Τα νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

0
Ο Π. Νίκας στο Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών του Ισθμού

Posted: 20 Aug 2020 11:37 AM PDT

Το Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών του Ισθμού, το οποίο ανασυγκροτήθηκε με δαπάνες της Περιφέρειας, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 20 Αυγούστου.

Ο περιφερειάρχης, ο οποίος είχε συνάντηση και με τον Σπύρο Καραβούλη, πρόεδρο στον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου, εξέφρασε ικανοποίηση για την μέχρι τώρα πρόοδο των εργασιών στην περιοχή του Ισθμού -όπου έχει κατασκευαστεί περίφραξη, καθώς και βάθρο παρατήρησης της διώρυγας από τους επισκέπτες, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες για την πλήρη ανάπλαση της όλης περιοχής.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή 28 Αυγούστου, στην περιοχή του  Κέντρου Πληροφοριών Τουριστών στον Ισθμό, είναι προγραμματισμένη εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει συζήτηση σχετικά με την τουριστική πορεία της Κορινθίας και τις ανάγκες του νομού γενικότερα.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης προβλέπονται και διάφορα δρώμενα, μεταξύ των οποίων η επίδειξη μπάντζι τζάμπινγκ (bungee jumping) στην διώρυγα.

Την Κόρινθο επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 20 Aug 2020 11:34 AM PDT

Την Κόρινθο επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 20 Αυγούστου.
Ο περιφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψία στο οικόπεδο έκτασης 8 στρεμμάτων, στην Ποσειδωνία, όπου έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί το διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας.
“Μέσα στο φθινόπωρο ολοκληρώνεται η αρχιτεκτονική και η στατική μελέτη, ακολουθεί δε η μηχανολογική και ηλεκτρολογική. Η δημοπράτηση του έργου εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2021” σημείωσε ο Π. Νίκας.
Ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε επίσης τον χώρο που λειτουργούσε το ΚΕΚ Κορινθίας, γνωστοποίησε δε ότι από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα λειτουργήσουν ΚΕΚ της Περιφέρειας και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ 747 ΕΤΜΧ
Ο Π. Νίκας συναντήθηκε εξ άλλου με τον διοικητή του 747 ΕΤΜΧ (Ειδικό Τάγμα Μηχανικού) που εδρεύει στο Λουτράκι, με τον οποίο συζητήθηκε το ενδεχόμενο προγραμματικής σύμβασης για τον καθαρισμό δασικών δρόμων.
Η δυνατότητα μιας τέτοιας σύμβασης συζητήθηκε με βάση το δεδομένο ότι Περιφέρεια έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ την προμήθεια βαρέων μηχανημάτων, τα οποία και θα διατεθούν στην εν λόγω μονάδα.
Κατά την παραμονή του στην Κόρινθο, τέλος, ο Π. Νίκας είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου “Οι Τσελιγκάδες” και ενημερώθηκε σχετικά με τις εκδηλώσεις που προετοιμάζουν.

Προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη στις Περιφέρειες της χώρας, σε τηλεδιάσκεψη υπό τον υπουργό Χ. Θεοχάρη

Posted: 20 Aug 2020 11:31 AM PDT

Εμφαση στην εκπαίδευση των στελεχών του τουρισμού, παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, προώθηση της μεσογειακής διατροφής και προστασία του περιβάλλοντος.

Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -παρουσία και της αρμόδιας για τον Τουρισμό αντιπεριφερειάρχη Αννας Καλογεροπούλου-, στην παρέμβασή του κατά την διάρκεια διαπεριφερειακής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη υπό τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Στη συνδιάσκεψη -με την παρουσία μελών της ομάδας εργασίας που έχει συστήσει το υπουργείο Τουρισμού- συζητήθηκαν προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη στις Περιφέρειες της χώρας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πρότασης του υπουργείου όσον αφορά την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι “οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελούν μια κορυφαία ευκαιρία ώστε να σχηματοποιηθούν και να μετατραπούν σε δράσεις και έργα μια σειρά τάσεων που διαμορφώνονται στην τουριστική βιομηχανία. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, η διαφοροποίηση του προϊόντος, η ενίσχυση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου κεφαλαίου και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών που στηρίζουν τον κλάδο αποκτούν έναν ισχυρό πυλώνα χρηματοδότησης. Ο τουρισμός αποτέλεσε και παραμένει θεμέλιο της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητα και της απασχόλησης των περιφερειακών κοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό η συνεργασία των Περιφερειών είναι πιο σημαντική από ποτέ και ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού να συγκεντρώσει και να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων αυτών”.

Ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε στο στόχο της Πολυκεντρικής Τουριστικής Ανάπτυξης προκειμένου να σταματήσει η υπερσυγκέντρωση τουριστικών δραστηριοτήτων σε λίγες μόνο Περιφέρειες της χώρας. Επεσήμανε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί και ένα νομοσχέδιο που μετατρέπει τις περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού σε κέντρα προσέλκυσης και προώθησης επενδυτικών πρωτοβουλιών, αλλά και στρατηγεία τουριστικής ανάπτυξης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής των Περιφερειών στον συνολικό σχεδιασμό ώστε να αναδειχθούν οι ιδιαίτερες πτυχές κάθε Περιφέρειας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο εντεταλμένος σύμβουλός του για θέματα τουρισμού Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος Θεόδωρος, ο περιφερειάρχης Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Θάνος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού Ιωάννης Μπουτίνας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Κυριάκος Κώτσογλου εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος του τομέα τουρισμού και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού Ηλίας Μπουρμάς.

Μετείχαν ακόμα, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο εντεταλμένος Τουριστικής Ανάπτυξης Κυκλάδων και Επαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και υπεύθυνος τουριστικής προβολής Γιώργος Σγούρος, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νικόλαος Νύκτας, ενώ την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης θεμάτων επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας Αλέξανδρος Αλεξάκης.

Συμμετείχαν, επίσης, ως εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ, ο Χριστόδουλος Μαμσάκος πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής της ΚΕΔΕ, ο γ.γ. της Ενωσης Δ. Καφαντάρης και ο επιστημονικός συνεργάτης της Νότης Μαρτάκης.

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα προγραμματική σύμβαση με το ΥΠΠΟ για ανασκαφική έρευνα της ρωμαϊκής έπαυλης στην Κατουνίστρα

Posted: 20 Aug 2020 11:29 AM PDT

Την προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Πολιτισμού με αντικείμενο την ανασκαφική έρευνα της ρωμαϊκής έπαυλης στην Κατουνίστρα Λουτρακίου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 20 Αυγούστου, στην Κόρινθο.

Οπως είναι γνωστό, η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε στην πιο πάνω περιοχή μια μεγάλου μεγέθους, πολυτελή ρωμαϊκή έπαυλη, με βοηθητικές εγκαταστάσεις, και παραπλεύρως λουτρικό συγκρότημα μεγάλων διαστάσεων, υποδομές που και οι δυό τους ήταν σε χρήση και κατά τον 6ο μ.Χ. αιώνα.

Κανένα κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 20 Aug 2020 11:27 AM PDT

Δεν αναφέρθηκε κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού, χθες Τετάρτη 19 Αυγούστου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων παραμένει 272.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

“Δεν αναφέρονται νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, παραμένει στην Περιφέρειά μας διακόσιοι εβδομήντα δύο (272) .

και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: είκοσι εννέα (29) + δύο (2) εισαγόμενα: (31) και εκατόν εξήντα δύο ( 162 ) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο εκατόν ενενήντα τρία (193)

– δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Αρκαδίας: εννέα (9) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δέκα (10)

– αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020*

– ένα ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

– ένα ενέχεται ως αρνητικό και περιλαμβάνεται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα

ΠΕ Κορινθίας: τριάντα έξι (36) + δύο (2) εισαγόμενα: σύνολο τριάντα οκτώ (38)

ΠΕ Λακωνίας: τέσσερα (4) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο πέντε (5)

– τρία ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα

– δεν προσμετρούνται τρία (3) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Μεσσηνίας: είκοσι δύο (22) + τέσσερα (4) εισαγόμενα: σύνολο είκοσι έξι (26)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν πενήντα έξι άνδρες (156) και εκατόν δεκαέξι γυναίκες (116).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων, είκοσι τέσσερα (24) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε τριάντα ένα (31). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 19/08/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Μέτρα προστασίας από τον καταρροϊκό πυρετό του προβάτου

Posted: 20 Aug 2020 11:25 AM PDT

Λόγω της επανεμφάνισης, μετά την επιζωοτία του 2014, εστιών καταρροϊκού πυρετού του προβάτου, ορότυπου BTV-4, στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και του υψηλού κινδύνου μετάδοσης και στην Πελοπόννησο, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενημερώνει για τα ακόλουθα:

 1. Ο καταρροϊκός πυρετός είναι σοβαρότατο νόσημα που οφείλεται σε ιό, ο οποίος μεταδίδεται στα ζώα αποκλειστικά από ένα είδος μικρού εντόμου (Culicoides spp) που ζει στα σκοτεινά και υγρά σημεία του στάβλου. Μολύνονται πρόβατα, αίγες, βοοειδή και άγρια μηρυκαστικά, αλλά συνήθως το νόσημα εκδηλώνεται μόνο στα πρόβατα.
 2. Είναι νόσημα υποχρεωτικής δήλωσης και οι κτηνοτρόφοι οφείλουν να ενημερώνουν την Κτηνιατρική Υπηρεσία σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων στα ζώα τους που είναι:
  • υψηλός πυρετός
  • ερυθρότητα στο στόμα και τα ρουθούνια
  • πρήξιμο στο πρόσωπο και κάτω από το σαγόνι
  • σιαλόρροια
  • βλεννοπυώδες έκκριμα από τη μύτη που φράζει τα ρουθούνια
  • επιπεφυκίτιδα και δακρύρροια
  • δυσκολία στήριξης του ζώου.
 1. Διευκρινίζουμε ότι το νόσημα αυτό δεν προσβάλλει τον άνθρωπο, ούτε με τα τσιμπήματα εντόμων, ούτε με την κατανάλωση κρέατος, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά έχει μεγάλη σημασία για την κτηνοτροφία γιατί προκαλεί μείωση της παραγωγής, απώλειες στα ζώα και απαγορεύσεις μετακινήσεων.
 2. Σε περίπτωση εμφάνισής του η Κτηνιατρική Υπηρεσία, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λαμβάνει τα προβλεπόμενα υγειονομικά και περιοριστικά μέτρα.
 3. Για την αποφυγή της εξάπλωσης του καταρροϊκού πυρετού θα πρέπει σε όλες τις εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων και βοοειδών να ληφθούν αμέσως προληπτικά μέτρα τα οποία είναι:
  • εφαρμογή εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών σε όλα τα ευαίσθητα είδη ζώων (πρόβατα, αίγες και βοοειδή)
  • ψεκασμός των στάβλων με κατάλληλα εντομοκτόνα, μία φορά την εβδομάδα, με ιδιαίτερη επιμονή στα υγρά σημεία (π.χ. γύρω από τις ποτίστρες)
  • σχολαστική απολύμανση όλων των οχημάτων μεταφοράς των ζώων, τόσο πριν την φόρτωσή τους, όσο και μετά την εκφόρτωση των ζώων
  • απομάκρυνση από τον χώρο της εκτροφής τους των εστιών ρύπανσης και των πιθανών λιμναζόντων υδάτων που ευνοούν την ανάπτυξη των εντόμων – φορέων
  • αποφυγή μετακίνησης των ζώων για βοσκή κατά τις ώρες δραστηριότητας των εντόμων, δηλαδή από την δύση μέχρι και την ανατολή του ηλίου
  • άμεση ενημέρωση της τοπικής κτηνιατρικής αρχής σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων.

Ενημερώνουμε ακόμη ότι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (minagric.gr, στη διαδρομή Αγρότης-Επιχειρηματίας→ Κτηνοτροφία→ Αιγοπρόβατα→ Ασθένειες αιγοπροβάτων→ Καταρροϊκός Πυρετός), έχει αναρτηθεί φυλλάδιο με περισσότερες πληροφορίες για το νόσημα και τον έλεγχο των εντόμων – μεταδοτών με τη χρήση εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών, καθώς και κατάλογος εγκεκριμένων σκευασμάτων, εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται  επίσης στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Φιλοτέχνηση προσωπογραφιών ηρώων της Επανάστασης του 1821

Posted: 20 Aug 2020 11:23 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 20 Αυγούστου, στην Τρίπολη, με τη ζωγράφο Μαριλύ Ξαγά, η οποία θα φιλοτεχνήσει προσωπογραφίες ηρώων της Επανάστασης που θα κοσμήσουν την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η δημιουργία των εν λόγω ζωγραφικών πινάκων εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζει η Περιφέρεια τον επόμενο χρόνο, με την αφορμή της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Θέματα προετοιμασίας για τη νέα σχολική χρονιά σε συνάντηση στην Π.Ε. Αργολίδας

Posted: 20 Aug 2020 11:22 AM PDT

Τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη 20 Αυγούστου -με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων τους-, οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας, Αικατερίνη Δουράνου και Βασίλειος Πολύδωρας αντίστοιχα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προσαρμογή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις απαιτήσεις της πανδημίας του κορονοίου SARS-COVID 19, καθώς πλησιάζει η έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε σχετικά με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού 19 δασκάλων και 2 νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης και 26 καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής.

Από την πλευρά του, ο Γ. Μαλτέζος, διαβεβαίωσε τους προϊσταμένους των δύο Διευθύνσεων ότι “η περιφερειακή Αρχή θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστεί από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής”.

Τέλος, και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η επιθυμία για “σταθερή και γόνιμη συνεργασία, με στόχο να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αφορούν τις σχολικές μονάδες”.

Θέματα άρδευσης και εξοικονόμησης υδατικών πόρων σε συναντήσεις του αντιπεριφερειάρχη με φορείς της Κορινθίας

Posted: 20 Aug 2020 11:20 AM PDT

Θέματα σχετικά με την εξοικονόμηση νερού και την υλοποίηση των κατάλληλων αρδευτικών έργων συζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, ο οποίος -μαζί με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας- επισκέφθηκε τα χωριά Ρίζα και Παναρίτι, όπου είχε συνάντηση με τους προέδρους των εν λόγω Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και των ΤΟΕΒ.

“Η ενίσχυση του αγροτικού τομέα με ουσιαστικές παρεμβάσεις είναι προτεραιότητα για την περιφερειακή Αρχή” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ