Καταγγελία της ΟΒ ΑΕΙ Τρίπολης για την περικοπή της σίτισης σε φοιτητές που τη δικαιούνται!

0

Την Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η φοιτητική λέσχη χωρίς καμία προειδοποίηση δεν επέτρεψε σε φοιτήτρια να πάρει ο φαγητό της, η οποία είχε δικαίωμα σίτισης.

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την φοιτητική μέριμνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ήταν ότι λόγω μείωσης του προϋπολογισμού της σίτισης του Πανεπιστημίου, που έγινε μάλιστα με υπουργική απόφαση, αποφασίστηκε η αναλογική(!) μείωση των θέσεων σίτισης στα τμήματα του Πα.Πελ.

Ακόμα δεν ξέρουν οι φοιτητές με ποιον τρόπο θα συνεχίσουν τις σπουδές τους, αν θα ανοίξουν τα τμήματα τους, αν θα μείνουν στις πόλεις που νοικιάζουν με τα χίλια ζόρια σπίτι (να επισημάνουμε ότι στην Τρίπολη δεν υπάρχει φοιτητική Εστία). Όμως τώρα ξέρουν ότι δεν θα έχουν και το φαγητό που δικαιούνται!

Τι θέλει να μας πει το Υπουργείο και το Πανεπιστήμιo; Μήπως ότι δεν σκοπεύει να ανοίξει ούτε τον Οκτώβρη; Μήπως ότι δε θέλει να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την συνέχιση των σπουδών μας;

Είναι άλλος ένας από τους πολλούς  λόγους που οι φοιτητές είναι εξοργισμένοι. Το Υπουργείο δεν πήρε κανένα μέτρο, ίσα- ίσα από ότι φαίνεται μειώνει κιόλας τους προϋπολογισμούς, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για να συνεχίσουμε τις σπουδές μας.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω ΤΩΡΑ το απαράδεκτο μέτρο της περικοπής των θέσεων σίτισης. Την ίδια ώρα μάλιστα που θα έπρεπε να είναι δωρεάν για όλους τους φοιτητές!

Αναρωτιόμαστε σε τι βάθη μπορεί να φτάσει η υποκρισία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας όταν λέει ότι όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η ακαδημαϊκή χρονιά.

Τα ψέματα τελείωσαν.

Η Κυβέρνηση και Υπουργείο να πάρουν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων, για να συνεχίσουμε όλοι οι φοιτητές τις σπουδές μας!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Δε θα χαρίσουμε τη ζωή και τις σπουδές μας! Η περίοδος της πανδημίας αποδεικνύει ότι μόνη ελπίδα είναι ο συλλογικό αγώνας για όσα έχουμε ανάγκη. Οι φοιτητικοί Σύλλογοι, οι επιτροπές ετών τώρα να οργανώσουν τη διεκδίκηση με παρεμβάσεις στις διοικήσεις, κινητοποιήσεις και αλληλεγγύη για να εξασφαλίσουμε ότι κανένας συμφοιτητής μας δεν θα είναι μόνος του!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ