ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

0

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ.

Την Κυριακή 6 Μάη οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου πραγματοποίησαν με επιτυχία πολύμορφες εκδηλώσεις, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, τιμώντας τον πατριώτη μας, αγωνιστή, πρωτομάρτυρα της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, 55 χρόνια από την δολοφονία του.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε 5μ.μ, στη γενέτειρά του , Κερασίτσα Τεγέας όπου παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία από τη Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και  Ειρήνη, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Λαμπράκης και ο Οργανωτικός Γραμματέας, Γρηγόρης Αναγνώστου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Κερασίτσας και Μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας, Χρήστος Μαλλίρρης.Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από φορείς,συλλόγους και τις επιτροπές ειρήνης Πελοποννήσου. Ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών του Γυμνασίου Τεγέας που απήγγειλαν ποίημα και κατέθεσαν στεφάνι εκ μέρους του σχολείου τους, αλλά και των εθελοντών μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου που στήριξαν τους σταθμούς ανεφοδιασμού των δρομέων αθλητών.

Παραλληλα με την Κερασίτσα πραγματοποιήθηκε για 2η φορά ο αγώνας δρόμου Ειρήνης 20 χλμ. Γρηγόρης Λαμπράκης,(Τρίπολη – Κερασίτσα – Τρίπολη) με την συμμετοχή 65 δρομέων. Η εκκίνηση έγινε ώρα 5 μ.μ από το Πάρκο των Αλύγιστων, όπου μεταξύ άλλων ήταν και εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου, οι οποίοι ανέδειξαν στους αθλητές τη σημασία των δύο μνημείων στο χώρο.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην Τρίπολη πλατεία Πετρινού, με την κεντρική ομιλία από τον Αντιπροέδρο της ΕΕΔΥΕ, Γιώργο Λαμπράκη, ο οποίος μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, τονίζοντας τον κίνδυνο για την Πελοπόννησο από Άραξο, Ανδραβίδα και Αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Στη συνέχεια με αφορμή την 9η Μάη, ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας, απήγγειλε απόσπασμα από το ποίημα του Μπρέχτ  « Πόλεμος και Ειρήνη».

Την παράσταση «έκλεψε», η θερμή υποδοχή των αθλητών στην πλατεία όπου ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων. Στο χώρο των εκδηλέσεων λειτούργησε έκθεση με έργα (ζωγραφιές και ποιήματα) μαθητών από τα σχολεία της Αρκαδίας που συμμετείχαν στην Πανελλαδική πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ «Μια είκονα, τρία ερωτήματα».

Έτσι, οι εκδηλώσεις μας έφτασαν στο τέλος, με την υπόσχεση να ενισχύσουμε το αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και το κάλεσμα των Επιτροπών για μαζική συμμετοχή στο Παμπελοποννησιακό Συλλαλητήριο της Πάτρας, Κυριακή 13 Μάη 6:30 μ.μ στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών.

                                                                                                                     Τριπόλη  9 Μάη 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ