10ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων και Γαστρονομίας

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επιτυχημένη διοργάνωση Άρτος – Οίνος – Έλαιον του Δήμου Καλαμάτας αναβαθμισμένο με τη μορφή Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων και Γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί 24-27 Αυγούστου στο πανέμορφο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων που αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Η εκδήλωση πλαισιώνεται από πλήθος παράλληλων καλλιτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων Η επισκεψιμότητα της εκδήλωσης ξεπερνάει τα 6.000 άτομα.

Τη φετινή «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» υποστηρίζουν οργανωτικά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας. Θα υπάρξουν γαστρονομικές βραδιές με τη συμμετοχή καταξιωμένων σεφ, γευσιγνωσίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Άρτος – Οίνος – Έλαιον αποτελεί ιδανική ευκαιρία προβολής τοπικών προϊόντων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα.  Ειδικότερα οι επιχειρήσεις που παράγουν και διαθέτουν τρόφιμα, ποτά και άλλα παραδοσιακά προϊόντα μπορούν να λάβουν μέρος στην παρουσίαση που θα λειτουργεί τις 4 ημέρες από 6.00 μ.μ. έως 23.30 μ.μ.

Στους συμμετέχοντες θα διατεθεί χώρος κάτω από τέντα ελαφρού τύπου 2,5×2,5 μ. ή ενισχυμένου τύπου 3,0×3,0 μ. με πάγκο 1,80×0,60 μ., καρέκλα, φωτισμό και παροχή ρεύματος 240V. Ο χώρος θα φυλάσσεται από εταιρεία security και κατά τις ώρες μη λειτουργίας της εκδήλωσης. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ανέλιξη Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Ο.Ε. που έχει αναλάβει εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας την οργανωτική υποστήριξη της εκδήλωσης στο τηλέφωνο 2721062151 και στο info@anelixi.net.gr

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΑΣ

Συνταγές που τις πήρε ο χρόνος. Παραδοσιακά φαγητά με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές, που χόρταιναν τους Έλληνες τον περασμένο αιώνα και συνδεόταν άμεσα και με τις παραγωγές των αγροτών και τώρα έχουν ξεχαστεί. Ας τις αναζητήσουμε εξαιτίας της θρεπτικής τους αξίας, της απλότητας, της γνησιότητας και της αυθεντικότητας των υλικών, της καθαρότητας των γεύσεων αλλά της ανάδειξης και αξιοποίησης του γαστρονομικού πλούτου της κουζίνας μας.

Στα πλαίσια του 10ου φεστιβάλ τοπικών προϊόντων και γαστρονομίας Άρτος – Οίνος – Έλαιον του Δήμου Καλαμάτας προσκαλούμε όλους και όλες που έχουν φυλάξει στη μνήμη τους τέτοιες ξεχασμένες συνταγές να τις μοιρστούν μαζί μας και με τους επισκέπτες του Άρτος – Οίνος – Έλαιον”.

Εσείς μπορείτε να μας στείλετε τις συνταγές φαγητών ή γλυκών οι οποίες να συμπεριλαμβάνουν τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής και προαιρετικά όποιες άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετίζονται με τη συνταγή όπως την περιοχή, την εποχή και πιθανόν τα σκεύη που χρησιμοποιούνταν. Επίσης αν υπάρχει φωτογραφία.

Οι συνταγές που θα στείλετε θα αξιολογηθούν από ομάδα σεφ που συγκροτούν ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας. Οι πιο ενδιαφέρουσες από αυτές θα επιλεγούν για να παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στα πλαίσια του Άρτος – Οίνος – Έλαιον” από 24 έως 27 Αυγούστου στο Πάρκο Σιδηροδρόμων. Στην παρουσίαση θα κληθείτε να συμμετέχετε και να εκτελέσετε τη συνταγή μαζί με επαγγελματία σεφ.

Μπορείτε να στείλετε τις συνταγές στο email: info@anelixi.net.gr ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση: ΑΝΕΛΙΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  Δαμοφώντος 6, Καλαμάτα  Τ.Κ 24131. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε το όνομά σας, τον τόπο κατοικίας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Η αποστολή μπορεί να γίνει έως το Σάββατο 5 Αυγούστου.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ανέλιξη Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Ο.Ε. που έχει αναλάβει εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας την οργανωτική υποστήριξη της εκδήλωσης στο τηλέφωνο 2721062151 και στο info@anelixi.net.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ