«Οι πεταλούδες του Πάρνωνα» στην έκδοση του ημερολογίου του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα…

0

Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας για το έτος 2021 στο πλαίσιο της εκδοτικής του δραστηριότητας επιμελήθηκε και παρουσιάζει το νέο επιτραπέζιο ημερολόγιό του που είναι αφιερωμένο στις πεταλούδες του Πάρνωνα. Στις σελίδες του ημερολογίου «Οι πεταλούδες του Πάρνωνα» θα ανακαλύψετε ορισμένους από τους πιο συναρπαστικούς οργανισμούς αναμφιβόλως, τόσο από αισθητική άποψη όσο και από επιστημονική θεώρηση.

Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, στην ευρύτερη περιοχή του Πάρνωνα, έχουν εξακριβωμένα καταγραφεί 110 είδη πεταλούδων, που παρουσιάζουν ευρύτατη ποικιλία στη μορφή, στο χρώμα, στις οικοτοπικές τους προτιμήσεις και στη σχέση τους εν γένει με το περιβάλλον τους. Ο αριθμός τους αντιπροσωπεύει το 89% των ειδών που είναι γνωστά από ολόκληρη την Πελοπόννησο (124 είδη) και το 45% του συνόλου των ειδών που είναι γνωστά από την Ελλάδα (240 είδη).

Η έκδοση του ημερολογίου που προσφέρει στο κοινό μια πρώτη ματιά στον πλούτο της πανίδας των πεταλούδων του όρους Πάρνωνα, μίας περιοχής ιδιαίτερα πλούσιας σε φυτικά είδη και με υψηλό ποσοστό ενδημισμού, είναι εξόχως σημαντική ως το αποτέλεσμα της δια βίου έρευνας του κ. Gian Christoforo Bozano (ερευνητής και συγγραφέας του βιβλίου «Οι πεταλούδες του Πάρνωνα»), ενός αυθεντικού λάτρη της ελληνικής φύσης. Θερμές ευχαριστίες εκφράζει ο Φορέας Διαχείρισης στον συγγραφέα, για την συνεισφορά του στην καταγραφή των πεταλούδων του Πάρνωνα καθώς και για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού που κοσμεί την έκδοση του ημερολογίου.
Το ημερολόγιο «Οι πεταλούδες του Πάρνωνα» είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης, ενότητα Εκδόσεις: http://www.fdparnonas.gr/downloads/publications/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ