Πρωτοβουλία αλλαγής:Οι συνέπειες της διαχείρισης Μαντά

0

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΑΝΤΑ

Δυστυχώς χθες ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα στο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων του στην περιοχή του Τάνου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στα μη επεξεργασμένα απορρίμματα και γρήγορα επεκτάθηκε στον τεράστιο όγκο των δεματοποιημένων υπολειμμάτων σκουπιδιών που παρέμεναν στο σημείο επί μία τετραετία χωρίς να έχουν απομακρυνθεί από τον ιδιώτη ο οποίος δυνάμει συμβάσεως έχει αναλάβει το σχετικό έργο, ώστε να μην διαμορφωθεί ένα τεράστιο βουνό δεματοποιημένων απορριμμάτων.

Πέραν των ευθυνών του εργολάβου για τον εξαιρετικά μεγάλο όγκο των σκουπιδιών, είναι βέβαιο ότι υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες στους διοικούντες τόσο για τα μέτρα ασφαλείας στον χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων (επιτήρηση και σύστημα πυρόσβεσης) όσο και για τη μέριμνα ορθής τήρησης  του τρόπου υλοποίησης της σύμβασης εκ μέρους του εργολάβου, που σημαίνει ότι ο Δήμος υπό τη Διοίκηση του κ. Μαντά βαρύνεται και με την παράλειψη έγκαιρης νομικής επέμβασης του Δήμου με βάση το πλαίσιο που η σύμβαση και ο νόμος επιτρέπει.

Η επόμενη της πυρκαγιάς μέρα βρίσκει «πληγωμένο» όχι μόνο τον χώρο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στον Τάνο, αλλά και το περιβάλλον σε ολόκληρο το Θυρεατικό πεδίο από τους άκρως επικίνδυνους ρύπους.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας είναι προφανές ότι θα επανεξετάσουμε από την αρχή το σύστημα διαχείρισης και το περιεχόμενο της κάθε συμβάσεως που έχει υπογράψει σχετικά με το θέμα αυτό ο Δήμος και θα επιδιωχθεί ακόμα και η ανάκτηση κονδυλίων, εφόσον βάσιμα τίθεται τέτοιο θέμα.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ