Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα τον αγροδιατροφικό τομέα (videos & photos) Καμπύλης: Με συνέργειες και συνεργασίες θα πετύχουμε τον απώτερο στόχο όλων μας για μια καινοτόμα και βιώσιμη ανάπτυξη…

0

Χθες  βράδυ πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με  τη συνεργασία του Επιμελητηρίου, του οργανισμού ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ  και του δήμου μας, με θέμα: «Προτάσεις βιώσιμης ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα», στο Ίδρυμα «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη» στο Άστρος Κυνουρίας.

Ακολούθησαν ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους και στην συνέχεια ακολούθησε διάλογος, καθώς παρουσιάστηκε και η πρόταση της κ.Χριστιάνας Γαρδικιώτη (The meraki people) “Το Πιλοτικό χωριό Αναγεννητικής Κοινωνίας” στον Αγιάννη, αναβίωση της σχολής Καρυτσώτη ,με την  μεταφορά γνώσης με νέες καινοτομίες ιδέες…

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Γ.Καμπύλης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ Π.Καμπουρολιάς & Γ.Κλεώπας, το μέλος του Δ.Σ του επιμελητηρίου κ. Π. Θεοδωρόπουλος ,ο πρόεδρος της κοινότητας Άστρους κ.Κ.Μπάρλας, καθώς και οι πρόεδροι  των Δολιανών και Ξηροπηγάδου,και ο δ/σ κ.Α.Παπαγιανόπουλος.

Δυστυχώς, η προσέλευση του κόσμου υπήρξε πολύ μικρή, παρά τα πολλά προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο των αγροτών. Εμείς που βρεθήκαμε και εννοείται πως στηρίζουμε αυτές τις πρωτοβουλίες, σας παραθέτουμε σημαντικά στιγμιότυπα για την ενημέρωσή σας. Καθώς έχουμε καταγράψει ολόκληρη την ομιλία, σας ενημερώνουμε , ότι  είναι διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ astros-kynourianews.gr : Φώτης Τζιβελόπουλος & Team Κοιν.Σ.Επ “Promo kynouria”

Καμπύλης: Με συνέργειες και συνεργασίες θα πετύχουμε τον απώτερο στόχο όλων μας για μια καινοτόμα και βιώσιμη ανάπτυξη, του πρωτογενή τομέα, με ανταγωνιστικό χαρακτήρα

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Προτάσεις βιώσιμης ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα» στο Ίδρυμα «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη» στο Άστρος Κυνουρίας.

Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του ΕΛΓΟ Δήμητρα, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Η παρουσίαση και η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δυνατότητα αξιοποίησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα. Παράλληλα αναζητήθηκαν τρόποι μελλοντικών συνεργασιών με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, είτε μέσω προγραμμάτων κατάρτισης (π.χ. Μελισσοκομία) των παραγωγών είτε μέσω κάποιων πιλοτικών προγραμμάτων για να επιτευχθεί αύξηση της αειφορίας στις καλλιέργειες. Τέλος δόθηκε βάση στα πλεονεκτήματα και τα οφέλη των συνεργατικών σχημάτων.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε τον ΕΛΓΟ Δήμητρα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και ήρθαν στον Δήμο μας για μια τόσο σημαντική ενημερωτική εκδήλωση. Ο αγροδιατροφικός τομέας παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της οικονομίας. Με συνέργειες και συνεργασίες θα πετύχουμε τον απώτερο στόχο όλων μας για μια καινοτόμα και βιώσιμη ανάπτυξη, του πρωτογενή τομέα, με ανταγωνιστικό χαρακτήρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ