ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε θα πληρωθεί η βασική ενίσχυση

0

Μπορεί οι αγρότες ειδικά φέτος να μην έχουν μεγάλες προσδοκίες από την εξόφληση των επιδοτήσεών τους και να κρατούν “μικρό καλάθι”, όμως είναι απολύτως σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να τους βάλει τα χρήματα της δεύτερης δόσης της βασικής ενίσχυσης πριν από τα Χριστούγεννα, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Όμως, φέτος Χριστούγεννα έχουμε ημέρα Δευτέρα και όλες οι εκτιμήσεις “θέλουν” την κυβέρνηση να στοχεύει στις πληρωμές από την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και το αργότερο έως την Παρασκευή 22 του μήνα.

Έτσι, αναμένεται το βράδυ της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου η πίστωση των λογαριασμών με το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης. Δε μιλάμε πλέον για εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης, αφού το λεγόμενο “πρασίνισμα” της προηγούμενης ΚΑΠ δεν είναι πλέον δεδομένο ώστε να δοθεί σε όλους, αλλά “πέρασε” στα λεγόμενα οικολογικά σχήματα, όπου επικρατεί από την πρώτη χρονιά της νέας ΚΑΠ ένα απίστευτο μπάχαλο. Θα πληρωθούν τελικά την άνοιξη όπως έχει διαρρεύσει; Και σε πόσους δικαιούχους και μέσα από ποιες διαδικασίες;

Βέβαια, πέρα από την πίστωση των λογαριασμών των αγροτοκτηνοτρόφων, σημασία έχει να μπορέσει η κυβέρνηση μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ να αποδώσει στους δικαιούχους τα κομμένα ποσά ή μέρος αυτών, που συνολικά ανέρχονται σε 88 εκατομμύρια ευρώ.

.aftodioikisi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ