Η Περιφέρεια Πελοποννήσου «πρωταγωνίστρια»στο φεστιβάλ  τουρισμού και γαστρονομίας στο Ντίσελντορφ

0

 

 Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο φεστιβάλ  τουρισμού και γαστρονομίας στο Ντίσελντορφ, καθώς πλαισιώθηκε από σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων με σημαντικούς φορείς και εκπροσώπους του  τουρισμού από την γερμανική αγορά.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ «Πελοπόννησος Α.Ε.», συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο 2ο GRIECHENLAND FESTIVAL, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία από 10 Μαΐου έως 13 Μαΐου 2018.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ διοργάνωσε και φέτος το φεστιβάλ που έλαβε χώρα στη Marktplatz, στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου βρίσκεται το Δημαρχείο του Ντίσελντορφ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου  φιλοξενήθηκε σε δικό της χώρο 32 τμ, στον οποίο συμμετείχαν  Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού και της γαστρονομίας από την περιοχή της Πελοποννήσου, εκπρόσωποι του Δήμου Γορτυνίας και του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από την κα Μαντώ Μπελεγρή, Περιφερειακή Σύμβουλο Τουρισμού και Πολιτισμού Λακωνίας, η οποία κατά τον επίσημο χαιρετισμό της στην παρουσίαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τόνισε ιδιαίτερα το μοναδικό παγκόσμιο πλεονέκτημα της περιοχής, που είναι φυσικά η ιστορία και ο πολιτισμός της, αλλά και τη μοναδικότητα του προορισμού, όπου το αρχαίο μεγαλείο και η σύγχρονη πολυτέλεια των τουριστικών καταλυμάτων, συνυπάρχουν αρμονικά. Τέλος προσκάλεσε όλους να επισκεφτούν τον ευλογημένο τόπο της Πελοποννήσου.

Κατά την επίσημη έναρξη η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κα. Μαρία Παπακωσταντίνου απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας πως το φεστιβάλ αποτελεί μοναδική ευκαιρία προώθησης των τοπικών προϊόντων της κάθε περιοχής στο γερμανικό κοινό, αλλά και ανάδειξης της τουριστικής, πολιτιστικής και γαστρονομικής ταυτότητας της Ελλάδας.  Το φεστιβάλ και το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ντίσελντορφ κ. Thomas Geisel, ο πρώτος Έλληνας Δήμαρχος της πόλης  Schwerte της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας κ. Δημήτρης  Αξουργός,  o Βουλευτής στο Κοινοβούλιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κ. Χρήστος Κατζίδης, ο Αρχιεπίσκοπος Γερμανίας Αυγουστίνος, καθώς και ο Αρχιμανδρίτης της Ενορίας Ντίσελντορφ Θεοφάνης Λάππας.

Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ στην κεντρική σκηνή πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά την οποία προβλήθηκαν βίντεο της περιοχής, για το τουριστικό προϊόν του προορισμού. Την τρίτη ημέρα οι συνεκθέτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσίασαν επί σκηνής τα προϊόντα τους  και πραγματοποιήθηκε live cooking.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν όλοι οι επίσημοι εκπρόσωποι που παρευρέθησαν στο φεστιβάλ, οι οποίοι εξήραν την παρουσία της Πελοποννήσου. Kατά τη διάρκεια του τετραήμερου φεστιβάλ από το περίπτερο της Περιφέρειας πέρασαν χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους της Πελοπόννησος Α.Ε. και τους τουριστικούς πράκτορες, να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, καθώς και να γευτούν κρασιά και προϊόντα τα οποία κέντρισαν το ενδιαφέρον και προκάλεσαν τον ενθουσιασμό τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ