Συνέντευξη τύπου: Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας – Αναβαθμίζοντας τις Δεξιότητες των Ελαιοκαλλιεργητών στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (video & photo)

0

Ο Οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας ,πραγματοποιήσαν σήμερα το απόγευμα συνέντευξη τύπου, στο γραφείο Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, σχετικά με τη δράση «Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας– Αναβαθμίζοντας τις Δεξιότητες των Ελαιοκαλλιεργητών στο Δήμο Β. Κυνουρίας» η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Ακολουθήσαν ερωτήματα και δόθηκαν διευκρινιστικές απαντήσεις , καθώς  ο Δήμαρχος κ. Γιώργος  Καμπύλης, ανακοίνωσε ότι μετά από αυτή την συνεργασία με τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», επόμενος στόχος μας θα είναι, να δημιουργήσουμε μια ειδικότητα για το πρωτογενή τομέα στο ΣΑΕΚ Άστρους που λειτουργεί στο ΕΠΑΛ, επίσης έκανε αναφορά για τις τουριστικές  ειδικότητες που λειτουργούν και ότι σύντομα   θα προστεθούν ακόμα, οι ειδικότητες συνοδών βουνού και βοηθός φαρμακείου.

Συμμετείχαν από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» ο κ. Δ. Βολουδάκης, ο Δήμαρχος κ. Γ.Καμπύλης  και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γ. Τρουπής, καθώς παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος πρωτογενη τομέα , κ. Π. Καμπουρολιάς, που συντονίζει την δράση.

  • Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση του κλάδου της ελαιοκομίας της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Κυνουρίας, μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας βασιζόμενη στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού και παράλληλα ταχύρρυθμου κύκλου σεμιναρίων κατάρτισης πάνω στον κλάδο της ελιάς και του ελαιολάδου, ο οποίος θα περιλαμβάνει και βιωματική εκπαίδευση.
  • Το πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται στους ελαιοκαλλιεργητές, είτε κατ’ επάγγελμα είτε συμπληρωματικά, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Επιπλέον στα σεμινάρια θα μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες από όλη την αλυσίδα αξίας του ελαιολάδου και της ελιάς, δηλαδή ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, μεταποιητές, έμποροι.

Περιοχή Δράσης: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ,στο ΕΠΑΛ Άστρους

Διάρκεια Δράσης: Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί αρχές Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.generationag.org/anoixth-akadhmia-elaiokomias

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται επίσης από: «LIVELIA» ΑΒΕΕ, Νικόλαος Ι. Φούφας – Ελαιοτριβείο, ΔΟΥΖΕΝΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ Α.Ε., Αγροδύναμη Βόρειας Κυνουρίας Ο.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε:

Μαριάννα Γκαύρου, Project Manager, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

  1. 6955678270

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

email: marianna@generationag.org

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Από το 2018, έχει ωφελήσει πάνω από 30.000 νέες και νέους, υλοποιώντας προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε όλη την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2018, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Rutgers (το κρατικό πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϋ), σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τον Οκτώβριο του 2020, η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες και το δίκτυο συνεργατών της, διατηρώντας παράλληλα τη στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers ως στρατηγικό και τεχνικό σύμβουλο.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος [(ΙΣΝ) (www.SNF.org)] είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει εγκρίνει περισσότερα από $3.7 δισεκατομμύρια, μέσω 5.400 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 134 χώρες ανά τον κόσμο. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση.

Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr: Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Κοιν.Σ.Επ “Promo kynouria”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ