Ψήφισμα Γ.Σ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας

0

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Τα μέλη του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αρκαδίας που μαζευτήκαμε σήμερα σε ετήσια Γ.Σ. την  21-2-2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11,00 στην αίθουσα του εργατ/κού κέντρου Αρκαδίας, αφού ακούσαμε όλους τους ομιλητές αποφασίσαμε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

ΧΑΙΡΕΤΙZΟΥΜΕ : τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων της χώρας για καλύτερους μισθούς μεροκάματα, για Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών, για την επίλυση όλων των δίκαιων αιτημάτων τους.  Tην καταλήστευση του μόχθου τους, από τις πολυεθνικές και τα ολιγοπώλια που σαν τελικό αποτέλεσμα έχουν οι αγρότες να  μην καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής και εμείς σαν καταναλωτές να τα πληρώνουμε σε πολλαπλάσιες τιμές. Τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος για την μη ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστήμιων και την σταδιακή κατάργηση τις δωρεάν κρατικής παιδείας για όλα τα ελληνόπουλα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ: την βάρβαρη και δολοφονική επίθεση τους Ισραήλ ενάντια στο παλαιστινιακό Λαό, που απώτερο σκοπό έχει την γενοκτονία του και την εξαφάνιση του, από τα πάτρια εδάφη τους. Που πήγαν οι διακηρύξεις της κυβέρνησης ενάντια στην αναθεώρηση των συνόρων και το διεθνές δίκαιο. Ξέχασε την γενοκτονία των ελλήνων ποντίων  και την εισβολή των τούρκικων στρατευμάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Σε ποιους  απευθύνονται οι πρόσφατες διακηρύξεις της για τα  δικαιώματα των παιδιών  των ομόφυλων ζευγαριών, που κάποιοι από αυτούς, θα έχουν την δυνατότητα να τα αγοράζουν σαν μοσχαράκια αγελάδων από σύγχρονες ιατρικές φάρμες. Τα παιδιά της Παλαιστίνης δεν είναι και αυτά ανθρώπινα όντα για να  έχουν και αυτά δικαιώματα στο ήλιο, στη θάλασσα τις ομορφιές της φύσης και μιας αυριανής πατρίδας , που τους στερήσαμε σαν Κυβέρνηση  και ένα ψήφισμα στον ΟΗΕ για ανθρωπιστική βοήθεια.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ: ότι  οι πενιχρές αυξήσεις  του  3% η καλυτέρα των 0,50 λεπτών την ημέρα , πριν ακόμη καταχωρηθούν στον  ατομικό μας λογαριασμό έχουν εξαφανιστεί από τις καθημερινές ανατιμήσεις πάνω στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης και αυτά δεν είναι δίκες μας μόνο διαπιστώσεις αλλά με στοιχεία που δημοσίευσε  η ελληνική στατιστική αρχή του Ιανουάριο του 2024 , λάδι , λαχανικά, φρούτα κρέατα φαρμακευτικά προϊόντα , καύσιμα κλπ ανατιμήθηκαν πάνω από 15%.Την ίδια στιγμή το πρωτογενές πλεόνασμα ξεπέρασε τα  2,12δις  ευρώ  έναντι πρόβλεψης  1,11 δις ευρώ δηλαδή 1 δις ευρώ παραπάνω και σχεδιάζεται για το 2024 να ξεπεράσει τα 4 δις ευρώ δηλαδή δεν φτάνει το ξεζούμισμα από τις πολυεθνικές και τα σούπερ μάρκετ πρέπει παράλληλα και η ελληνική κυβέρνηση να μας δώσει την «χαριστική» βολή όχι μόνο με τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά και τις νέες ρυθμίσεις στις αυξήσεις των φαρμάκων αλλά και τα απογευματινά χειρουργεία νομιμοποιώντας έτσι ή τα παράνομα φακελάκια όπως έχει ανακοινωθεί από το στόμα των Υπουργού  Υγείας.

ΖΗΤΑΜΕ :

 • Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
 • Αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατωτέρου μισθού.
 • Νομοθετική ρύθμιση και απόδοση της 13ης και 14ης σύνταξης.
 • Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα για το 11μηνο 2015-2016.
 • Ενσωμάτωση της προσωρινής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.
 • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ( ΑΚΑΓΕ )
 • Στην σύνταξη χηρείας να αποδίδεται στο 70% του αποθανόντος χωρίς άλλη περικοπή.
 • Να καταργηθεί Ο ΕΝΦΙΑ και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
 • Άμεσα κατάργηση της κράτησης υπέρ υγείας και άμεσα από τις επικουρικές, χηρείας.
 • Κατάργηση δημοτικών τελών για συνταξιούχους με ετήσια σύνταξη έως 12.000,00 ευρώ.
 • Άμεση πρόσληψη γιατρών , νοσηλευτών και δημιουργία μονάδων ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία.
 • Όχι σε νέες ανατιμήσεις στα φάρμακα και πλήρης επάρκεια για οποιαδήποτε ασθένεια.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ : To Δ.Σ. του σωματείου να αποστείλει το παρόν ψήφισμα στους αρμοδίους κυβερνητικούς  παράγοντες τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές του Ν. Αρκαδίας και να το κοινοποίηση στα τοπικά ΜΜΕ.

Με  εντολή Γενικής Συνέλευσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

          ΙΚΑ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ

    ΠΛΑΤΕΙΑ  ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ 9

         ΤΡΙΠΟΛΗ 22131

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 3                                                        ΤΡΙΠΟΛΗ 26-4-2024

ΠΡΟΣ  :

 • Κύριο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
 • Κυρία Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
 • Κύριο Υπουργό Υγείας
 • Κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων
 • Κ. Βουλευτές Αρκαδίας
 • Ομοσπονδία Συνταξιουχων ΙΚΑ και επικουρικών ταμείων

Με την παρούσα σας αποστέλουμε ψήφισμα Γ.Σ. του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας τις 21/2/2024 και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                         Η Γεν. Γραμματέας

                   Κ. Καρβέλας                                 Ανδρομάχη  Γαλύφα- Ραδαίου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ