Παγκόσμια Ημέρα Φάρων & Φωτογραφίας

0

Η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων καθιερώθηκε το 2003 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ενωσης Φαροφυλάκων και γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου.
Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι.. η ενημέρωση των πολιτών γιά τη σημασία των φάρων και των υπόλοιπων ναυτικών βοηθημάτων στη ναυσιπλοία, αλλά και η προβολή του έργου που επιτελούν οι φαροφύλακες, συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Την ημέρα αυτή οι φάροι είναι ανοιχτοί για το κοινό, με την πραγματοποίηση διάφορων εκδηλώσεων. Η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων γιορτάζεται φέτος σε 350 φάρους, που ανήκουν σε 50 χώρες του κόσμου.

Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας

Σε μία εποχή που εκατομμύρια εικόνες ανεβαίνουν κάθε λεπτό, η Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας αποτελεί έμπνευση για χιλιάδες φωτογράφους σε όλο τον πλανήτη. Όλοι θέλουν να μοιραστούν μία φωτογραφία για έναν απλό σκοπό: να μοιραστούν τον κόσμο τους με τον κόσμο.
Από την καθημερινή ζωή μέχρι τοπία απαράμιλλης ομορφιάς το παγκόσμιο φωτογραφικό άλμπουμ φτιάχνει ένα εκπληκτικό μωσαϊκό από εικόνες που έχουν αιχμαλωτίσει με το φακό τους επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφους και που αποτυπώνουν τις διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς.
Για την ιστορία η πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε ποτέ χρονολογείται το 1826 ή 1827 στη Γαλλία και πρόκειται για μία λήψη από το παράθυρο του Nicéphore Niépce.
Ο Niépce χρησιμοποίησε μία camera obscura και η λήψη έγινε με την τεχνική της ηλιοτυπίας, με περίοδο έκθεσης 8 ωρών.

Αυτή ήταν η πρώτη φωτογραφία στον κόσμο

i-diadromi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ