Γιορτάζοντας όλοι τα 200 χρόνια

0

Γράφει ο Στράτης Δαλιάνης

Στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της Β΄  Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων που έγινε στο Άστρος  το 1823, το πρώτο και το δεύτερο Νηπιαγωγείο μας επεφύλαξαν μια ωραία έκπληξη, την έκδοση ενός σπουδαίου βιβλίου.

Το « Γιορτάζοντας όλοι τα 200 χρόνια » αποτελεί ένα εκπληκτικό έργο που συνδυάζει τη φαντασία με τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα με εύληπτο τρόπο.

Η Άννα Γαρδικιώτου, προϊσταμένη του πρώτου Νηπιαγωγείου Άστρους, η Γιάννα Καρκούλη, προϊσταμένη του δευτέρου Νηπιαγωγείου και η νηπιαγωγός Αναστασία Θεοδοσοπούλου πέτυχαν να δημιουργήσουν ένα έργο που αγγίζει τις ψυχές μικρών και μεγάλων.

Η Άννα συνέγραψε με εξαιρετική μαεστρία ένα ταξίδι στο χρόνο για να μάθουν οι μικροί μας μαθητές την ιστορία μας.

Η ευρηματική διήγηση της γιαγιάς μεταδίδει όχι μόνο γνώσεις αλλά και αξίες όπως η αγάπη, σεβασμός στον συνάνθρωπο, η δικαιοσύνη, η φιλοπατρία και φυσικά η αγάπη για την ελευθερία.
Έτσι το έργο γίνεται ένας πολύτιμος οδηγός για τα παιδιά και κεντρίζει το ενδιαφέρον τους.

Το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμεί ένας εκπληκτικός πίνακας των μαθητών του Γυμνάσιου Αγίου Ανδρέα ο οποίος αναφέρεται στη Β΄ Εθνική Συνέλευση και φιλοτεχνήθηκε υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας κ. Χάσουλα  (σχ. έτος  2002).

Θερμά συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν άριστα για να παραδώσουν στις μελλοντικές γενιές ένα σπουδαίο βιβλίο.

Ας ευχηθούμε αυτό το βιβλίο να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στο χρόνο και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για παρόμοιες πρωτοβουλίες. .

Στράτης  Δαλιάνης

Εκπαιδευτικός

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ