«Τίς πταίει;»  και τα «παιδία παίζει»: To Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους  και η αποτελεσματικότητα   του Ελληνικού κράτους.

0

Του Γιάννη Κουρόγιωργα

Πρέπει να καταθέσουμε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους  είναι ένα ενδιαφέρον και εξαιρετικό θέμα για την μελέτη της αποτελεσματικότητας  του Ελληνικού κράτους, που ενδιαφέρονται να κάνουν  σπουδαστές της διασποράς και μας  ζήτησαν  για σχετικά  στοιχεία. Ευχόμαστε το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους  να ανοίξει οριστικά,  πριν τελειώσει η μελέτη της αποτελεσματικότητας  του Ελληνικού κράτους.

Από, “Φτου και από την αρχή θα αρχίσω”  η ποιός δουλεύει ποιόν Από  ftzivel -13 Φεβρουαρίου, 2020

«Δεν θέλουμε να είμαστε απαισιόδοξοι ,αλλά η αναγγελθείσα τώρα μελέτη της στατικότητας του κτηρίου, μετά από 4 χρόνια, μας θυμίζει το “κρύπτει κάποιον λάκκο η φάβα “ (13 Φεβρουαρίου, 2020) ……..αλλά έχουμε και άλλες μελέτες , πολλές μελέτες , όπως μάθαμε πρόσφατα,  ήρθε ξαφνικά η  «Αρχαιολογική μελέτη»  θα γίνει αργότερα, όταν τελειώσουν οι άλλες μελέτες …και αν υπάρχουν οικονομικοί πόροι..κάπως έτσι καταλάβαμε. Φαίνεται το ΥΠΠΟΑ την  ξέχασε   από το 2015,  2018 ,2020 !!! και τώρα την ανακάλυψε και αργότερα θα βρει τις άλλες μελέτες…!!

Αιδώς Αργείοι,  έλεγαν οι πρόγονοι μας.

Ευχαριστούμε την Σμαράγδη Ι. Αρβανίτη και τον δήμαρχο Γιώργο Δ.Καμπύλη για την σημαντική προσφορά τους στο τόπο μας  και στο ιστορικό Άστρος Κυνουρίας .

Απο, Τελευταία δημόσια παράκληση στο δήμαρχο μας, για την ιστοσελίδα του δήμου μας, για τα αυτονόητα και ότι έχουμε. – astrosgr.com

Βέβαια δεν ξεχνάμε ο δήμαρχος για να τελειώσει το έργο του  για την Εθνοσυνέλευση , τον παρακαλούμε και μας χρωστάει μια υπόσχεση για ανάρτηση  στην ιστοσελίδα του δήμου μας, σχετικά με τον «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και τη  Σχολή Καρυτσιώτη (πλάκα της Σχολής  Καρυτσιώτη στο Αγιάννη και την Σχολή Καρυτσιώτη  στο Άστρος). Δεν ξεχνάμε τίποτα και περιμένουμε υπομονετικά ,  έχουμε αριθμούς πρωτοκόλλων  και μάρτυρες…τι άλλο να πούμε.Οι συμπολίτες μας ρωτάνε γιατί δεν το κάνει η γιατι δεν απαντάει αιτιολογημένα. ( σκεπτήκαμε και αυτό , ίσως πρέπει να σταματήσουμε  να  ρωτάμε και να παρακαλούμε και τότε θα το κάνει… ?). Κάποτε ο κοινός νους θα επικρατήσει και για τα αυτονόητα.

Δεν ξεχνάμε  τις «Εν Άστρει» αξιοθαύμαστες ενέργειες» για τα διακόσια χρόνια της γιορτής της εθνοσυνέλευσης και την «Εν Άστρει» έκδοση του επετειακού τόμου, και   επίσης την αναφορά το 1823  του Προέδρου του Εκτλεστικού (δηλ,Πρωθυπουργού )  «η Εθνοσυνέλευση της απελευθερωμένης Ελλάδας συνήλθε στο Άστρος».

Πρόσφατα  η  ακούραστη Σμαράγδη Ι. Αρβανίτη , που αδιάκοπα παράγει αποτελέσματα , με πολλή δουλειά στα παρασκήνια που δεν την γνωρίζουμε ούτε την  αναγνωρίζουμε , με το  ΣΥΛΛΟΓΟ  ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ   και ο δήμαρχος μας  Γιώργος Δ.Καμπύλης ,  επανέφεραν για μια ακόμα φορά  το μεγάλο θέμα του τόπου μας , της Θυρεάτιδας Γης , το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους και  την « Έπαυλη του Ηρώδη Αττικού» . Δεν ξεχνάμε , θυμίζουμε  και συνιστούμε το νόμιμο όνομα του  Ρωμαίου Έπαρχου  είναι, και αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε  δημόσια, Lucius Vibullius Hipparchus Tiberius Claudius Atticus Herodes (Λούκιος Βιβούλλιος Ίππαρχος Τιβέριος Κλαύδιος Αττικός Ηρώδης ).

Ακούσαμε τους αρμοδίους και τους συμπολίτες μας  στη εκδήλωση  και κρατήσαμε τα παρακάτω.

  • Την λέξη «μελέτες» αμέτρητες φορές , μερικές φορές στην ίδια πρόταση πολλές μελέτες.,,,θα της μετρήσουμε αργότερα.
  • Μετά από δεκα έξη χρόνια, «τίποτα» το αποκαλούν οι συμπολίτες μας,  ήρθε ξαφνικά η  «Αρχαιολογική μελέτη»  θα γίνει αργότερα, όταν τελειώσουν οι άλλες μελέτες …και αν υπάρχουν οικονομικοί πόροι..κάπως έτσι καταλάβαμε. Δεν έγινε το 2015,2018,2020…..Αιδώς Αργείοι
  • «Τίποτα δεν θα γίνει»
  • «Το υπουργείο τίποτα δεν κάνει»
  • «Μετά από είκοσι χρόνια θα ακούμε τα ίδια»
  • Να συστήσουμε η να συστήσει θεσμικά ο Δήμος μας μια επιτροπή.

Έχουμε ασχοληθεί με το θέμα και το «κλειδοαμπάρωμα της ντροπής»  περίπου επτά χρόνια και κάτι μάθαμε.Θα κάνουμε ένα μικρό διάλλειμα , για κάτι άλλο λίγο σχετικό με τα παραπάνω , και  συνοπτικα θα  επανέλθουμε

Από, Χαρίλαος Τρικούπης: Το άρθρο «Τις πταίει;» του 1874 | Αφιερώματα (maxmag.gr)  

«Τίς πταίει;» Ο Χαρίλαος Τρικούπης δημοσίευσε το άρθρο του «Τίς πταίει;» στις 29 Ιουνίου του 1874 ,που είχε σαν αποτέλεσμα την συνταγματικη καθιέρωση της Αρχής της Δεδηλωμένης, βάσει της οποίας για να  διοριστεί κάποιος πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα έπρεπε να είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Το βασικό ερώτημα που έθεσε ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν το εξής:

«Αηδιάζοντες και αγανακτούντες και βλέποντες την γενική κατάπτωσιν των πολιτευομένων ερωτώμεν αυτούς, μη τυχόν αληθώς πταίει το Έθνος;»…..

Με το άρθρο «Τίς πταίει;»  άφηνε να εννοηθεί  πως η εύνοια του βασιλιά ήταν το κύριο προσόν για την εξασφάλιση της εξουσίας. Αυτό οδήγησε στην επικράτηση της περίφημης  «Θεωρία του κηπουρού» σύμφωνα με την οποία ο βασιλιάς μπορούσε να διορίσει ως πρωθυπουργό όποιον ήθελε (ακόμη, δηλαδή, και τον κηπουρό του παλατιού!). ….

Και κατέληγε ως εξής: «Αλλά η ειλικρινής μελέτη του θέματις μας ήγαγε εις το αλάνθαστο συμπέρασμα ότι δεν πταίει το Έθνος. Αλλού έγκειτε το κακόν και εκεί πρέπει να ζητηθεί η θεραπεία…»

Από,  https://www.protothema.gr/blogs/g-i-patsopoylos/article/501599/i-gnosti-attiki-sudaxi-ta-paidia-paizei/

Γ. Ι. Πατσόπουλος

«Η γνωστή αττική σύνταξη: «Τα παιδία παίζει»

Δύο και μοναδικοί, για τους σύγχρονους φιλόσοφους, είναι οι τρόποι για να αποφύγει ένας οργανισμός τις ευθύνες, την ενέργεια, τις δυσκολίες, τη δημιουργία: ο παιδισμός και η θυματοποίηση.

Δύο στρατηγικές που οδηγούν με ασφαλή τρόπο στη μακάρια ανευθυνότητα. Απ’ ό,τι φαίνεται, η νεοφώτιστη πολιτική τάξη γνωρίζει, ίσως περισσότερο από ένστικτο, άριστα και τους δύο τρόπους. Ο λαός λατρεύει τα «θύματα» και τα «παιδιά». Eνας λαός που γαλουχήθηκε να έχει για τον εαυτό του σε έξαρση αυτές τις ασφαλείς ιδιότητες της μηδενικής ενοχής…...

Και όταν δεν μπορείς να παριστάνεις το θύμα, γιατί ολοκληρώθηκε η πολύτιμη προσφορά του, ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός: η μέθοδος της μεταμόρφωσης στο ανεύθυνο παιδί που το αγαπούν όλοι, που το προσέχουν και δεν το παρεξηγούν όταν ανέμελα παίζει με τα παιχνίδια του. Οταν όλα τα αντικείμενα είναι παιχνίδια. Τα παιδιά ζουν στον δικό τους κόσμο. Τους αρέσουν τα παραμύθια, οι ιστοριούλες με ωραίο τέλος, τα παιχνίδια χωρίς σκοπό, τα αντικείμενα, οι παιδικές χαρές, οι εκδηλώσεις, οι γιορτές.

Η παιδική ψυχή δεν πρέπει να μολυνθεί με τις αποκρουστικές αριθμητικές πράξεις της πρόσθεσης και της αφαίρεσης. Αυτά είναι για τους μισητούς ραντιέρηδες. Δεν είναι για την ηλικία της απόλυτης ανευθυνότητας. ….«Δεν πειράζει, παιδιά είναι, θα μάθουν όταν μεγαλώσουν». Ασφαλώς και θα μάθουν.»

Τα παραπανω άρθρα είναι σχετικά με το θέμα  μας γιατί μετα από δέκα έξη χρόνια τα αποτελέσματα είναι «τίποτα»  και  «οι κηπουροί» και τα ανεύθυνα «παιδία»  αναμφισβήτητα δεν παράγουν έργο, γιατί δεν ήξεραν τί έπρεπε να κάνουν από το 2008,2011,2015 ,2018, 2020 άρχισαν να μαθαίνουν πρόσφατα, αλλά δεν είναι σίγουροι πόσες μελέτες απαιτούνται ακόμα.

«Τίς πταίει;»

Δεν είμαστε ικανοί η ορθότερα είμαστε ανίκανοι.

«Οι υπεύθυνοι φορείς  για το έργο ήταν το 2011 ,το 2015,2018 ,2020   και είναι  σήμερα στη σειρά , και αυτό έχει σημασία, το ΥΠΠΟΑ , η Περιφέρεια και ο Δήμος μας»

Οι ενέργειες  και οι φωτογραφίες είναι καλές αλλά τελικά όλοι κρινόμστε από τα αποτελέσματα. Οι κουτόφραγκοι ,που  έχουν  τα χρήματα για να μας δίνουν τις χορηγήσεις, (4,200,000 για τον Ηρώδη που χάθηκαν με τα «μνημεία μηχανήματα»….) έχουν μια αρχή, ποιός είναι ο οικονομικότερος και αποτελεσματικότερος  τρόπος για να κάνεις κάτι.

Αυτό σημαίνει ότι θα κάνεις καλή δουλειά όταν είσαι ικανός να βρεις την χρυσή τομή  των οικονομικών και του αποτελέσματος.   Σχετικό  είναι  και το «παν μέτρον άριστον» των αρχαίων Ελλήνων. Οι νομικοί λένε ο τύπος τρώει την ουσία.

«Αλλού έγκειτε το κακόν και εκεί πρέπει να ζητηθεί η θεραπεία…»

Το ΥΠΠΟΑ έχει σαν βασική και πρώτη αρχή την προβολή της πολτιστικής μας κληρονομιάς  και επίσης  την διαφύλαξη της πολιτιστική μας κληρονομιάς .Δεν γνωρίζει τι θα πει χρυσή τομή .Το ΥΠΠΟΑ ξέχασε για δέκα έξη χρόνια  την βασική και πρωταρχική   αρχή της προβολής  της πολτιστικής μας κληρονομιάς , έκλεισε  και τον «Ιερό Χώρο»  για δέκα χρόνια χωρίς απόφαση… και ασχολείται αποκλειστικά  με την «διαφύλαξη» και το κλειδοαμπάρωμα , που τελικά καταλήγει στο «τίποτα» .Μετά από μια γενιά κλειδοαμπαρωμένο  , τίποτα  δεν υπαρχει πια. Ας το γκρεμίσουμε …. Επίσης ασχολείται με τον τύπο και ξέχασε την ουσία, την προβολή της πολτιστικής μας κληρονομιάς. Πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες μελέτες, αυτό μας ενδιαφέρει πρωταρχικά και θελει δήθεν να κάνει την Σχολή  Καρυτσιώτη   ένα  «μοντέρνο μουσείο»  καλύτερο από το Μουσείο  Ακρόπολης…. Το μεγάλο θέμα είναι η   ΔΑΒΜΜ , το μεγάλο υπουργείο του ΥΠΠΟΑ , δεν ασχολείται με την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά παίρνει τις αποφάσεις ,κάτι που αφορά την  αρμόδια υπουργό.

Από, Όλα γίνονται για τις «μελέτες» και τα «παιδία παίζει» με την παγίδα της πρόφασης της μελέτης της στατικής επάρκειας και τις ατέλειωτες πολλές υπόλοιπες «μελέτες»……  Από ftzivel 24 Δεκεμβρίου, 2021

 «6) Το τελευταίο έγγραφο της υπουργού για να εκπονηθούν οι «απαιτούμενες μελέτες» (η είναι το ιδιο με το έγγραφο της ΔΑΒΜΜ το 2011?) «και αυτό έχει βαρύνουσα σημασία».

Από εδώ και κάτω  αρχίζουν τα «παιχνίδια». του ΥΠΠΟΑ  και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Το ΥΠΠΟΑ περίπου το  2018 ,(2017?)  ρώτησε το δήμο να κάνει την μελέτη για το μουσείο , για να το ανοίξει.

Δεν το έχουμε . Θέλουμε να δούμε αυτό το έγγραφο έχει μεγαλη σημασία.

Ο Δημος μας έκανε την μελέτη.

Η από 31.05.2018 διαβίβαση της στατικής μελέτης με τίτλο «Έλεγχος στατικής επάρκειας Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους» από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στην Υπηρεσία μας

Το ΥΠΠΟΑ πέταξε την μελέτη αυτή στα σκουπίδια.

Το ΥΠΠΟΑ ζήτησε άλλη μελέτη το 2019

Το με αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΑΡΚ/375217/268751/3365/28.02.2019 έγγραφο της Υπηρεσίας μας σχετικά με την εκκρεμότητα εκπόνησης νέας μελέτης στατικής επάρκειας

Είχαμε προειδοπειήσει έγκαιρα το δήμαρχο μας  να μην τσιμπήσει στην παγίδα του ΥΠΠΟΑ και να ενημερώσει για όλα την τοπική κοινωνία. Ο δήμος διοικητικά και νομικά αποδέχθηκε την πρόταση του ΥΠΠΟΑ.

Ευχαριστούμε το κ.Μαρτίνο που έκανε την μελέτη. Νομικά και διοικητικά  το ΥΠΠΟΑ υποχρεούται να κάνει την δουλειά του και να ανοίξει το Μουσείο με τις κατάλληλες ενέργειες της μελέτης. Οι Ελληνικές και Ευρωπαικές αρχές αυτό θα απαιτήσουν από το ΥΠΠΟΑ. Να εφαρμόσει και την συμφωνία του 2020-2021.

Το ΥΠΠΟΑ πέταξε για δεύτερη φορά  την  δεύτερη μελέτη  στα σκουπίδια.

Το  ΥΠΠΟΑ   όταν έλαβε την πρόσφατη  «μελέτη» , όχι τις μελέτες, που είχε απαιτήσει νωρήτερα, έψαξε  αδικαιολόγητα πίσω στο  μακρυνό 2011 και βρήκε  τις  άλλες «μελέτες».

Δεν ανέφερε τίποτα για την απόφαση και τους όρους του υπουργού το 2011, για την έγριση και παραλαβή του έργου από το ΥΠΠΟΑ ,τη Περιφέρεια και το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας το 2015, «το μουσείο είναι έτοιμο να λειτουργήσει» με πολλά έγγραφα του ΥΠΠΟΑ από το 2015 μέχρι το 2018, την απόφαση ,την ανακοίνωση και το άνοιγμα του μουσείου το 2018, και φυσικά ούτε την συμφωνία και την μελέτη που έγινε το 2018   και το 2021. Τα «ξέχασε» να τα αναφέρει έγγραφα και ο δήμαρχος μας, στην πρόσφατη συνάντηση με την υπουργό , ας πούμε από ευγένεια , αφέλεια η κουταμάρα. Δεν είδαμε την αναφορά του δημάρχου  στο ΥΠΠΟΑ ,αλλά αν δεν την δούμε , αυτά υποθέτουμε ότι έγιναν, ας μας διαψεύσει ο δήμαρχος θα χαρούμε να δούμε  την αναφορά του , μακάρι να έχουμε κάνει λάθος.

«Φτου και από την αρχή» , η συνταγή δουλεύει, το ΥΠΠΟΑ  πρόσφατα ζητάει να γίνουν  «μελέτες» , διαβάσατε  σωστά όχι πια μελέτη «μελέτες»,,,,, πολλές «μελέτες»,,,,και άλλες υπόλοιπες «μελέτες».

Πρόσφατα έχουμε πάλι προειδοποιήσει το δήμαρχο μας.

“Αν θέλουμε να σοβαρευτούμε   το ΥΠΠΟΑ έχει επίσης ευθύνες και το ΥΠΠΟΑ πρέπει να κάνει όσες μελέτες θέλει και να ανοίξει το μουσείο, μην τα «χάφτετε» όσες μελέτες και αν κάνετε θα σας απαντήσουν πρέπει να κάνετε και άλλες «μελέτες» …. και άλλες «μελέτες» ….Από ενήλικες απαιτείται στοιχειώδης συντονισμός και αποτελεσματικότητα, μην το κάνετε μόνοι σας , θα αποτύχετε.. 

Συνοπτικά εδώ που φτάσαμε πρέπει η  υπουργός να διατάξει τη  ΔΑΒΜΜ  να αναλάβει να κάνει τις «μελέτες»  η ίδια η με την εποπτεία της και την ευθύνη της , αφού απόρριψε τις προηγούμενες απαιτούμενες μελέτες από το ΥΠΠΟΑ ,διαφορετικά η ΔΑΒΜΜ δεν θα εγκρίνει τις  άλλες  «μελέτες»  ποτέ , ας μην κοροϊδευμόμαστε.

Θέλουμε να προτείνουμε  δημόσια στο κ. Μαρτίνο να κάνει μόνος του συμφωνία με το ΥΠΠΟΑ ,πριν κάνει το λάθος και χρηματοδοτήσει άλλες «μελέτες», και τον ευχαριστούμε  για τις έμπρακτες  προσφορές του παρά τις  ατέλειωτες φαιδρές γελειότητες του ΥΠΠΟΑ..

Το μουσείο έκλεισε το 2008 με την πρόφαση της ρωγμής γιατί ραγίσανε δύο κεραμίδια, το ΥΠΠΟΑ αποφάσισε να επισκευάσει  όλα τα κεραμίδια το 2011 , το έργο εγκρίθηκε και παραδόθηκε το 2015  από το ΥΠΠΟΑ ,τη Περιφέρεια και το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας ,  το ΥΠΠΟΑ άνοιξε το μουσείο το 2018 και πρόσφατα η αρμόδια υπουργός βρήκε  στα συρτάρια της τις παγίδες της άλλης πρόφασης και τις ονόμασε ” μελέτες” , για κάθε ενδεχόμενο  ατέλειωτες «πολλές μελέτες………»

Ας ξαναδιαβάσουμε την ανακοίνωση του δήμου μας για να καταλάβουμε ότι όλα γίνονται για τις «μελέτες» .

«Πρέπει να κινηθούμε άμεσα για την εκπόνηση των υπολοίπων μελετών που εκκρεμούν σύμφωνα με το έγγραφο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, το οποίο έχει κοινοποιηθεί στο Δήμο μας από το 2011. Να κερδίσουμε τον χρόνο που χάθηκε την προηγούμενη δεκαετία, να εκπονηθούν οι μελέτες μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, ώστε να αναζητήσουμε χρηματοδότηση για τα έργα που απαιτούνται για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους από την νέα προγραμματική περίοδο». Μετά τις «μελέτες» , αν ποτέ εγκριθούν … αν δεν ζητήσει το ΥΠΠΟΑ και άλλες «μελέτες» …» ώστε να αναζητήσουμε χρηματοδότηση…..»

Ο δήμαρχος κατέθεσε πριν περίπου  πριν δύο χρόνια  το ΥΠΠΟΑ θα χρηματοδοτήσει τις εργασίες για το μουσείο όταν γίνουν οι μελέτες , αλλά μέχρι σήμερα  δεν είδαμε την σχετική απόφαση της υπουργού ,αν βέβαια υπάρχει σχετική απόφαση η άλλο έγγραφο. Φαίνεται ότι θέλει και προσπαθει, αλλά χωρίς αποτελέσματα.

Το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε δεν υπάρχει διαφάνεια.Στα σύγχρονα κοινωνικα κράτη όλα γίνονται γραπτά,δημόσια και φανερά,

Είναι καιρός να αλλάξουμε πορεία . ΟΛΑ ΓΡΑΠΤΑ ΔΗΝΟΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ. Παρακαλούμε το δήμαρχο μας κ.Γ.Καμπύλη να αναρτήσει όλα τα έγγραφα σχετικά με το μουσείο από το 2011 μέχρι σήμερα στην ιστοσελίδα του δήμου μας η στον τοπικό ηλεκτρονικο τύπο.

Με υπερβολικές ευγένειες δεν θα ανοίξει ποτέ το  Αρχαιολογικό  Μουσείο Άστρους. 

«Η τοπική κοινωνία  τελικά θα δικαιωθεί από  τις αρμόδιες Ελληνικές  και Ευρωπαικές αρχές

Ας αρχίσουμε  σήμερα, κάλλιο αργά παρά ποτέ,έχουμε πολλούς εθελοντές νομικούς στο Άστρος.

  • Αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη
  • Ελληνικές Αρχές
  • Ευρωπαικές Αρχες

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Σημείωση. Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα .ριξτε μια ματιά στους παρακάτω συνδέσμους , είναι παλιοί αλλά είναι επίκαιροι σήμερα ( βέβαια υπάρχουν και πολλά άλλα  )

Γιατί δημιουργήσαμε το AstrosGr.comastrosgr.com

Δεν καταλάβαμε ποτέ, αφού δεν θέλουν και δεν μπορούν να ανοίξουν το  Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους  , κάτι που είναι αυτονόητο για μας ,γιατί τουλάχιστον δεν αναρτούν σχεδόν χωρίς χρήματα   στην ιστοσελίδα του δήμου μας δύο φωτογραφίες με δύο λέξεις για τα δύο σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας , τον «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και την πλάκα της σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη.

Τελευταία δημόσια παράκληση στο δήμαρχο μας, για την ιστοσελίδα του δήμου μας, για τα αυτονόητα και ότι έχουμε. – astrosgr.com

Το κλειδοαμπάρωμα της ντροπής: Δεν υπήρξε ποτέ απόφαση να κλείσει OIερός Χώρος ” της Β” Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων από την αρμοδία αρχή του Υπουργείου Πολιτισμού

Τι πρέπει  να κάνουμε το 2022 για να ανοίξουμε το Μουσείο Άστρους

Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους, Xρονολογική σειρά και τι κάνουμε σήμερα.

Με υπερβολικές ευγένειες δεν θα ανοίξει ποτέ το  Αρχαιολογικό  Μουσείο Άστρους. 

“Φτου και από την αρχή θα αρχίσω”  η ποιός δουλεύει ποιόν

Ο  “Ιερός Χώρος “ της  Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων και το Προαύλιο της  Σχολής Καρυτσιώτη (Μουσείου Άστρους), να  γίνουν ελεύθερα  προσβάσιμα χωρίς περιορισμούς .

Οι υπεύθυνοι φορείς  για το έργο ήταν το 2011 ,το 2015  και είναι  σήμερα στη σειρά , και αυτό έχει σημασία, το ΥΠΠΟΑ , η Περιφέρεια και ο Δήμος μας.

Το ΥΠΠΟΑ άνοιξε το Αρχαιολογικό Μουσείο  Άστρους το 2018 και τώρα θέλει πολλές “μελέτες”.

O κοινός νους , καλύτερα αργά παρά ποτέ , τελικά   επικρατήσε  και  ο  “Ιερός Χώρος “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων άνοιξε προσωρινά

Όλα γίνονται για τις «μελέτες» και τα «παιδία παίζει» με την παγίδα της πρόφασης της μελέτης της στατικής επάρκειας και τις ατέλειωτες πολλές υπόλοιπες «μελέτες»…… 

ΟΛΑ ΓΡΑΠΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ   και η απόφαση του υπουργού για το μουσείο το 2011

Τέταρτη πρόταση στο Σύλλογο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους.

Τρίτη πρόταση στο Σύλλογο Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους.

Δεύτερη πρόταση στο Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους για τον “Ιερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το Μουσείο Άστρους

Πρόταση στο Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους για τον “Ιερό Χώρο “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, το προαύλιο της Σχολής Καρυτσιώτη και το Μουσείο Άστρους.

Δημόσια ερωτήματα στο Δήμο μας και στο ΥΠΠΟΑ για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους

“Ο δρόμος για να ανοίξει το Μουσείο Άστρους περνάει  από  τον “Ιερό Χώρο”»

Ο «Ιερός χώρος» της Β’Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων είναι εδώ, μπροστά μας,στο ιστορικό Άστρος Κυνουρίας «Ελλάδα 2021»

Ο “Ιερός Χώρος “ της  Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων   και η αποτελεσματικότητα του Ελληνικού κράτους

Το κλειδοαμπάρωμα της ντροπής: Δεν υπήρξε ποτέ απόφαση να κλείσει OIερός Χώρος ” της Β” Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων από την αρμοδία αρχή του Υπουργείου Πολιτισμού

Δεν χάφτουμε τίποτα, εμείς μόνοι μας θα ανοίξουμε τον “Ιερό Χώρο “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το Μουσείο Άστρους.

Mια  βροντερή  δημόσια  παρέμβαση  της  τοπικής  κοινωνίας  θα  σταματήσει  το  κλειδοαμπάρωμα της ντροπής.

“Συμμορφωθείτε να περάσουμε καλά”, o κοινός νους, η γραφειοκρατία και η αποτελεσματικότητα του Ελληνικού κράτους.

Υπογράφουμε όλοι και απαιτούμε το οριστικό άνοιγμα του   “Ιερού Χώρου “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων  και του αρχαιολογικού μουσείου Άστρους .

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΠΟΑ :Να ανοίξει οριστικά και αμετάκλητα τον «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους.”

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ