Συνάντηση Παπαηλιού με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας

0

Γιώργος Παπαηλιού

Βουλευτής Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία)

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας

Κατά τη συνάντηση του προεδρείου  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας με τον Γερμανό πρέσβη ετέθησαν ερωτήματα εκατέρωθεν:

Οι δεσμοί Ελλάδας-Γερμανίας είναι ισχυροί.

Η Ελλάδα και η Γερμανία ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει ταύτιση συμφερόντων και συνεπώς απόψεων, όπως στο θέμα της κατάργησης της αρχής της ομοφωνίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιδιώκει η Γερμανία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, της κατανομής των διατιθέμενων πόρων κλπ.  

Επιπλέον υπάρχουν προβλήματα από το παρελθόν, όπως ενδεικτικά το θέμα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων, που εξακολουθεί να παραμένει «ανοιχτό» και ενεργό για τη χώρα μας.

Η   Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιμετωπίζει θέματα κράτους δικαίου επί ίσοις όροις και  όχι με δύο μέτρα και σταθμά, και για τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και για τις εκτός αυτής χώρες.

Η Κύπρος, παρότι χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξακολουθεί να παραμένει υπό τουρκική κατοχή. Η Ευρώπη ενδιαφέρεται και εμπλέκεται στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά για την Κύπρο «κουβέντα».

Στην Ευρώπη υπάρχει και καλλιεργείται «αντιρωσικό» πνεύμα, παρότι τα συμφέροντά της συνδέονται με ισχυρές σχέσεις με τη Ρωσία.  

Η εξωτερική πολιτική της Ε.Ε. και της Γερμανίας δεν πρέπει να είναι υποχείριο αυτής των Η.Π.Α..

Η άνοδος της ακροδεξιάς (και) στην Ευρώπη συνδέεται με κοινωνικά αίτια και με τις ίδιες τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, μέσω των οποίων σε όλους τους τομείς εντείνονται οι κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ