Θετική η άρση των Capital Controls

0

H πλήρης άρση των capital controls, την οποία χαιρετίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την κανονικοποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Τρουπής με αφορμή την ανακοίνωση για την  πλήρη άρση των capital controls, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αποκατάσταση της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων εκτός ότι συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, επαναφέρει πλήρως την εμπιστοσύνη στις διεθνείς αγορές.

Η επιχειρηµατικότητα αποτελεί σηµαντικό µοχλό ανάπτυξης της οικονοµίας και της κοινωνίας και η ενίσχυση της είναι απαραίτητη. Η άρση των capital controls θα παρέχει στους επιχειρηματίες τα εφόδια που χρειάζονται για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης τους και την ανάπτυξη τους.

Οι τράπεζες πρέπει να «εκμεταλλευτούν» αυτή την πρωτοβουλία και να επιβραβεύσουν, μέσα από προγράμματα επιβράβευσης, τους συνεπείς δανειολήπτες που όλο αυτό το διάστημα, με τα capital controls, κατέβαλαν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς εφορίες, ταμεία και τράπεζες.

Η πλήρης άρση των capital controls θα πρέπει να συνοδευθεί με την κατακόρυφη μείωση σε όλα τα τέλη, τους τόκους και τις προμήθειες που επιβάλουν οι τράπεζες, ώστε οι επιχειρήσεις να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο».

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ