Αναδημοσιεύουμε όλα τα στοιχεία & δηλώσεις ότι το Μουσείο άνοιξε συγκεκριμένες ημέρες ,μέχρι την πρόσληψη του φύλακα & ότι υπάρχουν μεθοδεύσεις να παραμείνει κλειστό! Απαιτούμε από τον δήμο μας να δημοσιεύσει τα παρακάτω έγγραφα για να δούμε ποιος φταίει τελικά!!

0

Εμείς ως οφείλουμε για να βοηθήσουμε ως ενεργοί πολίτες του Άστρους, καθώς και οι Αστρινοί της ομογένειας, που έχουν κάνει ένα τιτάνιο αγώνα για το άνοιγμα του Μουσείου .

Καταθέσαμε επανειλημμένα για να βοηθήσουμε τις επίσημες δηλώσεις, που μαρτυρούν ότι το Μουσείο άνοιξε συγκεκριμένες ημέρες & με ραντεβού για γκρουπ , μέχρι να έρθει ο μόνιμος φύλακας τον Οκτώβριο του  2018.  Έχουν σταλεί όλα τα έγγραφα της επικοινωνίας με το ΥΠΠΟΑ & την ΕΦΑΑΡΚ με την  κ.Καραπαναγιώτου ,των ομογενών μας που συντονίζει ο δικηγόρος κ.Ι.Κουρόγιωργας, στον Δήμο μας.

Δυστυχώς τόσο η παρούσα δημοτική αρχή αλλά & η προηγούμενη, δεν απαντούν ως οφείλουν από την νομοθεσία σε ερωτήματα που έχουμε καταθέσει δημόσια εμείς, μεταφέροντας την αγωνία των συνδημοτών μας, αλλά και των ομογενών μας, που έχουν πάρει αριθμό πρωτοκόλλου ότι παρέλαβαν τα αιτήματα , αλλά πότε δεν παίρνουν απάντηση!!  

Αγαπητέ Δήμαρχε, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πλέον! εμείς θέλουμε να μάθουμε, αφού έγινε η άρση της ετοιμορροπίας και έγιναν οι μελέτες και οι εργασίες που είχαν ζητηθεί, παραλήφθηκε το έργο και άνοιξε το Μουσείο, και το μαρτυρούν οι δηλώσεις & το πρόγραμμα …και μετά μας ζητούν νέες μελέτες ; το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι! είναι ξεκάθαρο πλέον….και για να λυθεί, χρειάζεται πολιτική εντολή σε αυτόν που ζητάει τις μελέτες!! (μηχανικό του υπουργείου  κ.Βλαχούλη)

Εμείς θέλουμε ως τοπική κοινωνία  να λειτουργήσει το Μουσείο με την παλιά υφιστάμενη κατάσταση, αφού παραλήφθηκε το έργο  και ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ …και σήμερα μας λένε άλλα!!! να μας πουν ποιος φταίει ; O ΔΗΜΟΣ-Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ η το ΥΠΠΟΑ και το άνοιξαν…μας δουλεύουν!! και μόνο αν συνεργαστούμε όλοι μαζί, με νομική υποστήριξη και πολιτική βούληση θα ανιούμε οριστικά το Μουσείο όπως λειτουργούσε. Στην συνέχεια  να δρομολογήσουμε την δημιουργία ενός συγχρόνου μουσείου, δίπλα από το κολοκοτρωνεικο τραπέζι και στο υπάρχων ,να αναβιώσουμε την σχολή Καρυτσίωτη.

Σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία απαιτούμε το παρακάτω έγγραφα που έχει ο δήμος μας, για μπορούμε να βοηθήσουμε….

Το ΥΠΠΟΑ  αναφέρει  σε δημόσια έγγραφα τα παρακάτω,

Με την ΥΠΠΟΤ/ΔΑΒΜΜ/917902329 π.ε-12012011   απόφαση εγκρίθηκε η Μελέτη Άρσης Ετοιμορροπίας Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους με όρους (ΑΔΑ-4Α9Γ-99 ) και στις 22042013 υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την εκτέλεση του έργου μεταξύ του τέως ΥΠΑΙΘΠΑτης Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Βόρειας ΚυνουρίαςΟι εγκριθείσες  εργασίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2014 και ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβριο του 2015».

Οι υπεύθυνοι φορείς  για το έργο ήταν το 2011 ,το 2015  και είναι  σήμερα στη σειρά , και αυτό έχει σημασία, το ΥΠΠΟΑ , η Περιφέρεια και ο Δήμος μας.

1)Τα έγγραφα παράδοσης και παραλαβής του έργου το 2015

2) Τα έξοδα για το έργο  από το 2011-2015

3)Τον αριθμό και τα έξοδα για τις διάφορες τεχνικές μελέτες από το 2008 μέχρι σήμερα (7-4-2022)

4)Τα έγγραφα με τις  απαιτήσεις της ΕΦΑΑΡΚ για την εκπόνηση των δύο μελετών που έγιναν το 2018 και το 2021 και όλα τα σχετικά έγγραφα με τις δύο αυτές απαιτήσεις και μελέτες. Οι μελέτες έγιναν μετά το έγγραφο του 2016 της ΔΑΒΜΜ  και αυτό έχει βαρύνουσα σημασία.

5) Το τελευταίο έγγραφο της υπουργού για να εκπονηθούν οι «απαιτούμενες μελέτες» ,για να γνωρίζουμε επιτέλους  ποιές  συγκεκριμένες μελέτες είναι αυτές.

6) Το πρόσφατο έγγραφο η την απόφαση της υπουργού ότι το ΥΠΠΟΑ αναλαμβάνει την χρηματοδότηση του έργου και με ποιους όρους.
 
================================
 
Επίσης θέλουμε από το ΥΠΠΟΑ το έγγραφο  η με ποια διαδικασία του ΥΠΠΟΑ  αναγκάστηκε η ΔΑΒΜΜ  πολύ αργότερα από την παραλαβή και έγκριση του έργου το 2015 , με το υπ’ αριθ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΑΒΜΜ/139665/11280/1873/08-06-2016 έγγραφο της   η ΔΑΒΜΜ  αποφάσισε   πρέπει να εκπονηθεί πλήρης και ολοκληρωμένη μελέτη”, όχι άλλες “μελέτες”  που πρόσθεσε  αόριστα το 2018  η και το 2021.  Γιατί όλα αυτά δεν έγιναν το 2015 με την παραλαβή του έργου και γιατί αναθεωρήθηκαν  αόριστα αργότερα.

Σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει ,ο  πρώην δήμαρχος κ.Π.Μαντάς, που αφορά το μόνιμο άνοιγμα του  “Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους”.

Δείτε παρακάτω, τα ερωτήματα που του υποβάλαμε για το μουσείο, καθώς και για τον αρχαιολογικό χώρο της “Εύας”

Δείτε παρακάτω το σχετικό video & photos…

Επιμέλεια-Παρουσίαση της εκπομπής, για το astros-kynourianews.gr: Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria -Κοιν.Σ.Επ

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό,έχει ανακοινωθεί από την προϊσταμένη της Αρχαιολογικής υπηρεσίας κ.Άννα Καραπαναγώτου,ότι η μόνιμη πρόσληψη του φύλακα για το μουσείο μας θα γίνει περίπου τον Οκτώβριο.

Και όπως μας δήλωσε δημόσια δείτε εδώ ,ότι  μέχρι να έρθει το μόνιμο προσωπικό ,θα έρχονται ορισμένες ημέρες της εβδομάδας με απόσπαση ,φύλακες από το μουσείο της Τεγέας και θα ανακοινωθεί άμεσα το πρόγραμμα ,για ποιες ημέρες θα είναι ανοικτό!

Καθώς ότι θα δίνεται ακόμα η δυνατότητα,εκτός των συγκεκριμένων ημερών,μετά από συνεννόηση, να ανοίγει  και επιπλέον ημέρες ,για να μπορούν να επισκεφτούν το μουσείο,οργανωμένα γκρουπ.

Μέχρι σήμερα δεν έχει βγει ακόμα το πρόγραμμα! και όπως ανέφερε και ο δήμαρχος στις δηλώσεις του,το έχει ζητήσει και ο δήμος και περιμένουμε την υλοποιήση των υποσχέσεων…

Πραγματοποιήθηκε  η προγραμματισμένη εκπομπή ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟ! από το astros-kynourianews,  με την “ Ώρα του δημάρχου ”, μεταφέροντας την συνέντευξη ,στο δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας.

Εν αναμονή του προγράμματος ,των ημερών επισκεψιμότητας, του “Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους”…

Ας αφήσουμε τα επικοινωνιακά παιχνίδια για το Μουσείο -Δώστε τώρα στην δημοσιότητα όλα τα έγγραφα παράδοσης και παραλαβής του έργου το 2015…να δούμε ποιος φταίει τελικά!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ