Βιωματική Δράση Εξοικείωσης των μαθητών με την αναπηρία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου & Άλλα νέα…

0

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών/Περιφερειακή Ένωση Καλαμάτας και τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ «Διαφοροζώ», πραγματοποίησε την Πέμπτη 11 Απριλίου βιωματική δράση εξοικείωσης με την αναπηρία.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος, με τίτλο «Κι αν ήμουν εγώ». Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν 22 μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου υπό τον συντονισμό δύο εκπαιδευτικών του σχολείου. Το πρόγραμμα αφορά την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η βιωματική δράση ξεκίνησε με την επίσκεψη των μαθητών στο Γήπεδο του Α.Σ. ΑμεΑ, «Διαφοροζώ», που εδρεύει στην Καλαμάτα. Εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουν για τον αθλητισμό και την αναπηρία με τους αθλητές και τον πρόεδρο του Α.Σ., Γιώργο Λαζαρίδη.

Επίσης, τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών Νοτίου Ελλάδας/Παράρτημα Καλαμάτας και ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, παρουσίασαν στους μαθητές τη χρήση της μηχανής γραφής Braille, στην οποία και εξασκήθηκαν.

Τέλος, οι συμμετέχοντες, συνέχισαν σε σημείο του κέντρου της πόλης της Καλαμάτας προκειμένου να κάνουν μια βόλτα με κλειστά μάτια με τη χρήση λευκού μπαστουνιού με τη συνδρομή συνοδού.

Στη δράση συμμετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής της Περιφέρειας Πελοποννήσου Μαρία Οικονομάκου.

Δράση με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κουκλοθέατρου στο Ναύπλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής  Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κουκλοθέατρου πρόκειται να υλοποιήσει δράση ευαισθητοποίησης  με θέμα: « Με πανί, κλωστή ,κορδέλα ,κούκλες φτιάχνω έλα» ,σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ναυπλιέων την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 και ώρα 9:30 π.μ. στο Νηπιαγωγείο της Νέας Κίου.

Στόχος της δράσης είναι να στείλει στην τοπική κοινότητα το μήνυμα της αναγκαιότητας της συλλογικής δράσης και της δικτύωσης των φορέων προκειμένου όλοι να φροντίσουμε να τεθούν οι βάσεις για ευρύτερη συνεργασία όσον αφορά την ένταξη και την εκπαίδευση παιδιών Ρομά με  την κατανόηση, το σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας με την ανάπτυξη θετικών στάσεων ,την ανάπτυξη ενσυναίσθησης και το σεβασμό στις απόψεις ,τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των συμμαθητών τους, την καταπολέμηση προκαταλήψεων και την εξάλειψη του ρατσισμού και των διακρίσεων και την ενθάρρυνση προβολής της ταυτότητας , της γλώσσας και του πολιτισμού των παιδιών Ρομά. Το κουκλοθέατρο έχει καθιερωθεί ως μέσο ψυχαγωγίας από την αρχαιότητα. Βοηθά τα παιδιά στην κινητική και συναισθηματική τους ανάπτυξη, στην κοινωνικοποίηση και τη δημιουργία ομαδικού πνεύματος. Μέσα από αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν να φτιάχνουν σενάρια, να διαχειρίζονται ρόλους και να επιλύουν καταστάσεις.

Ακολουθούν δημοσιεύσεις σχετικές με την υπογραφή σύμβασης στην ΠΕ Αργολίδας και την Παρουσίαση του φακέλου της υποψηφιότητας του «Πάρνωνα Μαλέα, ως Απόθεμα Βιόσφαιρας».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ