«Πρόγραμμα βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς»

0

Δελτίο Τύπου

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος της βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς Dryocosmus kuriphilus από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, εξαπολύθηκε στις 22 Απριλίου το παρασιτοειδές έντομο Torymus sinensis.

Σημειώνουμε ότι απαιτούνται κάποια χρόνια για να πολλαπλασιαστεί το παράσιτο (Torymus sinensis) και να ελεγχθούν οι πληθυσμοί της σφήκας.

Για να έχει επιτυχία το πρόγραμμα αυτό πρέπει να τηρηθούν τα παρακάτω:

  • Μέχρι τις 6 Μαΐου 2021 να μην γίνει κανένας ψεκασμός με οποιοδήποτε γεωργικό φάρμακο στους καστανεώνες.
  • Μέχρι τέλη Ιουνίου να μην γίνει ψεκασμός με εντομοκτόνα στους καστανεώνες.
  • Να μην κλαδευτούν τα δέντρα για τα επόμενα δύο χρόνια, ώστε να μην καταστρέψουμε τις κηκίδες μέσα στις οποίες έχει γεννήσει το παρασιτοειδές. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει τότε οι παραγωγοί πρέπει να αφήσουν τους κομμένους βλαστούς με τις κηκίδες στην άκρη του χωραφιού τους και το επόμενο καλοκαίρι μπορούν να τους καταστρέψουν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στην Τρίπολη (Δεληγιάννη 9, τηλ. 2710237074), στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας  Άστρους (τηλ. 2755022283), στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στο Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης (2755360112) και στον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πρωτογενούς Τομέα Καμπουρολιά Παναγιώτη (6979599656).

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ