Μετά από 191 χρόνια! το «Τάμα» των Πραστιωτών,θα γίνει πραγματικότητα, δηλώνει ο Περιφερειάρχης κ.Π.Τατούλης (photos& videos)

0

Πραγματοποιήθηκε  χθες το απόγευμα στον Πραστό,η παρουσίαση της μελέτης αποκατάστασης της Μητροπόλεως Πραστού, η οποία πυρπολήθηκε από τον Ιμπραήμ το 1826 ,πριν από ακριβώς 191 χρόνια!Ένα ιστορικό μνημείο για την περιοχή,που θα έχουμε την χαρά να το δούμε ανακατασκευασμένο, περίπου σε δύο χρόνια.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Πραστού κ.Π.Προβατάρης, ο  οποίος κάλεσε τον Περιφερειάρχη κ.Π.Τατούλη να απευθύνει χαιρετισμό. Εκείνος  με την σειρά του,αναφέρθηκε στο «Τάμα των Πραστιωτών» να δουν την Μητρόπολή τους ξανά σε λειτουργεία…Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο μεράκι , το πάθος  και την υπευθυνότητα της υπεύθυνης αρχαιοτήτων Αρκαδίας κ.Καραπαναγιώτη,η οποία κάνει μεγάλη προσπάθεια με την υπηρεσία της ,για να αναδείξει το πολιτισμικό απόθεμα της Κυνουρίας αλλά και όλης της Αρκαδίας, που είναι μεγάλο! Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον μηχανικό,αρχιτέκτονα και μελετητή του Πραστού κ.Μπουντούρη για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει και σε όλους τους  υπηρεσιακούς παράγοντες που βοήθησαν στην ολοκλήρωση της μελέτης και κάλεσε την κ.Καραπαναγιώτη να κάνει την παρουσίαση.

Επιμέλεια-Παρουσίαση-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr:Φώτης Τζιβελόπουλος -team Κοιν.Σ.Επ Promo Kynouria

Δείτε το χαιρετισμό του προέδρου της τ/κ Πραστού κ.Προβατάρη κ.του Περιφερειάρχη κ.Π.Τατούλη

Η κ.Καραπαναγίωτη μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό,έκανε μια ιστορική αναδρομή του Πραστού και της Μητροπόλεως και στην συνέχεια,παρουσίασε όλα τα στάδια της μελέτης και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν.
Δείτε το χαιρετισμό της  κ.Καραπαναγιώτου

Δείτε στιγμιότυπα της παρουσίασης της μελέτης,από την υπεύθυνη αρχαιοτήτων Αρκαδίας κ.Καραπαναγιώτου

Ακολούθησε χαιρετισμός εκπροσώπου της Μητροπόλεως,ο οποίος μετέφερε τις ευχαριστίες του Μητροπολίτη κ.κ Αλεξάνδρου προς τον κ.Π.Τατούλη ,για την μεγάλη βοήθεια της Περιφέρειας στην αναστήλωση των Εκκλησιών και Μοναστηριών της περιοχής.

Ακολούθησε  ο χαιρετισμός του δημάρχου κ.Π.Μαντά,ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν  για την ανάδειξη του μνημείου.


Στην συνέχεια ο πατέρας Κύριλλος ευχαρίστησε τα Μέλη του συλλόγου του Πραστού «Καπετάν Γιωργάκης,» για την μεγάλη βοήθεια και την στήριξη που έχει και τον Περιφερειάρχη κ.π.Τατούλη, που με τις ενέργειές του ,η περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το έργο.

Κλείνοντας στην δευτερολογία του ο κ.Τατούλης,έκανε μια ιστορική αναφορά στον Πραστό και την συμβολή του στην επανάσταση του 1821, και ανάφερε, ότι το αποτέλεσμα το σημερινό ,ότι είναι αποτέλεσμα  δουλειάς πολλών ετών και πολλών ανθρώπων και θα στοιχίσει περίπου 1.000.οοο ευρώ…

Δείτε παρακάτω δηλώσεις του π/σ κ.Γ.Μπακούρη

Δείτε παρακάτω δηλώσεις της κ.Καραπαναγίωτου


Στην παρουσίαση   παρευρέθηκαν,ο Περιφερειάρχης κ.Π.Τατούλης,ο αντιπεριφερειάρχης κ.Β.Γιαννακούρας ,ο δήμαρχος κ.Π.Μαντάς,οι αντιδήμαρχοι κ.κ Γκαύρος και Σαβούρδος,οι π/σ κ.κ Γ.Μπακούρης και Κατσίρης  ο πρόεδρος  της τ/κ Πραστού κ.Προβατάρης,η πρόεδρος της τ/κ  Αγ.Ανδρέα κ,Μπακάλη ,δημοτικοί σύμβουλοι,ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Γ.Καμπύλης και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης,ο πρώην δήμαρχος κ.Σ.Δαλιάνης,αρκετοί κάτοικοι του χωριού και της περιοχής και ιεροί πατέρες της εκκλησίας μας, οι οποίοι χοροστάτησαν, στην πανηγυρική θεία λειτουργία που ακολούθησε για τους Άγιους Ταξιάρχες.Μετά το πέρας της εκκλησίας, ακολούθησε το καθιερωμένο πανηγύρι στο χωριό…

Επιμέλεια-Παρουσίαση-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr:Φώτης Τζιβελόπουλος -team Κοιν.Σ.Επ Promo Kynouria

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ