Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “τα έργα που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ πρέπει να έχουν στρατηγική και πλήρεις φακέλους”

0

Η γενικά καλή πορεία των έργων της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διαπιστώθηκε σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στην οποία εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης έργων που έχουν ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο βαίνει στην ολοκλήρωσή του.

Ωστόσο, στην ίδια σύσκεψη -εν όψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στην Αρεόπολη- κατεδείχθησαν και προβλήματα σε ορισμένα έργα με δικαιούχους συγκεκριμένους δήμους, αλλά και ιδιώτες, που -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης-, κρίνεται αναγκαίο να απενταχθούν. Ειδικά για τα έργα αυτά, πριν την απένταξή τους, καλούνται σε σύσκεψη οι δικαιούχοι τους την ερχόμενη εβδομάδα στην Τρίπολη.

“ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ”

“Θα πρέπει να ξεκινήσουμε με διαφορετική φιλοσοφία στο νέο ΕΣΠΑ, στο οποίο τα έργα που θα ενταχθούν να υπακούν σε μία άλλη στρατηγική και κυρίως να έχουν πλήρεις φακέλους και ωριμότητα για να μην αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, όπως αυτά που υπάρχουν στο πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη”, σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στη σημερινή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο προϊστάμενος και στελέχη της διαχειριστικής αρχής καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν σε έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), σε οδικά έργα και σε έργα που αφορούν σε κοινωνικές δράσεις και δόθηκαν κατευθύνσεις για το πώς αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν, ώστε να έχει επιταχυνθούν οι ρυθμοί και να περαιωθεί το αντικείμενό τους, μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα που “τρέχει”.

Ο Π. Νίκας ζήτησε να ενημερωθούν εγγράφως οι δικαιούχοι των  έργων που έχουν προβλήματα (κατά κύριο λόγο οι δήμοι) και να κληθούν σε συνάντηση που θα λάβει χώρα την μεθεπόμενη εβδομάδα στην Τρίπολη.

Τέλος, στη σημερινή σύσκεψη έγινε ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται έργα, όπως το φυσικό αέριο και η επανεκκίνηση της λειτουργίας του σιδηροδρόμου, αλλά και για τα έργα τα οποία ολοκληρώνονται το προσεχές διάστημα, όπως η παράκαμψη των Δολιανών η οποία εκτιμάται ότι θα έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του φετινού χρόνου.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “τα έργα που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ πρέπει να έχουν στρατηγική και πλήρεις φακέλους”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ