Τα νέα της Περιφέρειας…

0
333 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στις 229 οι νοσηλείες – σύσκεψη την Δευτέρα στην Τρίπολη

Posted: 19 Nov 2021 09:53 AM PST

Σε 333 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 19, παράλληλα εκτινάχθηκε ο αριθμός των νοσηλειών, ιδιαίτερα στο νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ από το σύνολο των νοσηλειών οι 12 είναι στις ΜΕΘ.

Οπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, την ερχόμενη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου το πρωί, έχει προγραμματίσει σύσκεψη με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, με αντικείμενο την περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης της covid-19 και τα πρωτόκολλα εισόδου σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια θα προβεί στην πρόσληψη, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, 22 ατόμων για τις ανάγκες αντιμετώπισης της covid-19. Οι εν λόγω προσλήψεις αφορούν σε γιατρούς, νοσηλευτές, επόπτες υγείας και ψυχολόγους.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 7.805.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 19 Νοεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 7.805, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 868.868 (ημερήσια μεταβολή +0,9%), εκ των οποίων 50,7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 113 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.204 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 575 (61,2% άνδρες) με διάμεση ηλικία 65 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 475 (82,61%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 100 (17,39%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.434 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 488 (ημερήσια μεταβολή +15,09%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 432 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 91, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.168 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 333 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 32.971.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 66, στην Π.Ε. Αρκαδίας 55, στην Π.Ε. Κορινθίας 91, στην Π.Ε. Λακωνίας 45 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 76.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 229 άτομα (τα 12 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 20 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 21, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 43, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 40 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 31 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 74 (τα 6 στη ΜΕΘ).

Στοιχεία εμβολιασμών κατά της covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 19 Nov 2021 09:51 AM PST

Στο 60,67% ανερχόταν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το ποσοστό των μέχρι και χθες Πέμπτη 18 Νοεμβρίου πλήρως εμβολιασμένων απέναντι στον κορονοϊό covid-19, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν.

Ως προς τις Περιφερειακές Ενότητες, το μεγαλύτερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων καταγράφεται στην Αργολίδα όπου είναι 71% και ακολουθούν η Μεσσηνία με 63,37%, η Κορινθία με 60,49%, η Αρκαδία με 56,38% και η Λακωνία με 55,51%.

Αναλυτικά στοιχεία για τα κρούσματα και τους εμβολιασμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέχρι και χθες Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, μπορείτε να δείτε εδώ:

ΣΤΟΙΧΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ-ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΙ-ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 19 Nov 2021 09:50 AM PST

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση συγκαλείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την ερχόμενη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα.

Την σύγκληση της εν λόγω συνεδρίασης ζήτησαν με κοινό τους αίτημα, στο οποίο ανταποκρίθηκε η περιφερειακή Αρχή, οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης του σώματος προκειμένου να συζητηθεί -όπως προτείνουν- το θέμα “Οι δυσμενείς εξελίξεις για την πανδημία της νόσου του κορονοϊού (Covid-19) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Οι συνέπειες και η ανάγκη διεκδίκησης και λήψης μέτρων”.

Την πλήρη ημερήσια διάταξη της εν λόγω συνεδρίασης μπορείτε να δείτε εδώ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 22-11-2021

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας συναντήθηκε στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση

Posted: 19 Nov 2021 09:48 AM PST

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αργά το απόγευμα χθες Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση.

Η συνάντηση αφορούσε σε θέματα σχετικά με την δίκαιη μετάβαση της περιοχής της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Ειδικότερα, από τον περιφερειάρχη τέθηκαν -μεταξύ άλλων- το ζήτημα της σύντομης τακτοποίησης του θέματος που αφορά στην πίστα μοτοκρός, όπως επίσης και της διάθεσης έκτασης 100 στρεμμάτων για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου, στο πλαίσιο της ενεργειακής κοινότητας.

Οπως έγινε γνωστό, τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε στον Π. Νίκα την πρόθεση να επισκεφθεί σύντομα την Περιφέρεια προκειμένου να εξεταστούν εκ του σύνεγγυς τα πιο πάνω ζητήματα, αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν στην δίκαιη μετάβαση της περιοχής της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Συνάντηση αύριο Σάββατο, στην Καλαμάτα, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΓΟ Δήμητρα Π. Χατζηνικολάου

Posted: 19 Nov 2021 09:47 AM PST

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας συναντάται στις 12 το μεσημέρι, αύριο Σάββατο 20 Νοεμβρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΓΟ Δήμητρα Παναγιώτη Χατζηνικολάου.

Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του ΕΛΓΟ Δήμητρα για δράσεις που αφορούν στην επιτυχημένη εγκατάσταση υποτροπικών ειδών στην Περιφέρεια.

Ακόμα, θα γίνει συζήτηση σχετικά με την προσωρινή παραχώρηση εκ μέρους του ΕΛΓΟ Δήμητρα χώρου στο πρώην Ινστιτούτο Ελαίας, επί της οδού Λακωνικής, στην Καλαμάτα, για την φιλοξενία της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας σε αυτόν κατά το χρονικό διάστημα των εργασιών ανακαίνισης και αναβάθμισης του κτηρίου του διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Σύσκεψη για τα αθλητικά έργα υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 19 Nov 2021 09:46 AM PST

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών και των διευθυντών Τεχνικών Εργων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Στην σύσκεψη, με τη συμμετοχή και του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Γιάννη Μαντζούνη όπως και τεχνικών συμβούλων της Περιφέρειας, έγινε αναλυτική εξέταση της πορείας των αθλητικών έργων ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Σε όσα από τα έργα αυτά διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν είτε γραφειοκρατικά ζητήματα, είτε ως προς την απορρόφηση των πιστώσεων, δρομολογήθηκαν ενέργειες προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης σημείωσε προς τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες ότι στην επόμενη κατανομή πιστώσεων δεν θα περιληφθούν όσα έργα ενέχουν τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν λόγω υστέρησης στις απορροφήσεις.

Πρόβλημα με την έλλειψη κτηνιάτρων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχηx Π. Νίκα

Posted: 19 Nov 2021 09:45 AM PST

Η υποστελέχωση των ΔΑΟΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε κτηνιάτρους αποτέλεσε αντικείμενο τηλεσύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το πρωί σήμερα, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου.

Οπως επισημάνθηκε από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων στην διάρκεια της σύσκεψης -στην οποία μετείχε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης-, η Περιφέρεια καταγράφει μείωση κατά 50% των κτηνιάτρων, συγκριτικά με το 2010, ενώ την ίδια στιγμή προκύπτει ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση των πληθυσμών παραγωγικών ζώων, με συνέπεια οι εναπομένοντες κτηνίατροι να ανταποκρίνονται με δυσχέρεια στις ανάγκες που διαμορφώνονται.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, η προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά προσλήψεις σε Περιφέρειες και δήμους, προβλέπει περί τους 11 κτηνιάτρους, ωστόσο ακόμα δεν είναι γνωστό ποιες περιοχές αφορά η κατανομή των εν λόγω θέσεων.

Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια αναζητεί και άλλους τρόπους για να καλύψει τις ελλείψεις των ΔΑΟΚ ως προς τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Ν. Ζαχαριά

Posted: 19 Nov 2021 09:44 AM PST

Θέματα που αφορούν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ιδιαίτερα την Φοιτητική Εστία απασχόλησαν τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Νίκο Ζαχαριά κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του ΑΕΙ.

Η πιο πάνω υποδομή του Πανεπιστημίου, όπως τονίστηκε στην διάρκεια της συνάντησης, χρήζει επισκευών καθώς υπάρχουν εκτεταμένες φθορές.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η Περιφέρεια έχει πάντα διάθεση να συνδράμει το ΑΕΙ και συμφωνήθηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση, από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της “Μοριάς” Α.Ε. – ΑΟΤΑ

Posted: 19 Nov 2021 09:43 AM PST

Συνεδρίασε το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, το Δ.Σ. της  “Μοριάς” Α.Ε. – ΑΟΤΑ, στα γραφεία του εν λόγω Αναπτυξιακού Οργανισμού, στην Τρίπολη.

Στη σημερινή, πρώτη, συνεδρίαση του Δ.Σ. της “Μοριάς” Α.Ε. – ΑΟΤΑ, συζητήθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του Οργανισμού, η στελέχωση των θέσεων του διευθύνοντος συμβούλου, του διοικητικού διευθυντή και του τεχνικού διευθυντή.

Παράλληλα, καθορίστηκε ως ανώτατο όργανο το Δ.Σ. της “Μοριάς” Α.Ε. – ΑΟΤΑ πρόεδρος του οποίου είναι ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

Η μισθοδοσία του προσωπικού, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, θα διέπεται από τους κανόνες του δημόσιου λογιστικού ως προς τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ως προς την στελέχωση του Αναπτυξιακού Οργανισμού θα γίνει προσπάθεια για την πρόσληψη όλων όσοι εργάζονται στην “Πελοπόννησος” Α.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ