Τα νέα της Περιφέρειας…

0
75 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, 112 οι νοσηλείες

Posted: 30 Sep 2021 09:11 AM PDT

Σε  ανήλθαν τα συνολικά κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Υψηλός εξακολουθεί να παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.232.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 30 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.232, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 655.767 (ημερήσια μεταβολή +0,3%), εκ των οποίων 50,9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 71 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.205 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 326 (64,4% άνδρες) με διάμεση ηλικία 66 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 293 (89,88%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 33 (10,12%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.160 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 158 (ημερήσια μεταβολή -23,3%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 177 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 33, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.828 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 75 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 23.004.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 14, στην Π.Ε. Αρκαδίας 17, στην Π.Ε. Κορινθίας 12, στην Π.Ε. Λακωνίας 5 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 27.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 112 άτομα (τα 6 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 5 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 6, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 6, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 32 (τα 3 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 21 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 42 (τα 3 στη ΜΕΘ).

Πρόσκληση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για δράσεις αναβάθμισης αστικού περιβάλλοντος στους Δήμους Αργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων

Posted: 30 Sep 2021 09:09 AM PDT

Δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ πρόσκληση με τίτλο “Δράσεις Αναβάθμισης Αστικού Περιβάλλοντος” στο πλαίσιο του ΠΕΠ 2014 – 2020. Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι Δήμοι Αργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης περιλαμβάνονται παρεμβάσεις δημιουργίας υποδομών για διευκόλυνση της κινητικότητας των πεζών και ιδιαίτερα εκείνων με μειωμένη κινητική ικανότητα.

Ενδεικτικά περιλαμβάνονται αναπλάσεις αστικών περιοχών, ποδηλατοδρόμοι σε πόλεις ή πέριξ αυτών, μονοπάτια σε περιαστικό φυσικό περιβάλλον, διαμόρφωση χώρων πράσινου σε οικισμούς, εκπόνηση / επικαιροποίηση επιχειρησιακών σχεδίων καθώς και δράσεις υλοποίησής τους για την ποιότητα της ατμόσφαιρας σε αστικά κέντρα, έργα βελτίωσης της κινητικότητας σε αστικά κέντρα με κατάλληλες παρεμβάσεις κυκλοφοριακές, αποκαταστάσεις δημοσίων κτηρίων για αναζωογόνηση περιοχών σε αστικά κέντρα, δημιουργία πολυχώρων τοπικής εμβέλειας για αναζωογόνηση περιοχών, μελέτες και δράσεις χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού κ.α.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων -μόνον ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ, στη διαδικτυακή διεύθυνση http://logon.ops.gr/–  αρχίζει στις 4 Οκτωβρίου και λήγει στις 13 Δεκεμβρίου 2021.

Την πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ.

Καθαρισμοί ρεμάτων από την Π.Ε. Κορινθίας

Posted: 30 Sep 2021 09:07 AM PDT

Συνεχίζονται από την Π.Ε. Κορινθίας οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων στις περιοχές των Δήμων Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Αυτοψία στα έργα στο Σουληνάρι και το Χαλκί διενήργησε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Χαλκίου Μανόλη Μπακιρτζή.

Πλήθος αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων υλοποιεί η Π.Ε. Μεσσηνίας

Posted: 30 Sep 2021 09:05 AM PDT

Σειρά συστηματικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρών στη διάρκεια του ερχόμενου χειμώνα διενεργούνται από την Π.Ε. Μεσσηνίας στις πυρόπληκτες -και όχι μόνο- περιοχές του νομού.

Αυτό γνωστοποίησε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Εξειδικεύοντας ως προς τις πιο πάνω αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, ο Στ. Αναστασόπουλος σημείωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, μέσω εργολαβιών, στο Καρνάσι όπου η πυρκαγιά πέρασε μέσα από το χωριό καταστρέφοντας και σπίτια.

“Το ανάγλυφο της περιοχής είναι ιδιαίτερο, έχει μεγάλες κλίσεις και τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί είναι πάρα πολλά. Ο κίνδυνος πλημμύρας είναι υπαρκτός για το Καρνάσι, επειδή τρία ρέματα διέρχονται από τον οικισμό και σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας θα πρέπει να υλοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την αποτροπή αρνητικών φαινομένων” συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ειδικότερα, διευκρίνισε ο Στ. Αναστασόπουλος, παρεμβάσεις θα γίνουν στην συμβολή των ρεμάτων με τον κεντρικό δρόμο του χωριού, ενώ την παρούσα χρονική στιγμή εκτελούνται εργασίες καθαρισμού του αγροτικού δρόμου πάνω από το Καρνάσι και παράλληλα γίνεται διευθέτηση των ομβρίων, ώστε να οδηγηθούν εκτός του οικισμού. Επίσης δόθηκαν στην πρόεδρο της Κοινότητας 130 σάκοι άμμου, βάρους 25kg εκάστη, για να τοποθετηθούν αν παραστεί ανάγκη, σε επικίνδυνα σημεία έως ότου ολοκληρωθούν  όλα τα έργα.

Στην περιοχή του Παραπουγκίου έχει ολοκληρωθεί, μέσω υφιστάμενης εργολαβίας, ο καθαρισμός σε μήκος περίπου 600 μέτρων του κεντρικού ρέματος που -προερχόμενο από την καμένη περιοχή- διασχίζει τον οικισμό:

“Ηταν μια δύσκολη εργασία η οποία απαιτούσε και τη μεταφορά των προϊόντων εκσκαφής, ενώ δεν υπήρχε παράπλευρος δρόμος στο ρέμα. Το αποτέλεσμα είναι η απόδοση μιας κοίτης ικανής να διοχετεύσει τα πλημμυρικά ύδατα και να προστατεύσει τα τεχνικά έργα της περιοχής” σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει να συνεχιστούν οι καθαρισμοί για μήκος περίπου 1.000 μέτρα και σε άλλο ρέμα που διασχίζει το ανατολικό μέρος του οικισμού, προερχόμενο και αυτό από την καμένη περιοχή.

Εξ άλλου, όπως είπε ο Στ. Αναστασόπουλος, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκβάθυνσης της κοίτης του ρέματος Βίας, υποστηρίχθηκαν τα προχώματα, διαμορφώθηκαν δύο λεκάνες ηρεμίας για την συγκράτηση φερτών υλικών, ενώ πάνω από τις γραμμές του τρένου έως τους Αγίους Θεοδώρους, διευθετήθηκε η κοίτη και καθαρίστηκαν όλοι οι αναβαθμοί. Οσον αφορά στο ρέμα Ξεριάς στο Διαβολίτσι, οι προβλεπόμενες και απαραίτητες εργασίες -οι οποίες θα προχωρήσουν και στα πεδινά τμήματα του Βία και του Ξεριά- θα γίνουν από τα μηχανημάτα της Π.Ε. Μεσσηνίας.

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ολοκληρώθηκαν, στο μεταξύ, οι καθαρισμοί με μηχανήματα της Π.Ε. Μεσσηνίας στο ρέμα Παναγιωτάκαινα για μήκος 1.200 μέτρα παράλληλα με την 7η επαρχιακή οδό, από το Κεντρικό προς το Μαντζάρι. Στο αμέσως επόμενο διάστημα προβλέπεται να καθαριστεί και η παλαιά κοίτη του ίδιου ρέματος, δυτικά της 7ης επαρχιακής, σε μήκος περίπου 500 μέτρων, μέχρι την συμβολή του στον χείμαρρο Αμφίτα.

Επίσης έχουν καθαριστεί αποστραγγιστικές τάφροι μήκους 100 μέτρων κοντά στις κοινοτικές οδούς του Κεντρικού και επιπλέον έχουν γίνει καθαρισμοί -κατά τμήματα- αποστραγγιστικών τάφρων ανάμεσα σε Κεντρικό και Διαβολίτσι σε συνολικό μήκος περί τα 1.000 μέτρα.

Μηχανήματα της Π.Ε. Μεσσηνίας, τέλος, κάνουν καθαρισμούς στον ποταμό Αίπη, στην περιοχή της Νέας Κορώνης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Παράλληλα με τα πιο πάνω, ο Στ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι αντιπλημμυρικές εργολαβίες βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, στην πόλη της Καλαμάτας έχει καθαριστεί συνολικό μήκος 4 χιλιομέτρων περίπου στα ρέματα Πολιτέικο, Ρίζος, Αλαφογκρέμι, Λεΐκων, Σφαγείων, Λαγκάδα και Καραμπογιάς.

ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΓΟΕΒ

Μέσω της προϋπολογισμού 1,2 εκ ευρώ εργολαβίας του ΓΟΕΒ, συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, εκτελούνται και καθαρισμοί αποστραγγιστικών τάφρων του δικτύου ΓΟΕΒ.

Ειδικότερα, έχει ολοκληρωθεί εργασία για μήκος άνω των 15 χιλιομέτρων σε διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων Αγιος Νικόλαος Μεσσήνης, Πέτρινο Μεσσήνης, Μακαρία, Σπερχογεία, Ασπρόχωμα, Πιπερίτσα, Μικρομάνη, Αρις, Πήδημα, Αριοχώρι και στην τάφρο Μάλτα στις εκβολές του Παμίσου.

ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ

Επιπλέον, ο Στ. Αναστασόπουλος είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η αντιπλημμυρική εργολαβία επί της εθνικής οδού στην περιοχή Τερψιθέας, όπου στο παρελθόν προέκυπταν πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης, ολοκληρώθηκε η διευθέτηση των ομβρίων στην είσοδο των Φιλιατρών αλλά και στο τμήμα Φιλιατρά – Αγία Κυριακή.

ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΠΑΜΙΣΟΥ – ΑΡΙ

Καταλήγοντας, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας δήλωσε ότι αναμένεται και η προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ εργολαβία που αφορά στον καθαρισμό των ποταμών Παμίσου και Αρι αλλά και των συμβαλλόντων κλάδων, η οποία δεν έχει ακόμα ξεκινήσει λόγω δυσκολιών στη διαγωνιστική διαδικασία, που έχουν προκληθεί από προσφυγές.

Εργα ασφαλτοστρώσεων από την Π.Ε. στην Ανω Μεσσηνία

Posted: 30 Sep 2021 08:58 AM PDT

Σειρά έργων ασφαλτόστρωσης υλοποιούνται από την Π.Ε. Μεσσηνίας σε διάφορες περιοχές του νομού, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, συνεχίζεται το έργο των ασφαλτοστρώσεων στην εθνική οδό Τσακώνας – Καλό Νερό με ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στον κόμβο της Καλλιρρόης, στο Βασιλικό, στον κόμβο Δωρίου και στο Γλυκορίζι. Ο προγραμματισμός προβλέπει να ασφαλτοστρωθεί και ο κόμβος του Κοπανακίου.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται και το προϋπολογισμού 460.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης στο τμήμα Κάτω Μέλπεια – Στάσιμο – όρια Μεσσηνίας και Ηλείας της 7ης επαρχιακής οδού, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΚΑΠ.

Συγκεκριμένα, έχει μέχρι στιγμής προχωρήσει η κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου από τη Μέλπεια έως την Διμάνδρα, ενώ έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις στο τμήμα Πέτρα  – Νέδα – Αμπελιώνα – Αγιος Σώστης. Τέλος, στο τμήμα Διαβολίτσι – Κεντρικό έχουν πραγματοποιηθεί ασφαλτοστρώσεις, στο πλαίσιο υφιστάμενου  έργου.

Τιμήθηκε στην Τρίπολη η ημέρα µνήµης των Εθνικών µας Ευεργετών

Posted: 30 Sep 2021 08:54 AM PDT

Τιμήθηκε σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη η ημέρα µνήµης των Εθνικών µας Ευεργετών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, στις 10.30 το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον ναό του Προφήτη Ηλία, παρουσία -μεταξύ άλλων- του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Γεωργίας Παναγοπούλου και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση προ του μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, μετά την οποία έγινε κατάθεση στεφανιού από τον αντιπεριφερειάρχη Χρ. Λαμπρόπουλο.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Π.Ε. Μεσσηνίας

Posted: 30 Sep 2021 08:50 AM PDT

Οι διαδικασίες για σημαντικά έργα για την Μεσσηνία αρχίζουν να κινούνται μετά από σχετικές αποφάσεις που έλαβε στην πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση των πρακτικών στους διαγωνισμούς για τα έργα,

α) αποκατάστασης βλαβών σε ασφαλτοτάπητα και τεχνικά στην 9η εθνική οδό Χώρα – Γαργαλιάνοι και στις 3η και 10η επαρχιακές οδούς Χώρα – Καζάρμα, με προϋπολογισμό 750.000 ευρώ,

β) αποκατάστασης της πρόσβασης σε αρχαιολογικά μνημεία στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης -και συγκεκριμένα, προς τα μοναστήρια της Παναγίας Χελμού, του Προφήτη Ηλία Κοινότητας Κέντρου και του Αγίου Γεώργιου του Πεταλωτή στα Αλτομιρά-, με προϋπολογισμό 99.839,46 ευρώ και

γ) προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής λυόμενης κερκίδας στα δημοτικά γήπεδα Βαλύρας και Αγίου Νικολάου Μπούκας (Μεσσήνη), με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ.

Ακόμα, από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η διενέργεια δημοπρασιών για τα έργα

α) συντήρηση στο τμήμα Κάμπος – Σταυροπήγιο – Προσήλιο της 1ης επαρχιακής οδού, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ και

β) συντήρηση και βελτίωση ασφάλειας στο τμήμα Καλαμάκι – Κορώνη της 9ης επαρχιακής οδού, με προϋπολογισμό 1.028.731 ευρώ.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε και το πρακτικό ανάδειξης προσωρινού αναδόχου στο έργο βελτίωσης του τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι της εθνικής οδού Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη. Μετά την μέση έκπτωση της εργολαβίας, σε ποσοστό 46,17%, το συνολικό κόστος του εν λόγω έργου ανέρχεται σε 10.762.497,30 ευρώ με ΦΠΑ.

Χορήγηση έγκρισης εγκατάστασης Μονάδας επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων και υλικών κατηγορίας (3) (Rendering)

Posted: 30 Sep 2021 06:34 AM PDT

Μπορείτε να δείτε την απόφαση εδώ:

ΩΤ7Π7Λ1-Υ2Ζ-FARGECO ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Πρόκληση υποβολής προσφοράς & αποδεικτικών μέσων για το υποέργο “Προμήθεια μονόπλευρων στηθαίων ασφαλείας” Π.Ε. Αργολίδας

Posted: 30 Sep 2021 03:49 AM PDT

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ