Γαστρονόμος Απριλίου: Δημιουργώντας το εξώφυλλο με την περήφανη Τσακώνισσα , Ελένη Μάνου

0

Κείμενο: Νικολέτα Μακρυωνίτου

Χρειάστηκαν 2.000 χιλιόμετρα και 10 ημέρες για να εκπονηθεί αυτός ο μικρός, υπέροχος άθλος που λέγεται «Πάσχα στον Μοριά». Και από αυτά, οι 2 ημέρες και τα 800 χιλιόμετρα αφιερώθηκαν στη δημιουργία του εξωφύλλου.

Για το τεύχος του Απριλίου εργάστηκε όπως πάντα με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της η ομάδα του Γαστρονόμου. Μαζί με εμάς, δεκάδες άλλοι άνθρωποι κάτω απ’ τ’ αυλάκι, που λες και ήμασταν συνεργάτες εδώ και χρόνια, έβαλαν πλάτες, μαγείρεψαν, έτρεξαν, άφησαν τις δουλειές τους, μας άνοιξαν τα σπίτια και τα μαγαζιά τους. Όλα για να πραγματοποιηθεί το τεύχος που οραματιστήκαμε. Μια πυκνή, ουσιαστική, παλιά Ελλάδα που ξέρει να τιμά τις παραδόσεις της.

Η περήφανη Τσακώνισσα του εξωφύλλου, η Ελένη Μάνου, πόζαρε για ώρες σε πολλές και διάφορες τοποθεσίες του Λεωνιδίου, φορώντας τη λαμπρή, την επίσημη, παραδοσιακή φορεσιά του τόπου της και κρατώντας στην αγκαλιά της το Λαμπρόψωμο που έπλασε ειδικά για την περίσταση ο Σπαρτιάτης αρτοποιός Νίκος Μάζης.

Από τα εκατοντάδες κλικ του συνεργάτη μας, του φωτογράφου Μιχάλη Παππά, προέκυψαν δεκάδες έξοχες λήψεις, από τις οποίες προκρίθηκαν οι 4 καλύτερες, κι ύστερα οι 2 που η εικαστική τους δύναμη μας συγκίνησε και μας συνεπήρε.

Έχοντας συμφωνήσει ότι οι δύο αυτές εικόνες είναι η ίδια η άνοιξη, με τη δύναμη του Μοριά, τον αέρα των βουνών και τη βροντερή παράδοση του τόπου, διαφωνήσαμε για την επιλογή της εικόνας του εξωφύλλου.

Ιδού η εικόνα, ένα κεράκι αναμμένο, που δεν επιλέχθηκε.

.gastronomos.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ