Σύντομα θα γίνει επισκέψιμος παραδοσιακός νερόμυλος στον Αγιάννη στο μονοπάτι του “Parnon Trail”

3

Τον παραδοσιακό νερόμυλο, ιδιοκτησίας της οικογενείας  του κ.κ Νεκτάριου & Μαρίνου Δικαίου στον Πρόδρομο στο χωριό του Αγιάννη,επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Άστρους κ.Κώστας Μπάρλας,με σκοπό να συνεννοηθεί με τον ιδιοκτήτη ,για το πώς μπορεί να γίνει επισκέψιμος ο νερόμυλος μετά  από τις απαραίτητες επισκευές αναστύλωσης. Να σημειώσουμε ,ότι δίπλα από εκεί περνάει το μονοπάτι του “Parnon Trail”και θα μπορούν να το επισκεφθούν δεκάδες περιπατητές.

Ο κ.Δικαίος ενθουσιάστηκε με την ιδέα και προθυμοποιήθηκε ο ίδιος να αναλάβει τις επισκευές,ώστε με ασφάλεια να μπορούν οι επισκέπτες να δουν τον νερόμυλο.Στην συνάντηση αυτή,παραβρέθηκε και ο δ/σ κ.Γιάννης Δαλιάνης. Ο Νερόμυλος χρονολογείται ότι κατασκευάστηκε το 1845 και Περιμένουμε σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες και να δούμε από κοντά πώς το νερό από την πηγή του Προδρόμου κινούσε παλιότερα τον Μύλο.

Να σημειώσουμε,οτι τα Μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγιάννη πρωτοστάτησαν στην διάνοιξη του μονοπατιού “Parnon Trail”σε συνεργασία με την Κοιν Σ.Επ 5ΝΤΕ που είχε αναλάβει αυτό το κομμάτι του έργου της Περιφέρειας.

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Fotini Daliani
  Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Αυτός ήταν και ο στόχος της διάνοιξης των μονοπατιών, να αναδειχτεί και η ιστορία του κάθε τόπου. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην αποκατάσταση των μνημείων, να μην καταστραφούν τα υφιστάμενα οικοδομικά υλικά διότι αυτά μαρτυρούν και διατηρούν την ιστορικότητα του μνημείου. Δεν πετάμε τίποτα παρά μόνο διατηρούμε τα υφιστάμενα υλικά και συμπληρώνουμε με νέα της ίδιας σύστασης. Ο στόχος της τουριστικής ανάπτυξης και ανάδειξης είναι προ των πυλών, συγχαρητήρια!!

 2. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Το χωριό μας έχει πολλά μνημεία που όταν αναδειχτούν θα γίνει πόλος έλξης για πολλούς συνανθρώπους μας.
  Θέλω επίσεις να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες για την πράξη τους.
  Ίσως είναι η ώρα να δημιουργηθεί λαογραφικό μουσείο στον Αγιάννη με θέματα που ο καθένας μας έχει στο σπίτι του.
  Εγώ και πιστεύω αρκετοί ακόμα, είμαστε διαθέσιμοι.

 3. Laloudakis Dimitrios
  Η Κυνουρία κρύβει αμέτρητες ομορφιές….η ορεινή Κυνουρία έχει ανεξερεύνητες περιοχές με πολλές ενδιαφέρουσες διαδρομές…
  Μπράβο στον πρόεδρο με τις παροτρύνσεις και των φίλων του… γιατί ο Αϊ Γιάννης είναι η πρωτεύουσα…των εξορμήσεων..

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ