Τα νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου…

0
Ολοκληρώνονται αύριο Πέμπτη οι έλεγχοι των κλιμακίων της Περιφέρειας στην πυρόπληκτη περιοχή της Κορινθίας

Posted: 29 Jul 2020 12:59 PM PDT

Την Π.Ε. Κορινθίας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου, όπου προέδρευσε σε σειρά συσκέψεων με αντικείμενο τον συντονισμό της προσπάθειας καταγραφής των ζημιών από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Οπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας – ή το αργότερο στην αρχή της επόμενης-, θα γίνει ανακοίνωση των πορισμάτων από τους ελέγχους των κλιμακίων της Περιφέρειας οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα θα δημοσιοποιηθούν και οι ενέργειες στις οποίες θα προβεί η Περιφέρεια προς αποκατάσταση των πληγέντων.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ακόμα ότι την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων -Δασαρχείο, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Ενοπλες Δυνάμεις- για τον συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην Π.Ε. Κορινθίας.

Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας για περίθαλψη ασθενών με Covid-19 προτείνει η διοίκηση του Γ.Ν. Μεσσηνίας στην Περιφέρεια

Posted: 29 Jul 2020 12:57 PM PDT

Πρόταση για την αναβάθμιση των υποδομών νοσηλείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με προϋπολογισμό 958.000 ευρώ, κατέθεσε προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος.

Η πρόταση, όπως σημειώνει ειδικότερα ο Γ. Μπέζος στο σχετικό έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, αφορά “την αναβάθμιση των υποδομών του Νοσοκομείου σε 2 πτέρυγες Νοσηλείας των 40 κλινών εκάστη, που να διαθέτουν την υποδομή και τον εξοπλισμό ώστε να δύνανται να περιθάλψουν ασθενείς με Covid-19, την αναδιαρρύθμιση της Μονάδος Εμφραγμάτων ως ΜΕΘ Covid-19 και την διαμόρφωση ενός νέου εργαστηριακού χώρου, εξειδικευμένου για έλεγχο δειγμάτων και ανίχνευση κρουσμάτων Covid-19”.

 

Την επιστολή του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, μπορείτε να δείτε εδώ.

Αξιόλογη πρόταση για τον συνδυασμό του σιδηροδρόμου με την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Posted: 29 Jul 2020 12:55 PM PDT

Μια πρόταση, ενισχυτική της όλης προσπάθειας για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία έχει αποδυθεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, κατέθεσε με σχετική επιστολή της η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Ειδικότερα, η Ελληνική Εταιρεία αναφέρεται στο πρόγραμμα με την ονομασία “Με τον Σιδηρόδρομο του Τρικούπη στα Πεδία Μαγών του 1821”, το οποίο -όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά η πρόεδρός της Λυδία Καρρά και η συντονίστρια του έργου, αρχιτέκτονας πολεοδόμος, Ειρήνη Φρεζάδου, οι οποίες υπογράφουν την εν λόγω επιστολή- “αξιοποιεί συνδυαστικά την διπλή πρόκληση που αποτελεί το έτος 2021 για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δηλαδή αφ’ ενός την εθνική επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, αλλά και την κήρυξη του έτους 2021 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως Ευρωπαϊκού Ετους Σιδηροδρόμων”.

Στην επιστολή προς τον περιφερειάρχη, ζητείται η συνεργασία και η στήριξη της Περιφέρειας στο αναφερόμενο πρόγραμμα, το οποίο ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε “εξαιρετικά καλή ιδέα”.

 

Την πλήρη πρόταση της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού μπορείτε να δείτε εδώ.

“Τρέχουν” ήδη οι προσκλήσεις του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών

Posted: 29 Jul 2020 12:52 PM PDT

“Τρέχουν” ήδη οι έξι από τις συνολικά  12 προσκλήσεις του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, του υπουργείου Εσωτερικών, μετά την σχετική υπογραφή από τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι συγκεκριμένες προσκλήσεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.140.000.000 ευρώ και δικαιούχοι είναι όλοι οι 332 δήμοι, οι 13 Περιφέρειες της χώρας, οι ΔΕΥΑ και Σύνδεσμοι Υδρευσης.

 

Αναλυτικά, τις προσκλήσεις και τα αντικείμενά τους, μπορείτε να δείτε στον πιο κάτω πίνακα:

Προσκλήσεις Προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ

Ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο στην έκδοση της εφημερίδας “Βήμᔨτην ερχόμενη Κυριακή

Posted: 29 Jul 2020 12:50 PM PDT

Ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο θα αποτελέσει το αντικείμενο εκτεταμένης αναφοράς στην έκδοση της ερχόμενης Κυριακής, της εφημερίδας “Βήμα”.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα θα αναφέρεται και στις προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δια του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στην επαναλειτουργία του τρένου στο δίκτυο της Περιφέρειας.

Αφιέρωμα στην Μεσσηνία από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha

Posted: 29 Jul 2020 12:49 PM PDT

Συνεργείο του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Alpha θα βρίσκεται από αύριο Πέμπτη στη Μεσσηνία.

Ο εν λόγω πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικός σταθμός θα πραγματοποιήσει αφιέρωμα στη συγκεκριμένη Ενότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία θα καλύψει τα έξοδα φιλοξενίας των μελών του εν λόγω συνεργείου.

Πρόσκληση του ΠΕΠ Πελοποννήσου για την καταπολέμηση διακρίσεων των αμεα

Posted: 29 Jul 2020 12:47 PM PDT

Πρόσκληση συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση της κοινωνικής και εργασιακής ένταξης για άτομα με αναπηρίες δημοσιοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του ΠΕΠ 2014 – 2020.

Η πρόσκληση -δυνητικός δικαιούχος των δράσεων της οποίας είναι η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)- αφορά την υλοποίηση δράσεων για την καταπολέμηση των διακρίσεων και του αποκλεισμού που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, καθώς και την προώθηση της κοινωνικής τους ένταξης.

Στο πλαίσιο αυτό χρηματοδοτείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), η ανάπτυξη μιας σύνθετης δράσης, η οποία στοχεύει συγχρόνως σε τρία επίπεδα:

α) κοινωνία – δικαιώματα, β) περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση – χάραξη πολιτικών, γ) εργασία – κοινωνική ένταξη.

Πιο συγκεκριμένα, η ολοκληρωμένη παρέμβαση διαρθρώνεται στους παρακάτω άξονες:

Αξονας 1: Προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και ένταξη της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας στις περιφερειακές και τοπικές πολιτικές,

Αξονας 2: Προώθηση της ένταξης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην εργασία.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι τα άτομα με αναπηρίες (σωματικές ή ψυχικές ή νοητικές ή αισθητηριακές), τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης, οι οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ το πλήρες κείμενο και τα συνοδευτικά αρχεία της πρόσκλησης μπορείτε να τα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.eydpelop.gr.

Εκταμίευση 53.767,56 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 29 Jul 2020 12:44 PM PDT

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 53.767,56 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη αυτή προορίζεται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Συνδράμει η Περιφέρεια Πελοποννήσου το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Posted: 29 Jul 2020 12:44 PM PDT

H Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει, κατ’ αρχάς με 10.000 ευρώ, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, προκειμένου η παράσταση “Οδυσσέως σχεδία” να περιοδεύσει και εκτός Καλαμάτας, σε πόλεις άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς και σε αρχαιολογικούς χώρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως η Αρχαία Μεσσήνη και ο Μυστράς.

Στην εν λόγω παράσταση -βασισμένη σε ραψωδίες της “Οδύσσειας” του Ομήρου, σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη και σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη- παίρνουν μέρος οι Κώστας Αρζόγλου, Χρυσάνθη Δούζη, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ