Επιστολή διαμαρτυρίας για την μεταφορά των μαθητών του δήμο μας,στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης…

0
mousiko sxoleio

Μετ εμποδίων ξεκίνησε και φέτος η σχολική χρονιά στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης στο οποίο φοιτούν από φέτος έξι μαθητές από το Δήμο  μας (Άστρος, Μελιγού, Παράλιο  και Δολιανά.

Οι τρεις από αυτούς που πέρασαν φέτος, δυο εβδομάδες μετά την έναρξη  της σχολικής χρονιάς μεταφέρονται καθημερινά στην Τρίπολη από τους γονείς τους, που υποχρεώνονται να κάνουν καθημερινά 80 χιλιόμετρα το πρωί και άλλα τόσα το μεσημέρι. Το ταξί που μεταφέρει τους τρεις μαθητές που φοιτούσαν από πέρυσι και το οποίο έχει σύμβαση για την μεταφορά τους και για την φετινή σχολική χρονιά, δεν μπορεί όπως είναι αυτονόητο να μεταφέρει έξι μαθητές και επομένως έπρεπε να είχε βρεθεί λύση (είτε δεύτερο ταξί είτε αυτοκίνητο με άδεια για περισσότερα άτομα).

Δυστυχώς παρά το ότι οι ανάγκες για την μεταφορά των μαθητών είναι γνωστές από τον Ιούνιο, που γίνονται οι εξετάσεις εισαγωγής  και οι εγγραφές των μαθητών στην πρώτη γυμνασίου, ακόμη δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας. Οι γονείς των μαθητών και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων απαιτούν να λυθεί  το πρόβλημα άμεσα και δεν έχουν καμία διάθεση να γίνονται μπαλάκι και να τρέχουν από το Μουσικό Σχολείο στο  γραφείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από εκεί στην Περιφέρεια και μετά στο ΚΤΕΛ αναζητώντας την αλληλογραφία μεταξύ των αρμοδίων για να ανακαλύψουν ποιος καθυστέρησε να ενημερώσει τον άλλον.

Εκτός από το παραπάνω πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους γονείς των μαθητών, που αφήνουν τις δουλειές τους για να μεταφέρουν τα παιδιά τους, υπάρχουν όπως κάθε χρόνο αυτή την εποχή τα γνωστά προβλήματα με τις ελλείψεις καθηγητών τόσο των ειδικών μουσικών μαθημάτων αλλά και μαθημάτων γενικής παιδείας. Συγκεκριμένα για να καλυφθούν οι ανάγκες του σχολείου χρειάζονται επιπλέον τουλάχιστον δέκα καθηγητές μουσικών ειδικοτήτων και τρεις μαθημάτων γενικής παιδείας.

Επίσης δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης  στο αμφιθέατρο του σχολείου που είχε πλημμυρίσει προ διετίας με αποτέλεσμα οι εκδηλώσεις του σχολείου να γίνονται σε άλλες αίθουσες εκτός σχολείου.

 

Ρούνης Γεώργιος

(Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Τρίπολης)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ