Συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση των πράξεων: «Συνέχιση Κέντρων Κοινότητας» και «Συγκρότηση Νέων Κέντρων Κοινότητας»

0

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2023, στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση των πράξεων: «Συνέχιση Κέντρων Κοινότητας» και «Συγκρότηση Νέων Κέντρων Κοινότητας» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027». Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτριος Πτωχός, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής κα. Μαρία Οικονομάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Μανδρώνης. Επίσης παρευρέθησαν Δήμαρχοι και δημοτικά στελέχη από τους περισσότερους Δήμους της Πελοποννήσου ενώ τη συνάντηση συντόνιζε ο κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Η συνάντηση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο οποίος τόνισε ότι η εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών είναι ιδιαίτερης σημασίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ότι η κοινωνική πολιτική είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο που θα πρέπει να ακολουθηθεί από την πλειονότητα των Δήμων. Μετέπειτα ακολούθησε μια σύντομη εισήγηση από τον κ. Διαμαντόπουλο και την κα. Δήμητρα Παπούλια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Υπεύθυνη της πράξης: «Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Πελοποννήσου» για τον ρόλο του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου και της Περιφερειακής Κοινωνικής Πύλης ενώ παρουσιάστηκαν συνοπτικά οι υπηρεσίες που θα διατίθενται στα Κέντρα Κοινότητας.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση όπου δόθηκε η δυνατότητα σε Δημάρχους και δημοτικούς αντιπροσώπους αφενός να παραθέσουν παθογένειες και προβλήματα που προέκυψαν από τη λειτουργία των υπαρχόντων κέντρων και αφετέρου να παραθέσουν καλές πρακτικές και προτάσεις βελτίωσης.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Η λειτουργία ενός Κέντρου Κοινότητας είναι υψίστης σημασίας για τον Δήμο μας καθώς θα παρέχει ολιστική υποστήριξη στους κατοίκους μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διάκριση παρέχοντας ισότιμες ευκαιρίες σε όλους. Στόχος μας είναι να αποτελέσει τον πυρήνα των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής στην πλειονότητα των δημοτών. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας  βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις των προσλήψεων καθώς και της εύρεσης χώρου που θα στεγασθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ