Τέμπη / Αναζητώντας τον βιαστικό μοντέρ

0

Η ανακοίνωση των μηχανοδηγών μετά το πολύκροτο δημοσίευμα του Βήματος δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία: το μοντάζ των συνομιλιών του σταθμάρχη της Λάρισας έγινε και ο ισχυρισμός της κυβέρνησης για θεωρίες συνωμοσίας καταρρίπτεται πλήρως. Το ερώτημα τώρα είναι αυτό που έθεσε ήδη από χθες το tvxs: ποιος είναι ο μοντέρ;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου των μηχανοδηγών (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης) «το ρεπορτάζ της Εφημερίδας Βήμα, επιβεβαιώνει τα όσα δημόσια δήλωνε το Σωματείο μας λίγες ημέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών για την διαρροή μονταρισμένων ηχητικών λίγες ώρες μετά το έγκλημα, για να καλλιεργηθεί η θεωρία του ‘’μοναδικού ανθρώπινου λάθους’’.

..Αποδεικνύεται ότι από την πρώτη ημέρα υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης και διάχυσης των ευθυνών ακόμα και σε όσους δεν ζουν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, για όσα ακούστηκαν από χείλη που δεν ντράπηκαν να κατηγορήσουν τον νεκρό συνάδελφο μας Κουτσούμπα Γιώργο (οδηγό της μοιραίας αμαξοστοιχείας-ΣΣ)  για δήθεν σοβαρά προβλήματα υγείας και όταν γνώριζαν ότι ετήσια περνούσε ΕΠΙΤΥΧΩΣ τις προβλεπόμενες –αυστηρές- ιατρικές εξετάσεις που επιβάλλει η κοινοτική οδηγία για τους μηχανοδηγούς, που εντάχθηκε στην χώρα με τον Νόμο 3911 το 2011».

Διαβάστε: Η άποψή μας / Τέμπη: Ποιος είναι ο μοντέρ;

Η « διαφωτιστική» ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «δείχνει» μοντέρ

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά το δημοσίευμα, σύμφωνα με την οποία η αστυνομία έλαβε μετά από μέρες τα ηχητικά των συνομιλιών και -ίσως το πιο σημαντικό σημείο – ότι «από την Υπηρεσία μας δεν πραγματοποιήθηκε απομαγνητοφώνηση για την εν λόγω υπόθεση», θέτουν το ερώτημα πώς και ποιος διέρρευσε σε φιλοκυβερνητικά μέσα τις -μονταρισμένες- συνομιλίες λίγες ώρες μετά το ατύχημα. Η ανακοίνωση του Σωματείου των Μηχανοδηγών συνεχίζει:

«Ο ΟΣΕ οφείλει να απαντήσει ΑΜΕΣΑ αν ισχύουν τα όσα αναφέρει το Βήμα και αν τα ηχητικά παραδόθηκαν στην Αστυνομία, 3 ημέρες μετά! Αν ισχύει αυτό ΓΙΑΤΙ υπήρξε αυτή η καθυστέρηση και ΕΝΩ κορυφαία στελέχη του ΟΣΕ δήλωναν ότι η απομάστευση έγινε παρουσία αστυνομικού που επισκέφθηκε το σύστημα καταγραφών του σταθμού…Ποιος και γιατί διέρρευσε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα μονταρισμένα ηχητικά;»

Διαβάστε: Τέμπη / Η ώρα της πρότασης δυσπιστίας – Η κυβέρνηση καλείται να δώσει απαντήσεις μετά τις αποκαλύψεις

«To  κύριο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο ο οποίος έκανε και την αποκάλυψη», προσθέτει το ηλεκτρονικό  Βήμα σε νεότερη ανάρτηση χθες Δευτέρα, «είναι ποιος μπήκε στον χώρο καταγραφών του ΟΣΕ, έναν χώρο περιορισμένης πρόσβασης που μπαίνουν συγκεκριμένα πρόσωπα, και πήρε, από τις πρώτες ώρες, τα ηχητικά αρχεία τα οποία στη συνέχεια μονταρίστηκαν και παραποιήθηκαν ως προς τους διαλόγους των δύο μηχανοδηγών, που έγιναν ένας διάλογος».

Ψευδής κατάθεση στην εξεταστική Επιτροπή;

Στην ανάρτηση του το ηλεκτρονικό Βήμα, τονίζει την αντίφαση ανάμεσα στην ανακοίνωση της Αστυνομίας και την κατάθεση στελέχους του ΟΣΕ στην Εξεταστική Επιτροπή, που δεν κατονομάζει:

«Το ερώτημα αυτό τίθεται, καθώς τα αρχεία αυτά παρουσιάστηκαν λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, με την Αστυνομία να λέει ότι της παραδόθηκαν στις 3 Μαρτίου, την ώρα που στέλεχος του ΟΣΕ, στην κατάθεση του στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, είπε ότι μπήκε τις πρώτες ώρες, μαζί με αστυνομικό, και τα πήρε..

‘’Κλειδί’’ για την υπόθεση είναι να γίνει έλεγχος στο σύστημα καταγράφων του ΟΣΕ, ποιος μπήκε τις κρίσιμες ώρες και πήρε στικάκια από το σύστημα συνομιλιών – καταγραφών.

Ο ρόλος του διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ

Από την πλευρά τους, οι Μηχανοδηγοί στην ανακοίνωση τους καταλογίζουν ευθύνες και ζητούν παραίτηση:

«Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Τερεζάκης σε συνάντηση με τα Σωματεία λίγες μέρες μετά τα Τέμπη, είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος είχε διατάξει έρευνα για τις διαρροές και είχε ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές. Σήμερα (ΤΩΡΑ) οφείλει να δώσει τα αποτελέσματα της έρευνας. Αν δεν έχει κάνει τελικά έρευνα, οφείλει να παραιτηθεί».

Διαβάστε: Τέμπη / Τα αυθεντικά ηχητικά ντοκουμέντα από το δυστύχημα – Τι λείπει

«Οσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Στην ίδια ανακοίνωση, οι Μηχανοδηγοί θέτουν ερωτήματα και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την αναζήτηση της αλήθειας και των υπευθύνων:

«Γιατί η διερεύνηση για το έγκλημα, δεν έγινε από την πρώτη ημέρα από Ανεξάρτητη Αρχή με την παρουσία και συμμετοχή εμπειρογνώμονα από το εξωτερικό;

Γιατί αποκλείστηκαν από την Εξεταστική Επιτροπή κρίσιμοι μάρτυρες όπως ο πρώην Πρόεδρος του Σωματείου μας Γενιδούνιας Κώστας, ο κ. Τσαλίδης, ο κ. Σταθόπουλος, ο κ. Ξιφαράς (που παραμένει στην θέση του μετά τα Τέμπη!), ο κ. Καραγιάννης, ο κ. Σπηλιόπουλος, οι εμπειρογνώμονες που έβγαλαν το πόρισμα της Δικαιοσύνης και άλλοι;

EΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ότι το Σωματείο μας ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ τον ΑΓΩΝΑ για την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών προκειμένου να απόδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για όσους ευθύνονται, όσο ψηλά και αν βρίσκονται αυτοί».

tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ