Συναντήσεις Γ. Παπαηλιού,με ΟΕΒΕ στην Τρίπολη & τον Εμποροβιομηχανικό  Σύλλογο Τρίπολης «ΕΡΜΗΣ

0

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού την 1.12.2017, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΟΕΒΕ στην Τρίπολη, όπου συναντήθηκε και είχε διαλογική συζήτηση με τον πρόεδρο και τη διοίκησή του

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού αναφέρθηκε :

στο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης και ενόψει της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης, με την  αλλαγή κλίματος να είναι εμφανής και τους οικονομικούς δείκτες να βελτιώνονται. Όμως αυτή η θετική εξέλιξη, πρέπει να μετασχηματισθεί σε βελτίωση της ζωής των πολιτών και βέβαια του καθημερινού πλαισίου δράσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

στις θεσμικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι οποίες προωθούν την επιχειρηματικότητα.

στα χρηματοδοτικά εργαλεία, μέσω των οποίων στηρίζεται και ενισχύεται η επιχειρηματικότητα (ΕΣΠΑ, αναπτυξιακός νόμος κλπ)

στην ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας

Επισήμανε, ότι ο νομός Αρκαδίας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, που πρέπει να αξιοποιηθούν και από τις επιχειρήσεις, στην κατεύθυνση της αλλαγής του παραγωγικού προτύπου που προωθείται από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης της ΟΕΒΕ, αναφέρθηκαν στην επαχθή φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και σε συγκεκριμένα θέματα που, όπως είπαν,  υπό προϋποθέσεις μπορούν «να απογειώσουν» αναπτυξιακά την Αρκαδία.

Ειδικότερα, επανέλαβαν τις προτάσεις της ΟΕΒΕ

για την ίδρυση κέντρου πιστοποίησης επαγγελμάτων, που δεν υπάρχει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

για τη δημιουργία θερμοκοιτίδας καινοτομίας στα ιδιόκτητα γραφεία της, που θα επιτρέψει την ανάπτυξη καινοτόμων πρωτοβουλιών από νέους επιστήμονες σε τομείς, στους οποίους η Αρκαδία και ευρύτερα η Πελοπόννησος διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού,

υποστήριξε την ανάγκη ευρύτερων συνεργειών σε όλους τους τομείς, στο πλαίσιο των οποίων  η δημιουργία θερμοκοιτίδας καινοτομίας αποτελεί θετική πρόταση, που πρέπει να προωθηθεί.

συμφωνώντας δε με τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ΟΕΒΕ,  υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη του έργου θα περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του κτιρίου με την απαραίτητη ενεργειακή αναβάθμισή του και στη συνέχεια την επιλογή εκείνων των προϊόντων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα και των υπηρεσιών που πρέπει και μπορούν να στηριχθούν, ώστε η τοπική οικονομία να καταστεί ανταγωνιστική.

και τέλος ανέφερε τους αποδέκτες που θα μπορούσαν να συνδράμουν στην πραγματοποίηση του έργου, το Υπουργείο Ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ, τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», ΑΕΙ και ΤΕΙ κλπ.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης της ΟΕΒΕ συμφώνησαν με το Γιώργο Παπαηλιού, να συνεχιστεί η επικοινωνία, ώστε η τοπική οικονομία να λάβει άλλα χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

 

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού

 την 1.12.2017, επισκέφθηκε και είχε συζήτηση με τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης «ΕΡΜΗΣ».

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού, αναφέρθηκε στο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης και ενόψει της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης, στις θεσμικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι οποίες προωθούν την επιχειρηματικότητα, στα σχετικά χρηματοδοτικά εργαλεία και στην ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας.

Μετά δε την παρουσίαση των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, ο Γιώργος Η. Παπαηλιού   δεν αρνήθηκε, ότι υπάρχει πρόβλημα με τη φορολόγηση των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, η οποία θα αμβλυνθεί παράλληλα με τη θετική εξέλιξη της οικονομίας και υποστήριξε την ανάγκη ευρύτερων συνεργειών στον εμπορικό τομέα και αποτελεσματικών ελέγχων, ώστε να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ