Εγγραφές νηπίων στους παιδικούς σταθμούς για το έτος 2024 – 2025

0

Σας ανακοινώνουμε ότι, σύμφωνα με τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (Φ.Ε.Κ. 4249/5-12-2017 τ.Β΄) και συγκεκριμένα το άρθρο 3 «Δικαίωμα εγγραφής και εγγραφή παιδιών» και το άρθρο 4 «Διακοπή φιλοξενίας», δεχόμαστε αιτήσεις εγγραφής, επανεγγραφής και διαγραφής παιδιών για το σχολικό έτος 2024-2025, από 20 μέχρι 31 Μαΐου 2024.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν παιδιά ηλικίας 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής  στην  υποχρεωτική εκπαίδευση. Οι γονείς των νηπίων που είναι μικρότερης ηλικίας και συμπληρώνουν τα 2,5 έτη τη σχολική χρονιά 2024-2025 (δηλ. έχουν γεννηθεί μέχρι το τέλος του 2022) και ενδιαφέρονται να τα γράψουν σε Παιδικό Σταθμό, παρακαλούμε όπως προσέλθουν για εγγραφή στις παραπάνω ημερομηνίες.

Όλες οι αιτήσεις θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με την υπεύθυνη του Παιδικού Σταθμού.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  • Για εγγραφή :

α. Αίτηση της μητέρας ή του πατέρα ή του κηδεμόνα του παιδιού. (Συμπληρώνεται στον Παιδικό Σταθμό).

β. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή  ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, ή/ και ληξιαρχική πράξη συμφώνου συμβίωσης.

γ. Βεβαίωση εργοδότη ότι οι γονείς είναι εργαζόμενοι ή πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους και αντίγραφο αναγγελίας πρόσληψης της αιτούσας/του αιτούντος ή της σύμβασης μαζί με το έντυπο Ε4 (ετήσιος πίνακας προσωπικού ).

δ. Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ, του γονέα ή των γονέων που είναι άνεργοι.

ε. Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από Παιδίατρο, καθώς και αντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας του με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Επίσης, αποτελέσματα φυματινοαντίδρασης Μantoux, όπως κάθε φορά προβλέπεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

στ. Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος των γονέων.

  •  Για επανεγγραφή  απαιτούνται όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν μεταβολές στην οικογενειακή κατάσταση, αντί των υπό στοιχείων β. δικαιολογητικών, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση των γονέων που βεβαιώνει τη μη μεταβολή.
  • Για διαγραφή απαιτείται μόνο μια αίτηση από τους γονείς ή κηδεμόνες του παιδιού. (Συμπληρώνεται στον Παιδικό Σταθμό.)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη του κάθε Παιδικού Σταθμού του Δήμου μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Αγίου Ανδρέα:  Μαρία Παινέση   27550-31184                                            Η   αντιδήμαρχος

΄Άστρους :        Μαρία Σμυρνή   27550-22039

Δολιανών  :  Σταυρούλα Παναγιωτακοπούλου  27550-41294                      Μπάρλα Αρετή

Document
Συνημμένο Μέγεθος
anakoinosi-2024.pdf (289 KB) 289 KB
Document
Συνημμένο Μέγεθος
aitisi-eggrafis-nipioy-2024.doc (36 KB) 36 KB
Document
Συνημμένο Μέγεθος
aitisi-diagrafis-nipioy-2024.doc (30.5 KB) 30.5 KB

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ