ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ  ΜΑΣ   ΑΛΛΑΞΟΥΝ  ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ 

0

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΡΙΚΟΣ       

Πριν  21 χρόνια­( 18 Φεβρουαρίου  2000) είχα γράψει σε Αθηναίική εφημερίδα, με  λυσσώδη μάχη, αυτό που είχε πει—   ο ανθέλληνας , πρώην  υπουργός  των  εξωτερικών  της Αμερικής  Χενρυ  Κίσσινγκερ, σε ομιλία του το 1996 στο Σικάγο, στο συνέδριο αμερικανών επιχειρηματιών.  Το εξής βαθύτατο και μακροχρόνιο : « Οι Έλληνες  είναι  ένας  λαός  ιστορικός, περήφανος , αλλά . . . ατίθασος και δυσκολοκυβέρνητος. Μας  δημιουργεί προβλήματα στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο-Αιγαίο. Ο μόνος τρόπος για να τον . . . τιθασσεύσουμε (σ.σ να τον κάνουμε ζάφτι, «ημερέψουμε»)  είναι  να τον . . . πλήξουμε(σ.σ κτυπήσουμε) στα  πνευματικά και πολιτιστικά του αποθέματα ».

Στα  απλά ελληνικά την ένδοξη ιστορία του  –γι’ αυτό και γκέυ ο μέγας  Αλέξανδρος και Σωκράτης και Χριστός, Κολοκοτρώνης και πολλοί άλλοι  ντε , σύμφωνα με τις Μη Κυβερνητικές  οργανώσεις (ΜΚΟ) — την αρχαιότερη συνεχόμενη γλώσσα του, την θρησκεία –πίστη του , τις παραδόσεις του,  τα ήθη , τα έθιμά και τον ελληνικό τρόπο ζωής.  Θα πείτε, εύλογα,  και τι σχέση έχουν τα θεωρητικά και μακρινά αυτά πράγματα, με τα σημερινά τα δικά μας ;  Έχουν και παραέχουν,  γιατί από καιρό ,και περισσότερο βέβαια σήμερα , εφαρμόζονται μέχρι κόμματος και τελείας, από το ελληνικό(;) πολιτικό  σύστημα, «οι προβλέψεις και …οι  εντολές» του Κισσινγκερ και των ομοίων του της . . . ΠΑΓΚΟΣΜΟΠΟΙΗΣΗΣ. Δηλαδή  της κατάργησης  των εθνών–κρατών , των συνόρων ,  των διαφορετικών λαών , και  με κυρίαρχες  και  ανεξέλεκτες τις   παγκόσμιες πολυεθνικές των κεφαλαίων , όπου  σε κάθε χώρα πια , θα κάνουν  «κουμάντο»  οι  μυημένοι  πολιτικοί  τσιράκια τους(«ελίτ»  τις λένε  οι μορφωμένοι μας).  —το ανάποδο κοντολογίς  του κομουνισμού,  που τάχα μου, σε  αυτόν «κουμάντο», θα έκανε η εργατική τάξη  σε παγκόσμια κλίμακα .

Μας  ενδιαφέρει , ωστόσο, πιότερο από τα παγκόσμια, η γούνα μας,  τουτέστιν  το . . . υπαρξιακό  . . . φανερότατο , εθνοκτόνο , πρόβλημα του γένους  μας και της φυλής μας , που όλη  η Ελλάδα το βλέπει,  το  ζει και το νοιώθει , σαν δαμόκλεια σπάθη στο κεφάλι της, και φυσικά,  δεν είναι άλλο, από το διαβόητο δημογραφικό, δηλαδή της  εξαφάνισης της ελληνικής  ράτσας. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της χώρας,(Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ) προσποιούνταν  πως δεν το έβλεπαν και το έσπρωχναν κάτω από το χαλί. Πως το έλεγε ο Σαιξπηρ ; .« ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ . . .ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΑ –ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ». Να όμως που μας βλέπουν τώρα, όχι  μόνον  …τσίτσιδους και ξεβράκωτους ,αλλά τρομαγμένους  και «κρυμμένους»  δήθεν στη γωνία του πολιτικού κοτετσιού, σαν την κουτοπόνηρη  λαθουρή   κότα , που στην εμφάνιση της αλεπούς,   νομίζει, η ηλίθια, πως  θα γλυτώσει.  

Τι είπε το. . .  αστροπελέκι ο πρωθυπουργός μας  πριν λίγες ημέρες  στο Φόρουμ  « Ελλαδα  το 2040»; : «Το ξέρουμε μειωνόμαστε . Το πόσο θα μας το δείξει η φετινή απογραφή. Πάντως  σε μια σύγκριση που κάναμε  με την απογραφή του 2011, λόγω των εμβολιασμών , είδαμε ότι συρρικνωνόμαστε». Σοβαρά ;  Νάτα τα τάχα μου, καινούργια και απρόβλεπτα. Και πως θα λυθεί το σύνθετο και καυτό αυτό  πρόβλημα ;  Την απάντηση την έχουν  έτοιμη η Παγκοσμοποίηση  και ο κ. Μητσοτάκης : « Η κατάρτιση και επανεκπαίδευση,  αποτελούν  τον πυρήνα της πολιτικής  μας. Αλλά και η οργανωμένη και . . .καλά  σχεδιασμένη μετανάστευση, δεν μπορεί ,  παρά να είναι και αυτή, ένα όπλο , για να αντιμετωπίσουμε τις  ελλείψεις  στην αγορά εργασίας— εργατικά  χέρια». Το  πιάσατε  το μήνυμα ; Εδώ χάθηκε ο ανθός της χώρας, από τα τρία ,  προς το παρόν μνημόνια,(επίσημα 700.000νέοι , ανεπίσημα 1.000.000 )για ένα μεροκάματο στον πλανήτη γη, εδώ  έχουμε νυχτερινά μακροβούτια  στους  κάδους σκουπιδιών,(σ.σ  τα είδα με τα μάτια μου) λόγω ανεργίας και φτωχοποίησης  , και ο  «διορατικός  και πατριώτης» ,  πρωθυπουργός  μας, θέλει να . . .  αντικαταστήσει τους έλληνες νέους  μας , ανέργους και φτωχοποιημμένους  με Ισλαμιστές  μουσαφυραίους.  Και όχι  να τους φέρει τραβώντας τους  με  κίνητρα στην  πατρίδα.  Έτσι …οραματίζεται θα καλυφθούν,  τα εργατικά χέρια στην αγορά εργασίας. Λοιπόν,  για να μην παίζουμε με τις λέξεις. Ο κ Μητσοτάκης υβρίζει τους «νατιβιστές» δηλαδή αυτούς που πιστεύουν , ότι πρέπει να υπερασπίζονται τα συμφέροντα  των Ελλήνων πολιτών, αλλά ο ίδιος   «νοιώθει υπερήφανος  για την … πολυπολιτισμική κοινωνία  που μετατρατρέπεται  πλέον η Ελλάδα».— κάτι σε κρεολί, κομοδινή , μιγάδικο , γιατί του αρέσει, λέει η …πολυχρωμία, άλλο αν αυτός επέλεξε σύζυγο, τη χιονάτη και χριστιανή Πολωνέζα. Κοντολογίς  Ισλαμική, γιατί  ο Ερτογάν , ο Σόρος, οι  πληρωμένες ΜΚΟ, οι πολυεθνικές, δεν φέρουν εδώ Βουδιστές, ινδουιστές, σιντοιστές  και . .. χριστιανούς, αλλά  σκληρούς  ισλαμιστές –τζιχαντιστές. Και τακίμια φυσικά της  Τουρκίας (Πακιστάν, Αφγανιστάν, Σομαλία, Μπαγλαντες).   Αυτοί  ξέρουν το σενάριο.  Αντί σταυρού ,εν  τέλει, η  ημισέληνος του Ισλάμ, στη σημαία μας. 

Εφαρμόζουν  τον Κισσινγκερ  ναι η όχι ;  Για να είμαστε όμως, ακριβοδίκαιοι : Η Αριστερά στο βαθύ αυτό πρόβλημα  — όχι περιέργως –έχει το ίδιο όραμα –θέση, γιατί  από την δική της … ιδεολογική   σκοπιά , δεν πιστεύει ούτε στα θαλασσινά ούτε στα στεριανά σύνορα. Αφ΄ ενός  γιατί η θάλασσα ανήκει … στα ψάρια της και αφ΄ ετέρου, δεν πρέπει να υπάρχουν …σύνορα  γενικώς. Και αυτό  γουστάρει  και. . . ρισκάρει. Δική μας είναι η Ελλάς του κόμματος( 3, 4αρων που αποφασίζουν)   .   Τι πιστεύει ; Σε κάνα παραπάνω κιλό παιδάκια, στο βουνό, και καμιά  …αστακομακαρονάδα ,στις παραλίες . Δεν υπάρχει, συνελόντι ειπείν ,  εποικοδόμημα (ιδεολογία, ιστορική αλήθεια, μνήμες, διαφορετικοί πολιτισμόί, τρόποι ζωής, παραδόσεις, κ.α.) αλλά μόνον βάση —οικονομία – μετοχές –καλάθι νοικοκυράς. Το  τι  ψάρια υπάρχουν και τι  βίλες  στη  στεριά και στα νησιά, ωστόσο, θα φανεί σε λίγο καιρό με τους αδελφούς(;) γείτονες  Τούρκους, Αλβανούς , Σκοπιανούς, αλλά και Αμερικανούς, και Ευρωπαίους. Ως  γόνος  αγρότη , που τους νοιάζεται , γιατί κατά τον μέγα Θουκιδίδη είναι «αυτουργοί»(είδατε  που διαβάζω και αρχαία ελληνικά;) δηλαδή οι μόνοι  που μπορούν να επιβιώσουν, με αυτά που παράγουν, έχω να επισημάνω τούτο :  

Τέρμα το κόλλημα με την  μονοκαλλιέργεια  τουρισμού και «τις υπηρεσίες» που καβάλησαν το 72,5 της Οικονομίας μας. Τέρμα τα καλλιεργήσιμα  κτήματα και χωράφια  με τα φωτοβολταικά   πάνελ  και η καταστροφή του περιβάλλοντος με τις ανεμογεννήτριες  ,για να  κερδίζουν οι Γερμανοί  και  ελάχιστοι  αετονύχηδες. Κοιτάξτε τι κάνουν οι Τούρκοι, που …εξαπλασίασαν τα τελευταία 16 χρόνια τις εξαγωγές τους σε αγροτικά , κτηνοτροφικά  προιόντα. Πρώτοι   στο φουντούκι ελέγχουν την παγκόσμια σοκολατοποια  (67 τοις εκατό της παγκόσμιας παραγωγής, ) πρώτη στα σύκα στο 27 , στα κεράσια 26, στα βερίκοκα 23 . Τα έσοδα από αυτά ήταν το 2018  2 δις.ρια 200 εκατ, δολάρια. Καλά για κτηνοτροφία και  κατασκευαστικές  εταιρείες, δεν γράφω, γιατί θα απογοητευτείτε.  Παραπάνω  από το πολεμικό υλικό  (2 δις. δολάρια),200 εκατ. δολ,   Εσείς  φέρτε το εν τρίτο.  Εκεί σέβονται όμως το μόχθο και το βιος  του αγρότη , και δεν  τον … σπρώχνουν να πουλάει  την περιουσία του.

Αλλά τι να περιμένεις από μια χώρα , υποθηκευμένη μέχρι το… 2047 και πολιτικούς γιουσουφάκια  ξένων συμφερόντων.  Αλλά μη ξεχνάτε και το παλιό, όλα εδώ πληρώνονται. ΚΑΝΤΕ  ΛΑΙΚ  ΣΑΣ  ΠΑΡΑΚΑΛΩ Σας ΙΚΕΤΕΥΩ

 

 

                                                               

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ