Συστάθηκαν οι πρώτες ομάδες εθελοντών εργασίας,που θα ενώσουν τα “Μονοπάτια της Κυνουρίας”, με το πιστοποιημένο μονοπάτι του Menalon Trail…

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία στην αίθουσα Ιδρύματος Ζαφείρη στο Άστρος, η προγραμματισμένη συνάντηση με θέμα την διάνοιξη των υφιστάμενων μονοπατιών της Κυνουρίας και την συντήρησή τους ,καθώς και  οι διαδρομές που θα ξεκινούν από τα χωριά μας, για να  συναντήσουν το πιστοποιημένο μονοπάτι του Menalon Trail, https://menalontrail.eu/el/ στην Αρκαδία.

Την διοργάνωση αυτή επιμελήθηκε η Κοιν.Σ.Επ “ΜΑΙΝΑΛΟΝ”,με ομιλητή τον κ.Ι.Λαγό και με την πολύτιμη βοήθεια της  Κας.Φωτεινής Δαλιάνη ,αρχιτέκτωνος -μηχανικού και μέλους της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Ομοσπονδίας.

Παρεβρέθηκαν ο πρόεδρος της δ/κ Άστρους κ.Β.Δικαίος , οι πρόεδροι των τ/κ Κορακοβουνίου, Σίταινας κ.ά, καθώς  και από την Νότια Κυνουρία, πρόεδροι και φορείς.

Παρόντες και οι εκπρόσωποι πολλών συλλόγων της περιοχής,όπως των προέδρων  και μελών των Δ.Σ των τουριστικών καταλυμάτων , των εξωραϊστικών συλλόγων του Αγιάννη,της Σίταινας, των Βερβένων κ.ά, καθώς και εκπρόσωποι από τον Σ.Α.Ο Τρίπολης & των Σπηλαιολόγων από το Κορακοβούνι ,ο δ/σ κ.Ι.Καμπύλης και πολλοί περιπατητές ….

Χαιρετισμό απήυθηναν ,ο πρόεδρος του Τουριστικού τομέα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ι.Σαμπράκος, καθώς και  ο κ.Γιάννης Τσιαούσης,πρόεδρος, Σωματείο«Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»& διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Κρήτης.

Ο κ.Λαγός, διάβασε ένα σύντομο χαιρετισμό από την Κα.Εύη Τατούλη,η οποία επειδή δεν μπόρεσε να παραστεί, λόγω προσωπικού κωλύματος στην χθεσινή ενημέρωση,και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά,”η πρώτη συνάντηση για την πιστοποίηση των μονοπατιών στον Πάρνωνα έγινε την 11/8/2017 στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας με δική της πρωτοβουλία”

Ο ομιλητής στην συνέχεια,ανέλυσε βήμα-βήμα τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να φτάσουμε στον στόχο μας και  στην επίμαχη χρηματοδότηση…

Ο κ.Λαγός ξεκινώντας ανέφερε,ότι για να επιτευχθεί ο στόχος ,χρειάζονται  οι εθελοντές…και όπου δεν υπάρχουν αρκετοί, να αναλαμβάνουν άτομα εργασία, που να αμείβεται με ορισμένα μεροκάματα,σε συνεργασία πάντα με  μια Κοιν.Σ.Επ. που θα αναλάβει την διαχείριση αυτού του έργου…

Στην συνέχεια ανέφερε πως την όλη δαπάνη της υλικοτεχνικής υποστήριξης, την αναλαμβάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου,μετά από συνάντηση που έγινε με τον Περιφερειάρχη κ.Πέτρο Τατούλη και πάρθηκε η σχετική απόφαση στήριξης της προσπάθειας αυτής…

Συστάθηκαν οι πρώτες ομάδες εθελοντών εργασίας ανά περιοχή, που αρχικά θα σηματοδοτήσουν με κορδέλες τα μονοπάτια, στην συνέχεια  με GBS θα καταγραφεί η χιλιομετρική απόσταση και μετά η σήμανσή τους.

Σαν ταμπελίτσα σήμανσης,προτείνετε το οκτάστερο αστέρι της Τσακωνιάς ,που  υπάρχει σε πολλά πετρόκτιστα σπίτια της περιοχής…

Στόχος της χθεσινής συνάντησης ήταν,η στοχευμένη ενημέρωση των  συλλόγων και φορέων που έχουν σχέση με το εγχείρημα που θα πραγματοποιηθεί.και με απώτερο σκοπό την διέλευση τουριστών από όλο τον κόσμο και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. 

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ενημέρωση…

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr:Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ