Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ  

Έκθεση «Κορινθία Πελοπόννησος 2023» 15 έως 18 Ιουνίου

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της προβολής των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, επιδοτεί τις Αρκαδικές επιχειρήσεις, που θα λάβουν μέρος στην έκθεση «Κορινθία Πελοπόννησος 2023» που προβάλλει την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την ενεργητικότητα της ελληνικής επιχείρησης & προάγει την εμπορική ανταγωνιστικότητα από 15 έως 18 Ιουνίου 2023.

Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για την έκθεση και τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΜΗΝΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επόμενη ημερίδα

Τετάρτη 7 Ιουνίου, 19:00

«Οι μελανές οπές και η αιχμαλωσία του φωτός»

Εισηγητής: Δρ. Αντώνιος Αντωνίου, Αστροφυσικός, Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Περίληψη ημερίδας

Το γήινο εργαστήριο αποδεικνύεται πολλές φορές πολύ μικρό για να αποδώσει την ευρύτητα των φυσικών ή γενικότερα των συμπαντικών νόμων. Αυτό σημαίνει ότι εδώ στη Γη μπορούμε να αντιληφθούμε και να βιώσουμε μόνο ελαχιστότατες εκδηλώσεις αυτών των νόμων.

Η ομιλία είναι ανοικτή και δωρεάν στο κοινό!

Περισσότερες λεπτομέρειες και αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

APPODIXI: ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των στοιχείων από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τέθηκε σε λειτουργία η νέα έκδοση της εφαρμογής appodixi μέσω του GooglePlay και AppleStore. Mέσω της εφαρμογής, η ΑΑΔΕ ενημερώνεται έγκαιρα και έγκυρα για τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και έτσι έχει τη δυνατότητα να προβαίνει άμεσα στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Οι φορολογούμενοι, έχοντας τη σχετική εφαρμογή στο κινητό τους, μπορούν, μέσω της κάμερας του κινητού, να σκανάρουν τον κωδικό QR της απόδειξης.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΉΣΕΙΣ ΓΙΑ 300.000 ΕΠΙΤΑΓΈΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΎ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ
Ξεκίνησε, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού εργαζομένων-ανέργων περιόδου 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για πρώτη φορά το πρόγραμμα θα ξεκινήσει έναν μήνα νωρίτερα, την 1η Ιουλίου 2023, αντί για 1η Αυγούστου 2023 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές, με συνολικό προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.  Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΈΣ ΔΗΛΏΣΕΙΣ: ΆΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΌΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΏΣΕΙΣ
Τη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις ή να συμπληρώσουν κενά σε κωδικούς της φετινής φορολογικής δήλωσης έχουν όσοι φορολογούμενοι την έχουν υποβάλλει, καθώς άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τροποποιητικές δηλώσεις. Μέσω της πλατφόρμας, εκτός από διόρθωση στο έντυπο Ε1, συνυποβάλλονται, εφόσον απαιτείται, το έντυπο Ε2 ή το έντυπο Ε3. Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος διαπιστώσει ότι υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις στα παραπάνω έντυπα, θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει στις αλλαγές που απαιτούνται στο Ε2 ή στο Ε3 και μετά να κάνει τις διορθώσεις στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης. Σημειώνεται ότι όσοι προχωρήσουν σε διορθώσεις, δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με την υποβολή προστίμου, υπό την προϋπόθεση ότι η τροποποιητική δήλωση έχει υποβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Στην περίπτωση, όμως, που ο φορολογούμενος υποβάλλει εκπρόθεσμα τη φορολογική δήλωση και στη συνέχεια την τροποποιητική τότε θα του επιβληθεί πρόστιμο από 100 έως 500 ευρώ. Δεν επιβάλλονται πρόστιμα στην περίπτωση που το επιπλέον ποσό του φόρου που προκύπτει σε σχέση με την αρχική δήλωση είναι έως 100 ευρώ.

ΝΕΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΆ ΕΝΦΙΑ
Μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myAADE.gov.gr), στο σύστημα Περιουσιολογίου (Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ), εκδίδονται από την 1η Ιουνίου τα νέα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τον ν. 5036/2023. Τα νέα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ διευκολύνουν τους πολίτες στις μεταβιβάσεις ακινήτων από επαχθή αιτία (πωλήσεις), καθώς σε αυτά βεβαιώνεται μόνο ότι το συγκεκριμένο ακίνητο περιλαμβάνεται στη δήλωση ΕΝΦΙΑ (Ε9) και δεν απαιτείται για την έκδοσή τους ο αιτών να έχει καταβάλει ή να έχει νόμιμα απαλλαγεί από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή (Α 1085/2023) που αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων, φυσικά και νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, καθορίζονται για τα νέα πιστοποιητικά: ο τύπος, το περιεχόμενο και η διάρκεια ισχύος τους, η διαδικασία έκδοσής τους, οι υπόχρεοι για την υποβολή της αίτησης και τη λήψη του πιστοποιητικού και οι περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται η προσκόμισή του.

ΔΥΠΑ: ΞΕΚΙΝΟΎΝ ΟΙ ΑΙΤΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΆΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΆ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΑ ΟΜΑΔΙΚΉΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΎΝΙΟ 2023
Την υλοποίηση της καινοτόμου ψηφιακής υπηρεσίας για όλους τους πολίτες που αναζητούν εργασία, με τη διεξαγωγή δωρεάν διαδικτυακών εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη, συνεχίζει και για τον μήνα Ιούνιο η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/workshops. Στο κάθε εργαστήριο, διάρκειας δύο ωρών, θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετοχής (έως 50 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της συμμετοχής. Η πλατφόρμα θα παραμένει ανοιχτή, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων ανά εργαστήριο.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο https://www.dypa.gov.gr.

ΜΈΧΡΙ 9 ΙΟΥΝΊΟΥ ΟΙ ΑΙΤΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΝΕΑΝΙΚΉΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΉΓΗΣΗ 14.800 ΕΥΡΏ
Την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, στις 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον Γ΄ κύκλο του «προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες». Όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της, ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 450 νέων ανέργων, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στις γυναίκες. Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ