Τα νέα της Περιφέρειας…

0

Καταγράφηκαν 27 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου

Posted: 02 Jun 2021 11:32 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.381.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 2 Ιουνίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1.381, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 405.542 (ημερήσια μεταβολή +0,3%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 37 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.863 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 486 (60,6% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.462 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 198 (ημερήσια μεταβολή +14,45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 194 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.145 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου καταγράφηκαν 27 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 10.701.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 5, στην Π.Ε. Αρκαδίας 2, στην Π.Ε. Κορινθίας 6, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 11.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 50 άτομα (το 1 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 7, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 5, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 15, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 16 (τα 2 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 3 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 4.

Ξεκίνησε με την Π.Ε. Αργολίδας η διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 02 Jun 2021 11:31 AM PDT

Με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας ξεκίνησε το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 2 Ιουνίου, η διαδικτυακή διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και φορέων από τις Περιφερειακές Ενότητες.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης -στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων-, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι ενώ οι ανάγκες στην Περιφέρεια είναι πολύ μεγάλες, η πίστωση που διατίθεται για υποδομές είναι μικρή, μόλις 340.000.000 ευρώ που φθάνουν τα 700.000.000 ευρώ με την υπερδέσμευση.

Ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ιεράρχηση των κατά τόπους αναγκών ώστε να υπάρξει ισόρροπη κατανομή στις Π.Ε.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Αργολίδα, ο Π. Νίκας τόνισε ότι πρόκειται για μια περιοχή με μεγάλες δυνατότητες, αλλά και σημαντικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων η σύνδεσή της με τον αυτοκινητόδρομο, η επάρκεια νερού στην Ερμιονίδα, η ανεπάρκεια των Βιολογικών Καθαρισμών και το ανολοκλήρωτο έργο του Ανάβαλου.

Η διαβούλευση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες, με τον περιφερειάρχη να δεσμεύεται ότι θα είναι ουσιαστική και στο τέλος θα δημοσιοποιηθούν όλες οι προτάσεις.

Π. Νίκας σε διεθνή αρχαιολογική συνάντηση, “αναγκαία η συνεργασία αρχαιολόγων και αυτοδιοίκησης”

Posted: 02 Jun 2021 11:30 AM PDT

Συνιστά αναγκαιότητα αφ’ ενός η συνεργασία των Εφορειών Αρχαιοτήτων και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφ’ ετέρου η σταθερότητα των απόψεων της αρχαιολογικής κοινότητας, με στόχο την καλύτερη προώθηση των έργων.

Τα παραπάνω επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου, την έναρξη των εργασιών της τριήμερης διεθνούς επιστημονικής συνάντησης “Το Αρχαιολογικό Εργο στην Πελοπόννησο” (ΑΕΠΕΛ 3) που διοργανώνει το με έδρα την Καλαμάτα Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε την συνδρομή της Περιφέρειας στο αρχαιολογικό έργο, με την διάθεση δεκάδων εκατομμυρίων και τη συνεργασία που υπάρχει με το υπουργείο Πολιτισμού, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- την εξαιρετική συμβολή του αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη στην ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης, όπως και το έργο της Ξένης Αραπογιάννη στην αποκάλυψη της Αρχαίας Θουρίας και παρατηρώντας ότι η Πελοπόννησος αποτελεί παγκοσμίως γνωστό χώρο και περιοχή με μέγιστο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

“Χαιρετίζω την επιστημονική συνάντηση με αντικείμενο το αρχαιολογικό έργο στην Πελοπόννησο, όπου επιτελείται πράγματι σπουδαίο έργο από ελληνικές και ξένες αρχαιολογικές αποστολές” υπογράμμισε ο Π. Νίκας, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα των εργασιών είναι άμεσα συνδεδεμένα με την οικονομική ανάπτυξη.

ΑΕΠΕΛ 3

Η τρίτη διεθνής επιστημονική συνάντηση “Το Αρχαιολογικό Εργο στην Πελοπόννησο” (ΑΕΠΕΛ3) ξεκίνησε τις εργασίες της σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Σάββατο 5 του μήνα.

Σκοπός της ΑΕΠΕΛ3 είναι η ενημέρωση σχετικά με την αρχαιολογική έρευνα των τελευταίων ετών στην Πελοπόννησο, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και η παρουσίαση στους ειδικούς επιστήμονες και στο ευρύτερο κοινό των αποτελεσμάτων του ανασκαφικού και ερευνητικού έργου της τελευταίας τριετίας και συγκεκριμένα, α) του πρωτογενούς υλικού, όπως αυτό προκύπτει από πρόσφατες ανασκαφές και έρευνες πεδίου, β) των πορισμάτων από πρόσφατες ή τρέχουσες έρευνες και μελέτες σε παλαιότερο ή νεότερο υλικό και γ) των έργων ανάδειξης και διαχείρισης αρχαιολογικών συνόλων και χώρων.

Σύσκεψη για θέματα πολιτισμού υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 02 Jun 2021 11:28 AM PDT

Σύσκεψη για τα θέματα πολιτισμού συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου, στην Τρίπολη.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- των αντιπεριφερειαρχών Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνάς Κόρκα και Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου, υπηρεσιακών παραγόντων και συνεργατών, συζητήθηκε η οργάνωση της παρουσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, με δύο περίπτερα, ένα εμβληματικό αφιερωμένο στα 200 χρόνια από το 1821 και ένα εμπορικό.

Οσον αφορά το εμβληματικό περίπτερο, αποφασίστηκε η συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για το υλικό που τελικά θα παρουσιαστεί, ενώ για το εμπορικό θα υπάρξει συνάντηση του περιφερειάρχη με τα 5 Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξ άλλου, στην ίδια συνεδρίαση συνοψίστηκαν οι δράσεις που υλοποιούνται ή έχουν ήδη γίνει, για τα 200 χρόνια, στις οποίες περιλαμβάνονται η συντήρηση μνημείων των ηρώων, η κατασκευή μνημείων, εκδόσεις, παραγωγή ντοκιμαντέρ και ταινιών κ.α.

Τέλος, αναφορικά με τις υπόλοιπες πολιτιστικές δράσεις, επαναβεβαιώθηκε η θέση ότι η Περιφέρεια στηρίζει δράσεις με εξωστρέφεια και διεθνές ενδιαφέρον και άλλες που έχουν ήδη καταξιωθεί στην πορεία του χρόνου, ενώ ενισχύει παράλληλα και την ενδοπεριφερειακή κινητικότητα των εν λόγω δράσεων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει για το γήπεδο του Αστέρα

Posted: 02 Jun 2021 11:28 AM PDT

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο της αρκαδικής πρωτεύουσας Κώστα Τζιούμη και τον πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργο Μποροβήλο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η συνδρομή της Περιφέρειας για βελτιώσεις στο γήπεδο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, το οποίο αποτελεί δημοτικό χώρο.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει στον σκοπό αυτό, καθώς -όπως τόνισε- η ομάδα του Αστέρα εκπροσωπεί το σύνολο της Περιφέρειας συμμετέχοντας ανελλιπώς από το 2007 στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας μας και διαφημίζει την περιοχή μας διαγράφοντας σημαντική πορεία κάθε χρόνο.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Σικυωνίων

Posted: 02 Jun 2021 11:26 AM PDT

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η προοπτική σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του δήμου σχετικά με την αντιμετώπιση θεμάτων περιβαλλοντικής προστασίας.

Ελλειμμα 1 εκ. ευρώ στην “Πελοπόννησος” Α.Ε. από την κουνουποκτονία

Posted: 02 Jun 2021 11:21 AM PDT

Τα γραφεία της “Πελοπόννησος” Α.Ε. επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου.

“Δυστυχώς, συνεχώς αναδεικνύονται προβλήματα” σημείωσε ο περιφερειάρχης στη συνάντηση που είχε με τους υπαλλήλους, αναφερόμενος στο έλλειμμα περί το 1 εκ. ευρώ από την κουνουποκτονία, για το οποίο είπε ότι “θα πάρει κι αυτό τον δρόμο του, όπως και τα άλλα ελλείμματα” σημειώνοντας παράλληλα:

“Τα χρήματα που λείπουν θα ζητηθούν από τους υπεύθυνους και με αυτό δεν εννοώ τους υπαλλήλους, προς τους οποίους εγγυήθηκα για μία φορά ακόμα ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας”.

Ικανοποίηση του περιφερειάρχη για την διεξαγωγή στη Μεγαλόπολη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross Junior 2021

Posted: 02 Jun 2021 11:19 AM PDT

Ικανοποίηση εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας για το γεγονός ότι η Περιφέρεια και συγκεκριμένα η Μεγαλόπολη φιλοξενεί φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross Junior 2021.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης σημειώνει:

“Η διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross Junior 2021 στην Μεγαλόπολη αποτελεί γεγονός σπουδαίας σημασίας  για την ιστορική πόλη, την Περιφερειά μας και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η προοπτική, επίσης, η πίστα διεξαγωγής των αγώνων στη Μεγαλόπολη να γίνει άρτια τεχνικά με όλα εκείνα τα στοιχεία που επιβάλουν οι διεθνείς κανονισμοί, αποτελεί σπουδαία είδηση για την Μεγαλόπολη, και τη γενικότερη ανάπτυξή της.

Για όλα τα παραπάνω αξίζουν θερμές ευχαριστίες στον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, γιατί η καθιέρωση της Μεγαλόπολης ως το εθνικό κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αποτελεί σπουδαία συμβολή στην αντιμετώπιση προβλημάτων που συνδέεται με την απολιγνιτοποίηση.

Τέλος, ευνόητο είναι πως η Περιφέρεια θα συμβάλει σε όλα τα επίπεδα και κυρίως οικονομικά για την πραγμάτωση αυτού του σχεδιασμού”.

Επισημάνσεις του Ε. Λέκκα σχετικά με την πρόσφατη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας

Posted: 02 Jun 2021 11:18 AM PDT

Τα βασικά συμπεράσματα και τις προτάσεις που προέκεψαν από την μελέτη της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με την πυρκαγιά της 19ης Μαΐου στα Γεράνεια όρη γνωστοποιεί στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τις εν λόγω επισημάνσεις μπορείτε να δείτε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ