14 εκατομμύρια άστεγοι κάθε χρόνο από φυσικές καταστροφές

0
Σεισμοί, τσουνάμι, πλημμύρες , κυκλώνες. Περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι μένουν άστεγοι κατά μέσο όρο κάθε χρόνο εξαιτίας καταστροφών, όπως πλημμύρες ή ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με μελέτη του ΟΗΕ για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών (UNISDR) και το κέντρο παρακολούθησης των εσωτερικού εκτοπισμού.
Στην ίδια μελέτη,  αυτές καταγράφονται ως οι κυριότερες καταστροφές που προβλέπεται ότι θα ξεριζώσουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων από τις χώρες κυρίως της Ασίας, όπου ζει το 60% του πληθυσμού της Γης.
Οκτώ στις δέκα χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα εκτοπισμών και καταστροφής κατοικιών βρίσκονται στη νότια και τη νοτιοανατολική Ασία.
Ανάμεσά τους είναι η Ινδία, όπου κατά μέσο όρο 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους κάθε χρόνο, και η Κίνα, όπου 1,3 εκατ. άνθρωποι ξεριζώνονται κάθε χρόνο.
Ο κίνδυνος εκτοπισμών αναμένεται να κλιμακωθεί καθώς οι πληθυσμοί μεγεθύνονται και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής γίνονται πολύ πιο σοβαρές, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι ανάμεσα στις χώρες όπου καταστροφές μπορεί να προκαλέσουν εκτοπισμούς μεγάλης κλίμακας αν δεν υπάρξει πρόοδος στην αντιμετώπιση του κινδύνου καταστροφών, σύμφωνα με τη μελέτη.
«Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την πρόκληση για τη μείωση του αριθμού των ανθρώπων οι οποίοι πλήττονται από καταστροφές», σημείωσε ο Ρόμπερτ Γκλέισερ, επιτετραμμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών.
«Πέρα από τον κίνδυνο θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού σε μια καταστροφή, δεν υπάρχει πιο συντριπτικό χτύπημα από την απώλεια του σπιτιού μιας οικογένειας», συμπλήρωσε ο Γκλέισερ.enallaktikos.gr/
Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ