράδειγμα η συντήρηση των υφισταμένων και η δημιουργία νέων αρδευτικών έργων.

Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στις υποδομές της άνω και της κάτω ζώνης του ΓΟΕΒ Παμίσου, των αρδευτικών γεωτρήσεων σε όλο τον νομό, καθώς και στην ωρίμανση μελετών και κατασκευή λιμνοδεξαμενών και αρδευτικών δικτύων.

Εν συνεχεία, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Αλ. Χαρίτση για την διαδικασία ολοκλήρωσης του οδικού έργου Τζάνε – Καλαμάκι, τα δρομολογημένα από το ΕΣΠΑ έργα της Περιφέρειας, όπως οι δρόμοι Μεσσήνη – Λάμπαινα και Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, καθώς και τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας της Αίπειας και της βελτίωσης του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης.

Συζητήθηκε επίσης, το έργο που εκτελείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο λιμάνι της Κυπαρισσίας καθώς επίσης και το έργο κατασκευής του οδικού άξονα Καλαμάτα – Μεθώνη.

Τέλος, όσον αφορά τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, ο Αλ. Χαρίτσης ενημερώθηκε για τα οδικά έργα που προωθούνται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, όπως ο δρόμος Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, η παράκαμψη του Κάμπου και του Σταυροπηγίου και η παράκαμψη Γιάλοβας.

Καταλήγοντας ο αντιπεριφερειάρχης, ευχαρίστησε τον βουλευτή για την πρωτοβουλία της συνάντησης, αλλά και για το ενδιαφέρον του για τα θέματα της Μεσσηνίας.

Ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γ. Τρουπή

Posted: 09 Jun 2020 08:51 AM PDT

Ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα “για την στήριξη στον ρόλο και το έργο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας” απευθύνει, με επιστολή του, ο πρόεδρος του εν λόγω θεσμού Γιάννης Τρουπής.

Οπως επισημαίνει ο Γ. Τρουπής στην επιστολή του -την οποία κοινοποιεί επίσης προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζό και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας “Αρκαδία” Α.Ε. Παναγιώτη Μπούρα-, “η ανάγκη αυτή γεννήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που είχα μαζί σας, καθώς και με τον κ. Μπούρα και τον κ. Σκαντζό για το θέμα του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγαλόπολης”.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας τονίζει στην επιστολή του τα εξής:

“Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Με την παρούσα επιστολή νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω προσωπικά θερμά για τη στήριξή σας στον ρόλο και το έργο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Η ανάγκη αυτή γεννήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που είχα μαζί σας, καθώς και με τον κ. Μπούρα και τον κ. Σκαντζό για το θέμα του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγαλόπολης.

Η συμβολή και ο ρόλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο έργο αυτό, με την χρηματοδότηση και εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, μεταξύ των οποίων και η μελέτη βιωσιμότητας του Επιχειρηματικού Πάρκου, σε συνεργασία τότε με τον Δήμο Μεγαλόπολης, σε μια εποχή που πολλοί θεωρούσαν αυτήν την προσπάθεια «μάταιη», ήταν καθοριστική.

Γι’ αυτό και εκτιμώ ιδιαιτέρως, τόσο εγώ όσο και η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου, την κατανόηση και τη στήριξή σας για την συνέχεια που πρέπει να έχει αυτός ο ρόλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο έργο που τώρα αποκτά εκ νέου «σάρκα και οστά» και συγκεκριμένα στο γεγονός ότι η επικαιροποίηση της μελέτης βιωσιμότητας του έργου είναι λογικό να γίνει από τον φορέα που αρχικά εκπόνησε τη μελέτη, δηλαδή το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Στο πλαίσιο μάλιστα της εγκεκριμένης χρηματοδότησης, το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα επιδιώξει να αντιμετωπιστούν και άλλες ανάγκες που σχετίζονται με την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου.

Και πάλι σας ευχαριστώ θερμά για την κατανόηση και την υποστήριξη και αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,

Για το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Ο πρόεδρος

Γιάννης Τρουπής”

 

Την επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γ. Τρουπή, μπορείτε να δείτε εδώ:

Επιστολή

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου

Posted: 09 Jun 2020 07:55 AM PDT

Συνολικά 40 θέματα περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου.

Η επιτροπή, ειδικότερα, θα συνεδριάσει στις 10.30 το πρωί, με τηλεδιάσκεψη.

Η ημερήσια διάταξη των θεμάτων είναι η εξής:

Θέματα ημερήσιας διάταξης

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Posted: 09 Jun 2020 07:52 AM PDT

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η στελέχωση συνολικά των υπηρεσιών της Περιφέρειας, σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου, ήταν η εξής:

Σε σύνολο 784 υπαλλήλων, 92 απουσιάζουν λόγω κανονικού τύπου αδειών (κανονική, αναρρωτική, ειδικές άδειες ανατροφής κλπ) και 52 με άδειες ειδικού σκοπού, ενώ 1 υπάλληλος είναι στο καθεστώς της εξ αποστάσεως εργασίας.

Αναλυτικά, την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σήμερα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, μπορείτε να δείτε εδώ:

Δελτίο παρουσίας υπαλλήλων 09 Ιουνίου 2020

Σύσκεψη ΣΟΠΠ Λακωνίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών

Posted: 09 Jun 2020 07:50 AM PDT

Το σχέδιο δράσης της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών στην Λακωνία κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο 2020 αναπτύχθηκε σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, την Πέμπτη 28 Μαΐου, στη Σπάρτη, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Ειδικότερα, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν η ετοιμότητα του δυναμικού και των μέσων που διαθέτουν οι φορείς για την υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, η λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, η διασφάλιση επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών και οργάνων για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών, ο συντονισμός σε περιφερειακό επίπεδο της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, ο σχεδιασμός υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, η αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η συμβολή και συνεργασία των ΟΤΑ στη συντήρηση και βελτίωση δασικού οδικού δικτύου.

Αφού διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα λήψης μέτρων πρόληψης, με ιδιαίτερη έμφαση στους καθαρισμούς του δασικού οδικού δικτύου, καθώς και των λοιπών επικίνδυνων σημείων, ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βερούτης ζήτησε την ετοιμότητα και την απρόσκοπτη επικοινωνία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών πυρκαγιάς, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα μηχανήματα έργων της Π.Ε. Λακωνίας θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τις εργασίες καθαρισμών για την αποκατάσταση της βατότητας των οδών στο δασικό δίκτυο Ταϋγέτου και Πάρνωνα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Νίκωνας Τζινιέρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πουλοκέφαλος -που επιπλέον παρέστη και ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης-, οι δήμαρχοι Ευρώτα Δήμος Βέρδος και Ελαφονήσου Ευσταθία Λιάρου, οι αρμόδιοι για την Πολιτική Προστασία αντιδήμαρχοι Σπάρτης Θανάσης Καρλαύτης, Ευρώτα Βασίλης Μπόλλας και Μονεμβασίας Γιάννης Σουρλάς, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας πύραρχος Γιώργος Αλικάκος, ο εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ συνταγματάρχης Σωτήρης Τσαμπάς, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας υπαστυνόμος Α΄ Γιώργος Νιάρχος, ο Λιμενάρχης Νεάπολης πλωτάρχης Θεόδωρος Μοτσάκος, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Γυθείου υποπλοίαρχος Σωτήρης Βουρλέτσης, οι διοικητές των Π.Υ. Σπάρτης αντιπύραρχος Διαμαντής Τσολομίτης και Π.Υ. Γυθείου αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Γραφάκος, οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας Ηλίας Κοντάκος και της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Σταθάς, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λακωνίας Παναγιώτης Κουλογεωργίου, οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων Π.Ε. Λακωνίας Λεωνίδας Κυλιντηρέας, του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας Αντώνης Καράμπελας, όπως επίσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Θανάσης Μπαγιώκος και Γιώργος Καραμπίνης, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών νομού Λακωνίας Δημήτρης Λαγός και Βασίλης Παναγούλιας και της “Μορέας” Α.Ε. Βασίλης Νικολαρόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ