31/7: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα, από τη Σμύρνη… στον Τσιτσάνη, στο θέατρο Παρ. Άστρους

0
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Ελληνικών Χορών και Εθνογραφικών Ερευνών « Ο ΘΥΡΕΑΤΗΣ » σας καλεί την 31η του Ιουλίου στις 9 .30 μ.μ. στο θέατρο του Παρ. Άστρους , να παρακολουθήσετε τη μουσικοθεατρική εκδήλωση : Από τη Σμύρνη στον Τσιτσάνη
Ένα αφιέρωμα στη γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, με κορυφαία στιγμή την καταστροφή της Σμύρνης, που θα σήμαινε το τέλος των Ελλήνων της Μικρασίας και το ξεριζωμό 1.500.000 προσφύγων, οι οποίοι μαζί με τη δυστυχία τους ,μετέφεραν και τη μουσική τους παράδοση και διαμόρφωσαν νέα ήθη χορού, ζωής και διασκέδασης στην Ελλάδα με τα Σμυρναίικα τραγούδια τους και χορούς, τα Χασάπικα, Ζεϊμπέκικα και Τσιφτετέλια, τους Αμανέδες, τους Καρσιλαμάδες τα Τζιβαέρια και τα Δερβίσικα .
Η συνέχεια σε αυτή την αλλαγή, είναι ένα υπέροχο μουσικό πέρασμα που θα μας ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους. Τα τραγούδια και η μουσική του Β. Τσιτσάνη.
Του μεγαλύτερου συνθέτη της λαϊκής μας μουσικής στον εικοστό αιώνα που ύμνησε την Ελλάδα και την εργατιά, τη φτώχια τον πόνο και την αδικία ,την ξενιτιά και τη προσφυγιά , μα πάνω απ’ όλα ύμνησε τον έρωτα με τα χίλια πρόσωπα του, άλλοτε κανταδόρικα , ονειρικά και μάγκικα και άλλοτε παραπονιάρικα νοσταλγικά και ανατολίτικα και μας ταξίδεψε στα χαρέμια της Ανατολής, από το Μισίρι και το Τούνεζι , έως τη Μπαρμπαριά και τη Βαγδάτη .
Το αφιέρωμα αυτό, είναι μια δημιουργία του Βασίλη Μπούζιου , σε χορογραφίες του Μανόλη Γύφτου. Τα δρώμενα και τους χορούς ερμηνεύουν τα χορευτικά τμήματα του «Θυρεάτη».
Στην αφήγηση του σεναρίου οι : Γιώργος Ανέτης , Χρύσα Λυκουρέση και Ελένη Τετώρου.
Συνδιοργάνωση και ευγενική χορηγία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας .

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ