Τριπλή βράβευση της DEMO στα Manufacturing Excellence Awards 2023

0

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρία βραβεία απέσπασε η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, στο θεσμό Manufacturing Excellence Awards 2023. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έλαβε δύο Ασημένια βραβεία στις Κατηγορίες «Έρευνα & Ανάπτυξη» και «Υψηλή Ποιότητα» και Χάλκινο βραβείο στην Κατηγορία «Σημαντική Παραγωγική Επένδυση».

Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν ακόμη μια έμπρακτη αναγνώριση της εταιρικής φιλοσοφίας, για συνεχή εξέλιξη και αναβάθμιση κάθε επιχειρησιακής πτυχής και λειτουργίας, και σχετίζονται άμεσα με το επενδυτικό πλάνο άνω των €350 εκατομμυρίων, εξαετούς διάρκειας, που ανακοίνωσε η DEMO το 2021.

Το πλάνο αυτό συνάδει με τον εξωστρεφή χαρακτήρα της DEMO και αποτελεί μια αξιοσημείωτη προέκταση του -εξ ιδρύσεως- οράματός της, για λήψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών και σχεδιασμό επιχειρηματικών δράσεων που θα εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα σε ποιοτικά φάρμακα σε όλους. Έτσι, στο πλαίσιο αυτού του πλάνου, η εταιρεία προχωρά σε πρωτοποριακές επενδύσεις στους στρατηγικούς άξονες της έρευνας & ανάπτυξης και παραγωγής πρώτων υλών & βιοτεχνολογικών φαρμάκων που  θα ενισχύσουν τη θέση της Ελλάδας, διεθνώς, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για επάρκεια και αυτονομία, στο νευραλγικό τομέα της υγείας.

Τα Manufacturing Excellence Awards διοργανώνονται για πέμπτη χρονιά από την Boussias Events, το  περιοδικό Manufacturing και το ημερήσιο Industry, ενώ τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του ΣΕΒ και την τιμητική υποστήριξη των σημαντικότερων Συνδέσμων της χώρας. Η επιτροπή αξιολόγησης ξεχώρισε και επιβράβευσε τις επιχειρηματικές μονάδες που αποτελούν πρότυπα τεχνολογικής αριστείας και καινοτομίας, με σύγχρονα συστήματα διοίκησης και καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης.

-ΤΕΛΟΣ-

Σχετικά με τη DEMO ABEE

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Το εργοστάσιο της εταιρείας στο Κρυονέρι Αττικής είναι το μεγαλύτερο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη στην παραγωγή ενεσίμων, με σύγχρονες εγκαταστάσεις 66.000 τ.μ. που περιλαμβάνουν 4 παραγωγικές μονάδες, 25 γραμμές παραγωγής και εργαστήρια έρευνας και ποιοτικού ελέγχου. Η DEMO απασχολεί σήμερα πάνω από 1.300 εργαζόμενους σε Αττική και Θεσσαλονίκη και είναι πρώτη σε νοσοκομειακές πωλήσεις (σε αριθμό τεμαχίων) στην Ελλάδα στα ενέσιμα προϊόντα όλων των μορφών. Η εταιρεία έχει ευρεία δραστηριότητα διεθνώς εξάγοντας πάνω από το 85% της παραγωγής της, ενώ είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ένας από τους επίσημους προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σήμερα η DEMO υλοποιεί ένα πολύπλευρο επενδυτικό πλάνο 356εκ.ευρω που εστιάζει στην ενίσχυση της θέσης της διεθνώς και την είσοδό της σε τομείς με υψηλή αναπτυξιακή προοπτική όπως η ανάπτυξη και παραγωγή πρώτων υλών και βιοομοειδών φαρμάκων. Μάθετε περισσότερα στο www.demo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ