Παπαηλιού: Στην ημερίδα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας «Ειρηνευτικές Αποστολές και Ειρήνη» & Στη τελετή βράβευσης των νέων εθελοντριών Ερυθρού Σταυρού

0

 Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Γιώργος Η. Παπαηλιού

και ως εκπρόσωπος του προέδρου  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Στέφανου Κασσελάκη

στην ημερίδα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας 

«Ειρηνευτικές Αποστολές και Ειρήνη»

1) Η μνήμη .είναι το νήμα που μας συνδέει με το παρελθόν, με  γεγονότα και πρόσωπα. Είναι εκείνη που μεταφέρει το παρελθόν στο παρόν αλλά και το προβάλλει στο μέλλον. Έτσι το παρελθόν παύει να είναι απλή ανάμνηση και καθίσταται ενεργό σημείο αναφοράς του παρόντος και οδηγός για το μέλλον.

Ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας, με τη στάση ζωής και τη θυσία του, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία  της Πολεμικής Αεροπορίας και της Πατρίδας.

Γι΄ αυτό και πρέπει να επαινεθεί το γεγονός, ότι η ημερίδα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας «Ειρηνευτικές Αποστολές και Ειρήνη» είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.

2) Με την ανάπτυξη παρατηρητών και ειρηνευτικών αποστολών σε διάφορες περιοχές συγκρούσεων, κυρίως με εντολή του ΟΗΕ, ώστε να τους προσδίδεται αντικειμενικότητα και ουδετερότητα, υπηρετείται η ειρήνευση, η κατάπαυση του πυρός, η προστασία των αμάχων.

Ο ανταγωνισμός συμφερόντων (γεωστρατηγικών, γεωπολιτικών, γεωοικονομικών κ.α.) αποτελεί το υπόστρωμα για τις συγκρούσεις που αναπτύσσονται παντού.

Το «τέλος της ιστορίας» που κάποιοι είχαν προαναγγείλει,  όχι μόνον δεν επήλθε, αλλά η παγκοσμιοποίηση, οι αντιθέσεις, ο ανταγωνισμός συμφερόντων έχουν οδηγήσει σε ένα κόσμο πολυπολικό πλέον, περίπλοκο και πολύπλοκο.

Η Ειρήνη εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο.

Όλα αυτά αποτυπώνονται στη σημερινή διεθνή κατάσταση, αβεβαιότητας, αστάθειας και  ανασφάλειας.

Η μονομέρεια, η αδιαφορία, ο κυνισμός, η υποκρισία,  η άρνηση της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας να παρέμβει στη συντελούμενη στην Παλαιστίνη γενοκτονία από το κράτος του Ισραήλ, αποδεικνύουν ότι, πίσω από τις κινήσεις ή την ακινησία της, υποκρύπτονται συμφέροντα, ιδίως των μεγάλων «παικτών» της διεθνούς σκηνής, αλλά και της βιομηχανίας όπλων. Ο δήθεν ιδεαλισμός και οι καλές προθέσεις αποτελούν το πρόσχημα για την προώθησή τους.

3) Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία περιοχή που «βράζει» και επιπλέον  αντιμετωπίζει την επιθετική στρατηγική της γείτονος Τουρκίας  κατά της χώρας και του Ελληνισμού.

Επομένως, η  αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων, με τη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτικών,  πρέπει να υπηρετεί  τα εθνικά συμφέροντα και να εντάσσεται στο πλαίσιο μιάς εθνικής στρατηγικής, η οποία σήμερα απουσιάζει, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.

Τελετή βράβευσης των νέων εθελοντριών του Περιφερειακού Τμήματος Τρίπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Γιώργος Η. Παπαηλιού

Δικηγόρος-Διδάκτωρ Νομικής

Βουλευτής Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία)

Στην τελετή βράβευσης των νέων εθελοντριών του Περιφερειακού Τμήματος Τρίπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Με τη δράση του, το Περιφερειακό Τμήμα Τρίπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αναδεικνύει και υλοποιεί κινήσεις αλληλεγγύης και   προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.

Αυτό γίνεται στο πλαίσιο του εθελοντισμού, και στον αντίποδα του ατομισμού που διακρίνει σήμερα εν πολλοίς την κοινωνία.

Με τη συμπαράσταση όλων, οι κινήσεις του Περιφερειακού Τμήματος Τρίπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  πρέπει να συνεχιστούν, και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο που οι  κοινωνικές ανάγκες, λόγω φτώχειας, ανισοτήτων, κλιματικής κρίσης κ.α. παραγόντων,   μεγεθύνονται και πολλαπλασιάζονται.

Στους συντελεστές, τους συνεργάτες και τις νέες εθελόντριες  αξίζουν  θερμά συγχαρητήρια και  ευχές για  περαιτέρω δημιουργική πορεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ