«Σύσκεψη και αυτοψία για τα προβλήματα της συκοπαραγωγής»

0

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 31 Αυγούστου, στο Δημαρχείο Μεσσήνης για τα πρόσφατα προβλήματα της συκοπαραγωγής, συμμετείχε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος.

Στη σύσκεψη, υπό το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, συμμετείχαν ο Δ/ντης του ΕΛΓΑ Τρίπολης Γιάννης Ασούρας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Μεσσήνης, του ΕΛΓΑ και της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα στη συκοπαραγωγή, εξαιτίας επαναλαμβανόμενων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, του υψηλού ποσοστού υγρασίας σε συνδυασμό και με τις υψηλές θερμοκρασίες του προηγούμενου διαστήματος και της ανομβρίας που προηγήθηκε.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε καλλιέργειες σύκου στις κοινότητες Μαγγανιακό, Αρχαία Μεσσήνη, Πετράλωνα, Τρίκορφο, Δραϊνα, Αριστομένη, Πλατανόβρυση και Δάρα, οι οποίες είχαν προχωρήσει σε αναγγελία ζημιάς, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι η συκοπαραγωγή έχει πληγεί από τα τελευταία καιρικά φαινόμενα με ζημιές κατά θέσεις, ανάλογα με την ένταση των φαινομένων.

Η αυτοψία του κλιμακίου θα ολοκληρωθεί άμεσα ώστε να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι με την ολοκλήρωση των αυτοψιών και τη διαπίστωση του μεγέθους του προβλήματος, θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις, τονίζοντας ότι οι όποιες ζημιές θα εξατομικευτούν κατόπιν αιτημάτων των παραγωγών.

Τέλος, για την καταβολή των αποζημιώσεων θα πρέπει άμεσα οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να καταθέσουν τα αιτήματά τους στους οικείους Δήμους, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Γραφείο Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ