Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κου Δρ. Κώστα Μπαγινέτα στον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πάρνωνα

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την έδρα του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα στο Λεωνίδιο επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κος. Δρ. Κώστας Μπαγινέτας κατά την επίσκεψη Κυβερνητικού κλιμακίου στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας την Τετάρτη 29-06-2022, συνοδευόμενος απο τον Πρόεδρο της Εταιρείας κο Χαράλαμπο Λυσίκατο Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας.

Κατά την επίσκεψη του ο κος Μπαγινέτας ενημερώθηκε για την πορεία του τοπικού προγράμματος και μίλησε με τα στελέχη της ΟΤΔ για τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και ειδικότερα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών επανέναρξης των πληρωμών του τοπικού προγράμματος μέσα από το νέο σύστημα πληρωμών.

Ο Γενικός Γραμματέας πληροφορήθηκε από τα στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. ότι πληρωμές  των επενδυτικών σχεδίων συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 2.500.000,00 έχουν ελεγχθεί από την ΟΤΔ και αναμένεται η εκκαθάριση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να φτάσουν στους δικαιούχους και να συνεχιστεί η υλοποίηση των επενδύσεων.

Με την σειρά του ο κος Μπαγινέτας ενημέρωσε για τα βασικά σημεία της νέας ΚΑΠ, την αναμενομένη έγκριση του ΠΑΑ 2021-2027 και τα νέα δεδομένα που αυτό φέρνει στα προγράμματα τοπικής ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΤΔ ζήτησαν από τον Γενικό Γραμματέα να παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες και κυρίως τα χρονοδιαγράμματα να αναζητήσει ως Υπουργείο περισσότερους πόρους για τα τοπικά προγράμματα  και τον διαβεβαίωσαν ότι και την νέα περίοδο η ΟΤΔ Πάρνωνα θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή ετοιμότητας για να τρέξει τα προγράμματα επ΄ ωφελεία των κατοίκων της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ