Τα νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

0
Σημαντική συμμετοχή των γυναικών από τον Δήμο Σικυωνίων στο πρόγραμμα “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”

Posted: 19 Mar 2021 11:14 AM PDT

Σημαντική υπήρξε στον Δήμο Σικυωνίων η προσέλευση των γυναικών για εξετάσεις -χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια-, στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου” που υλοποιεί το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ) σε δήμους της Π.Ε. Κορινθίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς, στην διάρκεια του εν λόγω προγράμματος στον πιο πάνω δήμο, από τις 13 Ιανουαρίου μέχρι και τις 12 Μαρτίου, διενεργήθηκαν στην κινητή μονάδα του ΕΙΟ 1.296 δωρεάν εξετάσεις.

Ειδικότερα, έγιναν 730 μαστογραφίες σε γυναίκες 40 χρόνων και πάνω, ενώ πραγματοποιήθηκαν 566 τεστ Παπανικολάου σε γυναίκες 25 χρόνων και πάνω.

“Δεν είναι μόνο ο κορονοϊός” δήλωσε ο Αγγ. Χρονάς, ο οποίος μετείχε στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας στην έναρξη λειτουργίας της κινητής μονάδας του ΕΙΟ στον Δήμο Βέλου – Βόχας, για να σημειώσει στη συνέχεια:

“Γίνεται μία προσπάθεια από την Περιφερειακή Αρχή που έχει προτάξει τα θέματα υγείας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη, στην οποία στοχεύει και το πρόγραμμα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, αφού μία έγκαιρη διάγνωση μπορεί να συμβάλλει στην πλήρη ίαση ενός καρκίνου του μαστού ή ενός καρκίνου του τραχήλου της μήτρας”.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επιδιώκει να επεκταθεί το πρόγραμμα του ΕΙΟ σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συνάντηση στην Π.Ε. Κορινθίας με τον νέο διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού

Posted: 19 Mar 2021 11:12 AM PDT

Τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή επισκέφθηκε ο νέος διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κορινθίας, πύραρχος Νίκος Κούρος.

Ο αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι η περιφερειακή Αρχή θα συνδράμει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της τις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, εν όψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει αναλάβει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας για την ανασυγκρότηση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, παρουσιάζοντας στον αξιωματικό της Πυροσβεστικής την προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κορινθίας Ρ. Χαρίτου.

Συνάντηση στην Π.Ε. Αρκαδίας με τον νέο διοικητή ΔΙΚΕ

Posted: 19 Mar 2021 11:11 AM PDT

Συνάντηση είχε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος σήμερα, Παρασκευή 19 Μαρτίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Τρίπολη, με τον υποστράτηγο Λεωνίδα Γιοβάνη, νέο διοικητή ΔΙΚΕ (IV ΜΠ “Πελοπόννησος”).

Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική, στο πλαίσιο της ανάληψης από τον υποστράτηγο της διοίκησης της ΔΙΚΕ.

Καταγράφηκαν 94 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου

Posted: 19 Mar 2021 11:09 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.785.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 19 Μαρτίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.785, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 233.079 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων 51,6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.101 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 649 (67,3% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.555 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 507 (ημερήσια μεταβολή -3,43%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 459 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 64, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.361 θάνατοι. Το 95,8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 94 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 6.072.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 21, στην Π.Ε. Αρκαδίας 14, στην Π.Ε. Κορινθίας 40, στην Π.Ε. Λακωνίας 5 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 14.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 171 άτομα (τα 8 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 19, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 20, Παναρκαδικό Τρίπολης 31, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 59 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 13 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 29 (τα 2 σε ΜΕΘ).

Προτάσεις περίπου 10 εκ ευρώ εντάχθηκαν στο ΠΑΑ με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 19 Mar 2021 11:08 AM PDT

Σε 9.617.564,70 ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός των 78 ιδιωτικών σχεδίων που με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014 – 2020.

Τα εν λόγω έργα περιλαμβάνονται στο Τοπικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Ομάδας Τοπικής Δράσης “Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. ΑΟΤΑ”.

Την απόφαση και τον πλήρη κατάλογο των έργων μπορείτε να δείτε εδώ.

Συνάντηση στο Ναύπλιο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με χυμοποιούς και εκπροσώπους των Δήμων Ναυπλιέων και Αργους – Μυκηνών

Posted: 19 Mar 2021 11:06 AM PDT

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, με χυμοποιούς και εκπροσώπους των Δήμων Ναυπλιέων και Αργους – Μυκηνών.

Στόχος της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός ενεργειών από όλα τα μέρη προκειμένου να μην υπάρξουν την επόμενη χρονιά προβλήματα στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, για τον εκσυγχρονισμό του οποίου -όπως υπενθύμισε ο περιφερειάρχης- είναι διαθέσιμα από την Περιφέρεια περί τα 5 εκ. ευρώ.

“Γίνονται οι ενδεδειγμένες προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν εδώ και χρόνια, έτσι ώστε και να μην επιβαρύνεται ο Αργολικός Κόλπος, αλλά και οι χυμοποιίες να λειτουργήσουν στο πλαίσιο και με τις προϋποθέσεις που προσδιορίζει ο νόμος” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Πέντε συμβάσεις έργων υπέγραψε στην Π.Ε. Μεσσηνίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 19 Mar 2021 11:00 AM PDT

Προγραμματικές συμβάσεις για έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το βράδυ σήμερα Παρασκευή 19 του μήνα, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, περιφερειάρχης υπέγραψε δύο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Δυτικής Μάνης, με την πρώτη να αφορά στην βελτίωση της πρόσβασης στην πλατεία και στο λιμάνι των Κιτριών -έργο πρόδρομο, όπως δήλωσε ο Π. Νίκας, καθώς στο εν λόγω λιμάνι θα ακολουθήσει τοποθέτηση κυβόλιθων, μετά το καλοκαίρι-, και την δεύτερη την βελτίωση και αποκατάσταση της πρόσβασης σε αρχαιολογικά μνημεία στην πυρόπληκτη περιοχή του ίδιου δήμου.

Υπογράφηκαν επίσης, μία προγραμματική για τη μελέτη της λιμνοδεξαμενής στο Τρίκορφο και μία ακόμα για την υποστήριξη της Π.Ε. Λακωνίας από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας.

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπέγραψε και ένα εργολαβικό συμφωνητικό για το έργο επισκευής της σκεπής του ναού των  Αγίων Θεοδώρων στο Κατσαρού.

Π. Νίκας προς την Επιτροπή ΣΔΑΜ για το θέμα των κινήτρων, “η Μεγαλόπολη πρέπει να έχει κυρίαρχη, απολύτως διακριτή και υπερέχουσα θέση σε σχέση με γειτονικές περιοχές”

Posted: 19 Mar 2021 10:58 AM PDT

“Η Μεγαλόπολη πρέπει να έχει κυρίαρχη, απολύτως διακριτή και υπερέχουσα θέση, σε σχέση με γειτονικές περιοχές στις οποίες ενδεχομένως να δοθούν κάποια κίνητρα για εγκατάσταση επιχειρήσεων”.

Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ (Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης) καθηγητή Κωστή Μουσουρούλη, με θέμα την κατάρτιση του εδαφικού σχεδίου δίκαιης μετάβασης του Δήμου Μεγαλόπολης.

“Επισημαίνουμε πως η οποιαδήποτε ισοπεδωτική λογική στο θέμα των κινήτρων θα αποβεί σε βάρος της Μεγαλόπολης και της περιοχής και η φράση «Δίκαιη Μετάβαση» θα καταστεί χωρίς περιεχόμενο” επισημαίνει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης προς τον πρόεδρο της εν λόγω επιτροπής.

Την επιστολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα προς τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ Κωστή Μουσουρούλη μπορείτε να την δείτε εδώ.

Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. ΑΟΤΑ

Posted: 19 Mar 2021 10:56 AM PDT

Συνάντηση εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου, στην  έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της “Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. ΑΟΤΑ” Μαρίνη Μπερέτσο.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο πιο πάνω φορέων, με αντικείμενο την υποστήριξη της Περιφέρειας από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. ΑΟΤΑ στην σύνταξη και προετοιμασία φακέλων διαφόρων έργων προς υποβολή τους στα προγράμματα “Αντώνης Τρίτσης” και ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ